Weeknieuws 2018-36 (04 september)

Zandhazentocht: Ook dit jaar organiseren wij weer de Zandhazentocht en wel op zondag 7 oktober. De maand september staat dan ook in het teken van de route rijklaar maken. Dus gaan we weer snoeien, maaien en omgevallen bomen en andere obstakels waar nodig van de route verwijderen. Datums: Zaterdag 15 en 22 (eventeel nog 29) september starten we om 9.00 uur vanaf de Merthal. Aangezien de Zandhazencommissie altijd helpende handen kan gebruiken hierbij de oproep aan alle leden. Ook andere data is mogelijk, neem dan even contact op met Twan van Rens.

Tevens gaan we ook de route verkennen op zondag 9 en 30 september. Vertrek om 8.30 uur vanaf de Beurs.

Routes downloaden: Sinds vorige week zijn er problemen met het downloaden van routes in GPX formaat van onze site.  Dit komt door een veiligheids update en dit probleem is alleen van toepassing met de browsers Internet Explorer en Edge. Dus bij het downloaden graag de browsers Firefox of Chrome gebruiken.

VUT-groep: Nadat we de afgelopen weken in de VUT 2-daagse, 2 keer 155 km en de marathon van 150 km gefietst hebben mag de 90 km van route 122 een peulschilletje zijn. En daarbij ook nog voortreffelijke weersomstandigheden, dan kan het niet meer stuk. Dus om 13.00 uur vertrokken 11 liefhebbers en Karel die net op tijd met de volgwagen arriveerde, want hij was van de pot gerukt. Via America, Griendtsveen naar Liessel. Het tempo was regelmatig te hoog waardoor het kalmerend fluitje regelmatig klonk. Na Vlierden kozen Jet en Mart J., door andere verplichtingen, een verkorte route huiswaarts. Na wat omzwervingen tussen Asten en Lierop kwamen we op de Vaarselstraat in Someren, voorheen woonde hier Gerrit J. voor de koffiestop maar nu moesten we verder. Via Someren-Eind dan maar naar De Brabander bij sluis 13. Maar wat een teleurstelling, er was enkel een hond die ons begroeten vanachter een bord gesloten. Wat nu? De route vervolgen, maar de route kenners bedachten snel een alternatieve route naar het bezoekers centrum “Mijl op Zeven” voor het bakkie troost. Aan ronde picknick tafel, in een peel zonnetje, paste we precies alle tien inclusief Karel, met of zonder poot tussen de knieën. De koffie werd geserveerd voor 2 euro en het 2de kopje voor de halve prijs, dus de pauze werd iets langer. Na de koffie werd de aangepaste route weer opgepakt en via Ospeldijk, Meijel naar Neerkant waar we de originele route weer oppakte. Maar bij het evenementen terrein moesten we weer afwijken i.v.m. paarden activiteiten, dus dan maar achterom en via Blaktdijk en Snipweg naar de Spoorstraat waar we weer op koers lagen en zo tegen de klok van 17.00 uur de finish bereikten.  (door Lei K.).

A.s. donderdag route 123 van 75 km. Vertrek is om 13.30 uur

A-groep: Vandaag is zo’n dag dat de hormonen opspelen. Niet bij onze BSM, want die is maar weer eens met Peperazzi op fietsvakantie. Het is echter superweer, dus ik heb er echt zin in. Bij de Beurs aangekomen lijkt het er op dat Peter Sagan vandaag met ons meerijdt. Bij nader inzien blijkt het Guus U te zijn die vandaag met ons mee wil rijden. Blijkbaar zit het met zijn hormoonspiegel ook wel goed. Onze TurboTim heeft zijn (zilveren) Alpenbrevet mee en wil vandaag zijn rode bloedlichaampjes op peil houden om over 2 weken ook nog maar eens de Ventoux te beklimmen. En ook voor zomerse Gerrit geldt hetzelfde. Uiteindelijk zijn we met 11 mannen en Piet in de bus achter ons aan. Dit belooft wat. We hebben eerst een beetje wind op de rug naar Venlo en vervolgens gaat de route naar Hinsbeck. Daar maken we wat hoogtemeters. Vervolgens verder naar Tonisberg waar we nog wat hoogtemeters maken voor de pauze. Daarna lekker met de wind in de rug over het vlakke terug naar huis. Het eerste vlakke deel naar Venlo neemt captain Jac zoals gewoonlijk het voortouw en gaan we in formatie door. Bij de eerste heuvel in Venlo wordt al duidelijk wat voor dag het wordt. TurboTim vliegt naar boven. Guus laat zich niet kennen en vliegt er achter aan. De rest houdt zich nog gedeisd, behalve babbelFrank dan, want hij verteld achter in het peloton honderduit. Groeperen en verder naar de volgende. Dit is echter route 104 en niet 115, dus op de Herungerberg gaat de kop links en gaan babbelFrank en ik maar gewoon naar rechts. Even temporiseren en groeperen en vervolgens door naar Hinsbeck. Gezien de grote verschillen in hormoonspiegel daar maar eens kijken wat er allemaal mogelijk is.

