Weeknieuws 2018-30 (25 juli)

Marathon 2018: Op 26 augustus staat de jaarlijkse marathon op het programma. We zijn bezig te inventariseren wie er mee wil gaan met de B/C groep. Dus wil je deelnemen aan de marathon voor de B/C groep op zondag 26 augustus a.s.,  geef dit dan door aan Thei Verhaeg, theiverhaeg@hotmail.com vóór 1 augustus a.s.

De afstand zal ± 150 km bedragen aan gaat richting het Brabantse land (Budel).

VUT-groep:  De voorspelde tropische temperaturen deed de organisatie besluiten de starttijd te vervroegen naar 08.00 uur. Gezien de opkomst was het een juiste keuze want om 8.00 uur stonden er 13 liefhebbers en Karel met de bus klaar voor route 1 over ca 70 km. Men had er zin in want gelijk werd een stevig tempo neergezet maar omdat de gemeentelijke overheid onze OZB centen aan het uitgeven was, kregen we gelijk wat extra kilometers erbij door omleidingen maar deze werden zonder problemen weggetrapt. De route ging richting de Oosterburen via de brug naar Well. Maar eenmaal over de grens kwamen we nogal wat afzettingen tegen door een festival op het vliegveld van Weeze en ook daar kregen we een omleiding en zaten we midden in een file van festivalgangers. We hadden alleen het voordeel dat wij in tegengestelde richting reden met als extra festival muziek die uit de auto’s klonk met de nodige vrolijke aanmoedigingen. Alleen Karel werd iets minder vrolijk begroet met luid getoeter door gebrek aan ruimte. Zonder problemen bereikten we de koffiestop in Weeze. Na de koffie weer snel op de ros en huiswaarts, maar het fluitje moest het peloton toch regelmatig tot orde roepen met het tempo. Zonder problemen finishten we even na 11.00 uur in Horst. En werd de vroege start als een goed idee gewaardeerd. (door Lei K.)

A.s. donderdag een aanpassing van de route en het vertrek tijdstip vanwege het tropisch weer. We fietsen route 117-D over 60 km en vertrek is om 8.00 uur.

A-groep: Al de hele week vallen de mussen van het dak. Ook vandaag wordt het tropisch warm. Tussen al het barbecueën, tuinsproeien, terras- en vakantievertier vinden toch nog 12 A-renners de tijd voor een rondje TWC deze zondagmorgen. Dit keer jongens onder elkaar zonder ons A-fietsmeisje.  Zeker ’s morgens is het zo gek nog niet op de racefiets met een nog redelijk verfrissende rijwind. Voor het echt heet wordt liggen we toch al allemaal uitgestrekt thuis voor de buis of in de lounge set onder de parasols. Je moet immers de verbruikte liters vocht zo snel mogelijk weer aanvullen.

De route van vandaag is net boven de Kaffee und Kuchen grens. Dus een caloriestop in Sonsbeck is voorzien. De route scoort op alle fronten hoog. Landschappelijk, qua wegkwaliteit en verkeerstechnisch en ook qua hoogtebelijning. Super.  De charme van de route zit voor een deel ook in de vele bochten en heuveltjes met steeds weer andere verassingen na de bocht of heuvel. Wel alert blijven dus zodat de groep niet uit elkaar valt (letterlijk of figuurlijk). Ook voor het volgwagen team een morgen om van te genieten. En dat doen ze zichtbaar ook.  “Meister” Bus Piet met zijn opgetogen “Gezel” en hulpje Petruske snorren ons herhaaldelijk voorbij om ergens langs de weg wat actie kiekjes te schieten en wat flauwekul toe te roepen.

Ook voor de geografologen onder de A-groep is de route geweldig. Een sterk gevarieerd agrarisch cultuurlandschap met ontelbare losse gehuchten, buurtschappen en dorpjes. En, prachtige benamingen.: Labbeck, Vernum, Hartefeld, Vorst, Issum, Baersdonk, Pont, Holt, Kapellen, Lüllingen, Hamb, Veen, Kervenheim, Uedem. Hoe verzin je het. Een gratis koude chocomel voor diegene die deze plaatsjes allemaal op de juiste volgorde kan plaatsen volgens de gereden route. De hele tocht wordt er stevig doorgefietst. Bergop gaat iedereen op eigen tempo. Voor sommigen betekent dit knallen tot de max. Voor anderen is 85% ook voldoende (of ligt de max vandaag gewoon wat lager). Poetjes Henk is vandaag opvallend rustig. Zijn benen willen vandaag niet. Volgens Henk puur te wijten aan de rustdag op zaterdag. Voor Appie Pappie Bram zitten de bovenbenen helemaal op slot na 1 week banjeren op het strand van Texel. Teveel “Skuumkoppes” genuttigd of gewoon te lui geweest. In ieder geval een duidelijke bevestiging van het spreekwoord: rust roest. Bovenaan de klim of in de afdaling wordt netjes getemporiseerd totdat de groep weer compleet is. De “Hertenwei” is de slotklim voor de verdiende rust. Op deze venijnige poekel in het landschap worden de laatste hoge wattages er uitgeperst. Hoogste tijd voor de pauze.

Daar in Sonsbeck, op het terras voor de Conditorei, vullen we onze brandstoftanks weer aan met dikke stukken Bienestich en Flaumenkuchen en veel Cola en potten koffie. Het laatste stuk van de tocht is vlak maar niet minder mooi. Via een aaneenschakeling van leuke weggetjes komen we al snel weer bij de Maas. Een fotoshoot van Petruske, vanaf de laadklep en achter de slagboom van het veerpont, eindigt bijna met natte sloffen van onze kiekjesmaker. De veerman laat de klep een paar keer flink en abrupt zakken. Het lukt hem gelukkig niet om onze hobbyfotograaf in de Maas te dumpen. Compleet en allemaal met droge voeten bereiken we de andere oever. Op naar De Beurs voor de nazit en napraat met bijtanken. Ohhh… wat kan koud en bruin toch lekker zijn.

Peperazzi.

A.s. zondag route 134 richting Kevelaer over 90 km en vertrek is om 8.30 uur.

B/C Groep: J.l. zondag weer een 16 tal fietsers voor een rondje Brabant van 92 km. De groepen werden weer eerlijk verdeeld: 5 B fietsers en 11 C fietsers. Maar het tijdsverschil was niet zo groot; bij de pauze in rest. De Keizersberg waren we (b) net 3 minuten binnen kwam de C garnituur er al aan. Na een lekkere koffie en één appeltaartje ging het met de wind in de zeilen weer richting Horst. Jan dacht nog ff dat hij een lekke band had, maar dat was geen leegloper maar een blaadje tussen de remblokjes en het wiel. Moe maar voldaan bereikte we rond tegen half twaalf  het terras bij de Beurs voor een lekkere Leffe brun van de tap!!

A.s. zondag fietsen we route 108, afstand 92 km met kaffee und kuchen bij bakker Lensing in Sonsbeck van de club! In de route zitten enkele heuveltjes maar het is goed te doen. We vertrekken om 8.00 uur vanaf de Mérthal, mocht de 40 graden grens in zicht komen starten we wellicht wat eerder en/of korten we de route wat in. 10 km korter is mogelijk maar dan hebben we wel ruim 200 hoogtemeters minder!! Dus houd  de site van Twc Oranje in de gaten.  (door Thei V.)

D-groep: A.s. zondag route 108-D richting Wetten over 63 km. Vertrek is om 8.00 uur. Tijdens de pauze is de Kaffee und Kuchen van de club!

Plaats een reactie