Weeknieuws 2018-39 (25 september)

MTB-groep: A.s. zondag de laatste verkenning van de Zandhazentocht. Route is ongeveer 50 km en vertrek om 8.30 uur.

VUT-groep:  Voor vandaag route 86 over ca 86 km. De weersvooruitzichten waren gunstig, fraai nazomerweer alleen een stevige ZW wind. Om 13.30 uur stonden er 11 personen aan de start maar ik miste ons trouwste lid uit Sevenum maar Cécile en Wilma zorgde voor de vrouwelijke vertegenwoordiging. Om 13.30 uur vertrokken we richting Sevenum om via de Lange Heide naar Trade Port te koersen, Via Grubbenvorst en het centrum Lottum, door wegafsluiting, en Broekhuizen naar Well te fietsen. De wind werkte dan mee en dan weer tegen maar het tempo bleef goed. In Well weken we even van de route af voor de koffie bij La Belle Meuse. Tijdens de koffie bleek dat de dames tegenwoordig ook al Oude L… Dagen hebben en dat schepte enige verbazing bij de mannelijke TWCers. Maar men kon zo snel niet een betere naam bedenken. Na de koffie snel de route weer oppakken want het vervolg zou duidelijke meer tegenwind geven. Het eerste stuk op de Weserweg was nog te doen maar op de Tuinstraat, beter bekend als toeristenweg, werd het anders. De straffe ZW wind dwong ons tot waaier vorm maar de schrik sloeg even toe toen een truck met oplegger ons zonder signaal en ver boeven de toegestane snelheid ging passeren. De verwensingen aan de trucker klonken ruimschoots, stuk onverlaat. Gelukkig ging alles goed. Door de sterke tegenwind en de sterkste voorop moesten we toch af en toe dimmen om de groep niet uit elkaar te laten vallen. We bereikten snel het veer van Broekhuizen en staken de Maas over. Na de oversteek ging Lei richting Grubbenvorst en de rest via de Stokterweg naar de finish in Horst die rond de klok van 17.00 uur werd bereikt. (door Lei K.)

A.s. donderdag route 72 over 79 km. Vertrek om 13.30 uur.

A-groep: Leo’s weg. Vandaag herdenken we ozze Lei en rijden we route 122 richting Eindhoven. Daarmee pakken we wegen die ozze Lei op zijn duimpje kende, want hij heeft vele kilometers richting zijn werk gemaakt. De barkrukken en Bike4Life hebben gisteren hetzelfde gedaan en enkelen van ons zijn afgeschrikt door de voorspellingen en hebben zich daar bij gevoegd. Ben benieuwd wat er dus bij de Beurs klaar staat. De voorspellingen hebben duidelijk zijn effect, want het peleton is lang zo groot niet als vorige week. Uiteindelijk zijn we met 5 A rijders en bus Piet. Rond 11 uur gaat het regenen, dus laten we snel vertrekken, lekker doorrijden, en voor tankLei geen bananenpauze deze week. PietMiep en captainJac nemen het voortouw. Deze week is de route beter bestudeerd, of komt het gewoon omdat er geen overlap is? In ieder geval verrijden we ons vandaag niet. Richting America en dan Griendtsveen en via Leegveld naar Liessel. Daar rijd ik door het glas, maar
… Na de rit begrijp ik van Brammetje dat de memorial van gisteren hier een ongeluk gehad heeft, wat gelukkig alleen tot materiaalschade geleid heeft, maar het had zo maar anders kunnen afgelopen. Het blijft dus altijd opletten, maar mogelijk is het verstandig om het Leegveld uit de route te schrappen. Verder richting het Brabantse. Daar genieten van veel lange rechte wegen, en van het heerlijke nieuwe fluister asfalt dat ze op veel plekken hebben aangelegd. Op het verste punt terug draaien richting Horst en via de Peel blijft dit een mooie route. Aangezien de wind vandaag met de Wijzen gaat, kost de terugweg iets meer moeite. Het gaat steeds grijzer kijken en uiteindelijk begint het ook al te miezeren. Tot overmaat van ramp heeft het glas mijn binnenband nu ook bereikt, zodat we toch nog een kleine bandenwissel, plas en bananenpauze hebben. Daarna snel de fiets op en doorkachelen naar Horst, want het gaat vandaag niet meer zachter regenen.Voor America gaat PietMiep richting Venray, en ook tankLei slaat net voor de Beurs af richting huis. Samen met captainJac, knuffelHenk en busPiet kom ik bij de Beurs aan. Snel mijn wiel wisselen en de band oppompen en hard naar huis fietsen. Doe ik daar de rest wel. (door Robert)

A.s. zondag route 112 over 89 km richting Gennep. Vertrek om 8.30 uur.