Het peloton wordt iedere keer inderdaad volledig uit elkaar getrokken en onze Guus laat zich iedere keer verleiden om bij de top 3 te zitten. Waar gaat dat eindigen? Vandaag gaat ie nog wel breken, maar voor volgend jaar gaat dit helemaal goed komen. Na Hinsbeck groeperen en in een lekker tempo door naar Tonisberg. Daar blijkt dat het testosteron van sommigen nog niet helemaal op is, hoewel de verschillen kleiner zijn dan in Hinsbeck. Onze TurboTim laat het ook iets afweten. Hij heeft echter een excuus. Er is een wesp onder zijn helm gekropen en die heeft hem in zijn hoofd gestoken. Bij de pauze halen we de laatste resten onder zijn helm uit. Dit doen we onder het genot van Apfelkuchen, met of zonder Sahne, met verse bonen koffie (volgens Gerrit tenminste) of bioCola die smaakt naar Whiskey cola (volgens Bram tenminste). Direct na de pauze nog 1, lang, klimmetje en daarna met de wind in de rug over het vlakke bij hoog tempo naar Horst. Na het veer blijkt kabouterLambert nog wat energie over te hebben en draait hij de gaskraan nog even open. Achterin hebben wat mensen het dan moeilijk, maar ook captainJac zit op zijn limiet. Helaas voor hem kijkt hij niet wie er op het vinkentouw klaar zit, maar hij brengt ons netjes bij de Beurs. Daar lekker op de lounge set voor een chocomel, radler, Chouffe, … Wat een herrlijke dag. En ondanks dat het door de heuveltjes soms wat chaotisch was, toch een heerlijke route gereden.

A.s. zondag route 109 van 95 km. Vertrek is om 8.30 uur

BC-groep: Zondag fietsen we route 111 van 83 km. Vertrek is om 8.30 uur

D-groep:  Door muzikale harmonie verplichtingen moest ik helaas het fietsen afzeggen. Maar om de conditie op peil te houden heb ik de route naar de middag verplaatst  en ben niemand achterop gereden dus zonder mij hebben ze de weg gevonden en zijn thuis gekomen maar ik had met dit fraaie weer er toch bij willen zijn. Toen na de start om 8.30 uur van 6 TWC leden en een gastrijdster voor route 70-D.  Maar bij navraag bleek dat het niet helemaal gelopen is zoals men gehoopt had. Want als het downloaden van routes plots door de provider niet meer gaat zoals we dachten en nog niet iedereen even ervaren met de GPS navigatie op de fiets met als resultaat dat men toch niet komt op de plaats waar men dacht te komen. En dat de D groep plotseling de B groep tegen komt is wel zeer verassend. Maar uiteindelijk werd er toch een koffiestop gevonden bij de pleisterplaats in Kesseleik. Na de koffie werd een voor vele bekende route gevolgd en werd toch redelijk binnen de geplande tijd de finishklok bij “De Beurs” ingedrukt. Ook de gast rijdster heeft de eerste ervaringen met het TWC peloton op gedaan, hopelijk zien we haar toch bij een volgende rit terug en krijgt zij het echte TWC virus te pakken. (door Lei K.)

Zondag fietsen we route 111-D van 58 km. Vertrek is om 8.30 uur

Plaats een reactie