Weeknieuws 2018-38 (18 september)

Zandhazentocht: Ook dit jaar organiseren wij weer de Zandhazentocht en wel op zondag 7 oktober. De maand september staat dan ook in het teken van de route rijklaar maken. Dus gaan we weer snoeien, maaien en omgevallen bomen en andere obstakels waar nodig van de route verwijderen. Datums: Zaterdag 22 september starten we om 9.00 uur vanaf de Merthal. Aangezien de Zandhazencommissie altijd helpende handen kan gebruiken hierbij de oproep aan alle leden. Ook andere data is mogelijk, neem dan even contact op met Twan van Rens.

Tevens gaan we ook de route verkennen op zondag 30 september.
Vertrek om 8.30 uur vanaf de Beurs.

VUT-groep: Het programma gaf voor vanmiddag nog een tocht van ca. 90 km dus de vertrektijd was 13.00 uur en het weer was op dat tijdstip relatief koel maar droog. Om 13.00 uur stonden er 10 TWCers en Karel met de volgbus klaar voor de start. We hadden iets meer fietsers verwacht maar 10 is een mooi peloton-netje. Na de start gingen we gelijk voortvarend van start met een stevig tempo, zodat al snel het fluitje klonk voor enige matiging. Via Tienray, Meerlo, Blitterswijck naar de brug van Well om dan langs de Maas noordwaarts te fietsen. Met nogal wat tegenwind moesten we ons behoorlijk inspannen om sterkste motoren onder ons bij te houden, de wegkapitein moest frequent de fluit gebruiken en vragen iets vaker op de snelheidsmeter te letten. Het is jammer dat er nog geen fietsten zijn met cruise control dat bespaart veel fluitwerk en vermaning. Dit fenomeen is blijkbaar niet uit te bannen. De zon liet zich steeds frequenter zien waardoor de temperatuur bijna zomerse waarde kreeg. Na de brug in Gennep kregen we de wind mee en ging het snel naar de koffiestop in Beugen waar we op het terras in het nazomer zonnetje genoten van een bakje koffie. Karel vond dat hij zijn zit werk in de auto mocht belonen met een ijsje toe. Na de koffie richting Boxmeer, en er volgde een bekende blokkade voor auto’s dus Karel moest een ommetje maken om in Sambeek weer bij ons te komen maar wat we daar ook zagen geen Karel, wij vervolgde onze route met de hoop dat hij ons achterop zou rijden maar richting Groeningen doemde er plots een TWC shirt voor ons op en dat werkte inspirerend als een rode lap maar de scherpste blikken herkende het postuur en de fiets houding, het was Theo B. die niet om 13.00 uur kon starten en dus maar een afkorting genomen had zodat hij voor ons fietste. Maar in Groeningen was er nog steeds geen Karel en werd telefonisch contact gezocht en dat lukte gelukkig en werd hem geadviseerd naar een voor hem verleidelijke plek te rijden, IJssalon Clevers in Overloon, en zowaar daar stond hij netjes geparkeerd op ons te wachten. We vervolgde onze route richting Merselo met een tempo dat toch ver boven maximum lag. Beste TWCers denk aan de afspraken binnen de VUT groep. In Merselo nam Annie een afkorting om even te temporiseren en zij op de Ossendijk voor ons fietste en weer kon aansluiten. De volgende afslag was de Zandstraat maar deze werd door de vernieuwde steenslag maar gemeden en via de N270 ging het naar de Heideschoolweg om weer op de route te komen. Daar er nu scherp op de snelheid werd gelet bleef te tempo voor iedereen goed te volgen zodat het samen uit samen thuis toch gerespecteerd werd. Bij het naderen van de finish zwaaide menigeen eerder af naar de douche zodat Sevenum en Grubbenvorst als enige de finish klok mochten indrukken om even na half vijf. (door Lei K.)

A.s. donderdag route 86 over 80 km met vertrek om 13.30 uur.