BC-groep: De weersvoorspellingen waren niet al te best voor de zondagochtend, maar het positieve was dat de buien pas rond half elf onze contreien zouden bereiken. De start was om half negen, dus tegen die tijd konden we de meeste kilometers al achter de rug hebben. Om half negen dan ook paraat aan de start bij de Mèrthal. Uiteindelijk een gecombineerde groep van 10 BC renners voor de 80 kilometer richting onze Oosterburen. Het was frisjes, dus bij sommigen was het tijd om de lange- of kniebroek uit de kast te toveren (en van het stof te ontdoen ;-)). De watsepp locatie deler werd ingeschakeld, want met zulk weer moesten er toch beslist lekke banden komen. Zo kon onze volg-Piet dan snel te plaatse zijn. De eerste lekke band was voor Martien, en werd vakkundig verholpen. Nadat we de buitengebieden rondom Kevelaer hadden verkend, kon het terug naar Hollandse bodem. Hier was het de beurt aan Mien, die met het geluid van een gillende keukenmeid (de binnen cq buitenband dan) liet weten dat er een groot gat in de band zat. Piet was snel opgetrommeld en met een reservewiel erin gestoken kon het weer verder. Ondertussen was het lichtjes gaan regenen, zodat we na 80 km toch nog netjes nat waren, waardoor sommigen gelijk de douche opzochten, en de rest nog ging voor een lekker warm kopje koffie bij de Beurs. (door Peter K.)

 A.s. zondag route 34 over 73 km richting Ospeldijk. Vertrek om 8.30 uur.

D-groep: Voor vandaag route 45-D naar onze oosterburen over ca 58 km. De weersvooruitzichten waren niet bepaald positief, het zou droog kunnen zijn tussen 9.00 uur en 11.00 uur en dat kan net genoeg zijn voor onze rit. Maar met die weersvooruitzichten was de opkomst niet bepaald groot. Het verrassende was wel dat de 2 aspirant leden, Francoise en Corry uit Sevenum samen vergezeld met Jet kwamen opdagen, en met dit weer beloofd dat een positieve instelling. Giel appte gisterenavond nog dat hij eerst naar een bokswedstrijd ging kijken maar hij heeft blijkbaar een linkse hoek gekregen want volgens jet ligt hij nog lepeltje-lepeltje. Dus Mart J. en Lei K. mochten met 3 dames op stap. De opkomst was over het geheel mager. Om 8.30 uur vertrokken B-C samen en D sloot maar gelijk aan. Via een bekend traject ging het via Tienray en Meerlo naar de brug van Well. Er werd een aangepast tempo neergezet zodat onze aspirant leden een beetje konden acclimatiseren. De brug van Well vormde voor hen gelijk een  kuiten bijter maar zoals altijd na bergop komt er ook een bergaf. Via de Wezerweg ging het naar de Oosterburen en via de zandafgravingen en enkele veldwegen richting Twisteden naar het café Zum Schafstall voor de koffie. Door de herfstachtige temperatuur had men daar de kachel opgestookt en Jet liet zich bijna verleiden om een poezenkleed te vragen om zich  voor de kachel te nestelen. De koffie werd besteld en de Torte in de vitrine verleide een van onze aspiranten om toe te happen. Na de koffie weer de frisse herfst lucht in voor het tweede gedeelte. Via Wellerlooi en de brug van Well, met weer de kuiten bijter, naar Blitterswijck en Meerlo om via Klein Oirlo en de Kreuzelweg even na 11.00 uur te finishen bij De Beurs en zoals was beloofd door de buienradar vielen de eerste druppels regen uit de lucht. Hopelijk hebben wij bij onze aspirant fietser een positieve indruk achter gelaten en zien wij ze snel weer aan de start. (door Lei K.)

A.s. zondag route 34-D over 58 km richting Ospeldijk. Vertrek om 8.30 uur.

Plaats een reactie