Weeknieuws 2018-37 (11 september)

Zandhazentocht: Ook dit jaar organiseren wij weer de Zandhazentocht en wel op zondag 7 oktober. De maand september staat dan ook in het teken van de route rijklaar maken. Dus gaan we weer snoeien, maaien en omgevallen bomen en andere obstakels waar nodig van de route verwijderen. Datums: Zaterdag 15 en 22 (eventeel nog 29) september starten we om 9.00 uur vanaf de Merthal. Aangezien de Zandhazencommissie altijd helpende handen kan gebruiken hierbij de oproep aan alle leden. Ook andere data is mogelijk, neem dan even contact op met Twan van Rens.

Tevens gaan we ook de route verkennen op zondag 30 september. Vertrek om 8.30 uur vanaf de Beurs.

VUT-groep: De weersvoorspellingen waren bepaald niet positief, maar de buienradar liet aan het eind van de ochtend een beter beeld zien. En dat was het sein “Op naar de start”. Voor vandaag stond route 123 op het programma voor ca. 75 km en bij de start staan 8 TWC’ers klaar, helaas geen volg auto. We vertrokken via een bekende route naar Sevenum om dan via de lange rechte weg via Maasbree  naar Baarlo te rijden. Doordat de voorrijders niet attent genoeg waren splitste in Baarlo de groep in 2 X 4 maar de smokkel fietsers bleven netjes wachten op de route volgers, daar waar zij weer op de route zaten. Nadat alles weer verzameld was werden we plots getrakteerd op een stuk route dat, door de overproductie van paprika, met deze vruchten was bestrooid. Jammer dat we geen fietstas hadden anders hadden we kunnen hamsteren. Misschien dat we binnenkort in de supermarkt naar paprika smakende melk kunnen kopen want ook de weilanden lagen vol. Via Kessel en Kesseleik naar Neer voor de koffiestop bij Café Manuslust Biej Mieke waar we op het terras ons plaatsje vonden om van de koffie te genieten. Na de koffie weer op het karretje voor de terugrit, het tempo was  stevig en er moest af en toe gedimd worden. Maar als er weinig of geen wind staat heb je altijd wind tegen. Via Egchel, Koningslust en de Steeg naar Kronenberg waar Annie de weg  naar Sevenum verkoos. De overgeblevenen koerste stevig door naar de finish die duidelijk voor 17.00 uur bereikt werd. En het weer, alle voorspellingen ten spijt het is droog gebleven. (door Lei K.)

A.s. donderdag route 99 voor ca. 88 km. Vertrek om 13.00 uur.

A-groep: A.s. zondag route 73 van 95 km. Vetrek is om 8.30 uur.

BC-groep: A.s. zondag route 78 van 78 km. Vertrek is om 8.30 uur.

D-groep: Het prima fietsweer houd ons nog steeds stevig in het zadel en ook vanmorgen stonden er weer 9 TWC’ers aan de start voor route 111-D over ca. 62 km. Want de route was i.v.m. de geplande koffie pauze iets aangepast. Voor een aspirant liefhebster uit Sevenum sloeg de pech wel snel toe want de heenweg naar de start leverde haar al een LEK op waardoor ze maar gelijk rechts omkeer maakte, hopelijk volgende week beter. Om slag 8.30 uur vertrok de B-C groep gezamenlijk en de D-groep klikte ook maar gelijk de pedalen vast. Via Melderslo en Tienray naar de brug van Well. En door de rugwind lag er gelijk een stevig tempo. Via Wellerlooi naar onze Oosterburen om via het bekende houten rammelbrugje naar het heidedorp Lullingen te koersen en dan naar Veert voor de koffie bij Bäckerei Tebart in Veert.Maar wat een teleurstelling, “Heute am Sontag haben wier nur Brötchen und kein Kaffee”.

Maar Lei was niet voor een gat te vangen, koffie beloofd dan komt er koffie, dus dan gaan we naar Walbeck naar Bäckerei Vloet. Daar was ik gisteren en is mij beloofd dat ze vandaag ook koffie hadden. En jawel de bakkerij in de supermarkt was open en de koffie werd snel geserveerd, alleen het aantal zitplaatsen was beperkt met 4 op een klein bankje, de buitenste mochten maar met een bats zitten, en de 4 stoelen werden snel bezet alleen Hein die gehoopt had op de knie van Annie te mogen zitten belande uiteindelijk op de vloer. Na het gezellig koffie kwartiertje legde ieder de in gedachte de geplande 2 euro op tafel die door Jet werden verzameld om af te rekenen en tot haar verbazing bleef de kassa teller bij 1,50 euro per kop steken zodat er voor haar nog wat overbleef voor de overtocht met het veer. De pedalen werden vast geklikt en het ging koers naar Arcen om met het veer over te steken naar Lottum om via de Houthuizerweg naar de finish te koersen die om 11.30 uur werd bereikt. Weer een heerlijke fietsmorgen zat er op. (door Lei K.)

A.s. zondag route 78-D met vertrek om 8.30 uur.

Plaats een reactie