A-groep: Nadat ik een weekje ondergedoken heb gezeten, mag ik van de chiropractor eigenlijk niet racen, maar het bloed … Even voor 8.30 kom ik bij de Merthal. Daar staat een gigantisch peleton rood-wit- zwart. Uiteindelijk blijken hier nog 8 andere A-rijders en Piet tussen te zitten. Dus met 9 man vertrekken we voor route 73. In Well de brug over, naar het noorden en dan in Gennep terug naar de goede kant van de Maas en weer afzakken naar Horst. Het vertrek naar de brug loopt via Meterik en via die kant komen we ook weer terug, dus dit zorgt voor een aantal overlappingen tussen de heen en terugweg. En meteen bij de 1e gaat het al mis. Piet en zijn Miep samen met knuffelHenk volgen de verkeerde route, maar dit wordt vakkundig opgelost en veilig komen we weer op de goede route. Bij de 2e denkt onze jonge nieuweling Guus dat hij goed oplet, maar hij wordt door de rest gecorrigeerd en hier gaat het goed. Daarna hebben we een heerlijke aanloop naar de brug in Well. Super wegdek is hier aangelegd, lange stukken en de wind staat ook goed, dus dat is een lekkere start. Op de brug denkt Guus dat we weer in Hinsbeck zijn, dus hij trekt stevig door, maar de oudjes rijden lekker gestaag in eigen tempo. Hergroeperen en daarna lekker verder naar Gennep. Wind blijft helpen, dus het tempo zit er goed in. En dan springen Piet en Miep er vandoor. Wat gaat hier gebeuren? Maar na 50m knijpt hij in de remmen en blijkt dat hij een plaspauze nodig heeft. Daar blijken meer oude mannen van gebruik te willen maken, dus toch maar een algehele stop. Daarna weer als vantevoren verder naar Gennep. Vervolgens weer terug, maar dan met de wind op onze snufferd. Dat is echter niet aan het tempo te merken, dus we blijven lekker doorrijden. Dan komen we bij het veer naar Afferden en wij moeten rechts om niet weer aan de verkeerde kant van de Maas te zitten. 5m na de bocht staat er echter een hek dat de weg verderop is afgesloten. Wij rijden voorzichtig door en komen even later een hardloop wedstrijd tegen, terwijl Piet met de bus een eigen weg zoekt. In overleg mogen wij rustig achter elkaar verder. We slingeren wat tussen de lopers, waar ook TWC gezichten tussen zitten, en denken even later van de route af te zijn. Blijkbaar is het een grote ronde, want een kruising verder is de weg weer afgezet. Dan maar door naar de grote weg en dan via die weg naar Groeningen. Daar zijn we dan echt van de lopers af. Aan de andere kant van de grote weg rijden wij ongehinderd naar Vierlingsbeek en vandaar naar Overloon. Dan zien we ook Piet weer in het vertrouwde Lommen busje. Aangezien we weer compleet zijn nog even de korte plas en bananen pauze net voor Overloon. Degenen die hier geen gebruik van hoeven te maken amuseren zich met de plaatselijke waakhond, die een eigen mtb route in de tuin van de baas heeft gelopen. Daarna wordt de route en het tempo weer opgepakt. En met Piet en Miep op kop
gaat het zeker niet langzamer. Behalve dan op de stukken net voor Venray, waar ze weliswaar een nieuw wegdek hebben aangelegd, maar nu wel met losse steentjes. Dan heb ik toch liever 2 kasseienstroken. Bij Venray heeft Piet zijn kilometers er op zitten en gaat hij naar zijn welverdiende douche (neem ik aan). Met z’n 8-en rijden we verder terug naar Horst, waarbij we Guus nog
even testen. Moe en voldaan met een mooi gemiddelde komen we in Horst aan. Aangezien de B-D buiten het gehele terras in gebruik heeft zetten wij ons binnen aan een hoge tafel. Mijn rug voelt goed genoeg aan, dus dat racen kan best. Lekker drankje en sterke verhalen en daarna naar onze eigen douche.

A.s. zondag route Leo Hesen (122) van 90 km richting Asten. Vertrek om 8.30 uur.

BC-groep: A.s. zondag route 45 van 82 km richting de oosterburen. Vertrek om 8.30 uur.

D-groep: De weergoden zijn ons dit seizoen tot heden zeer gunstig gezind, zo ook vandaag weer. Voor vandaag route 78-D over ca 61 km. Bij het startmoment meldde zich 10 TWCers voor deze route. Jammer genoeg melde zich van de beloofde aspirant leden niemand aan de start. Maar we blijven hopen. Dat de D groep ook een opleidingsgroep is bleek wel want Jet melde zich vandaag bij de bananen pauze groep wij denken dat ze daar net zo vaak het tempo zal bepalen als bij de D groep, Jet veel fiets plezier. Maar vandaag bleek ook dat onze groep ook een testgroep is voor nieuwe fietsen want Jan J. had een fonkel nieuw karretje vers uit de werkplaats van Dave en hij wilde hem eerst in onze groep testen. Maar Jan kreeg het advies zijn nieuwe fiets in toom te houden zodat wij hem kunnen volgen, anders trekken we ook aan de rem. Hij zou zijn best doen, maar dat beloofd weer wat als Jan dadelijk met die nieuwe kar overstapt jongens maak de borst maar nat. Om slag 8.30 uur klonk het vertrek signaal en de A,B,C en D zette zich beweging en Piet C. in de bus sloot de rij. Via de Schadijkse bossen ging het koers naar Castenray waarna we via de Wüstweg over en onder de A73 naar de Beemdweg koerste waar we door wegwerkzaamheden een afkorting moesten maken. Via de westkant van Venray reden we naar Merselo waar de route splitsing was. Wij vervolgde richting Venray waar we langs het centrum naar Oostrun koerste om dan naar Geijsteren te gaan voor de koffiestop bij Het Trefpunt het etablissement was net openen we namen in het najaarszonnetje plaats op het terras. Een verandering was wel even de koffie binnen halen maar daar stond tegen over de prijs verlaagd was, waar horen we dat tegenwoordig nog. Na de koffie de fiets weer op en de route vervolgen. Voor Swolgen moest toch even door nogal wat tegenwind een dimsignaal gegeven worden want de groep dreigde een lang lint te gaan vormen. Via Tienray en de Mackayweg naar Horst waar rond de klok van elf de finish bij “De Beurs” werd bereikt na een prima verlopen rit. Hopelijk heeft Jan J zijn fiets onder controle en kan hij weer in de B een passend tempo neerzetten. (door Lei K.)

A.s. zondag route 45-D over ca. 56 km met vertrek om 8.30 uur

Plaats een reactie