Weeknieuws 2018-35 (29 augustus)

VUT-groep: De temperaturen waren weer tot normale waarden gedaald zodat we ook op de geplande tijden verantwoord konden vertrekken. Vandaag route 78 over 78 km. Om 13.30 staan er 14 personen bij de start, jammer dit keer wel zonder volgwagen. We vertrokken richting Schaakse bossen en na wat omzwervingen rond Venray en Overloon werd er koers gezet richting Geijsteren voor de koffie stop bij ’t Trefpunt. Door het vele bochtenwerk werd de stuurmanskunst getest terwijl het tempo toch op goed niveau bleef. De koffie smaakte in Geijsteren zoals gewoonlijk prima. Na de koffie snel de laatste 20 km naar Horst waar zonder problemen even na 16.30 uur de finish klok werd ingedrukt. (door Lei K.)

A.s. donderdag route 122 voor ca. 90 km. Vertrek is om 13.00 uur. 

A-groep: Vandaag de marathon 2018 op het programma. De route is gebaseerd op 2 routes van collega’s en een extra paadje op advies van een collega van Bram en gaat naar de Kempen en het gebied rond de Dommel. Door omstandigheden hebben we de route niet kunnen verkennen, dus benieuwd welke verrassingen we allemaal tegen komen. Nadat er zaterdag veel wind en ook nog regen was, valt het weer op zondag verrassender wijs mee. Het is zonnig en er staat nagenoeg geen wind, uit het ZW. En in de loop van de dag wakkert deze aan tot 3, zodat we eerst rustig tegen de wind in gaan en deze op de terugweg lekker mee hebben. Met nog geen 10 graden is het echter wel fris. Echter tot ieders verrassing kom ik toch zonder condoompjes bij de Beurs aan. Uiteindelijk zijn we met 9 mannen en ons vrouwtje. Onze Piet moet weer brommers kieke, dus we doen het zonder volgauto. Ook Peperazzi blijft thuis sporten (red. Max, Herlings, Mollema, etc) dus tot mijn verrassing mag ik dit stukje schrijven. Om 7.30 uur rijden we weg voor onze monstertocht. Het eerste stukje heb ik met de hand voor de route geplakt, dus tot verrassing van enkelen staat de route soms naast de weg. Aangezien dit nog bekend terrein is, leidt dit echter niet tot problemen. Ergens in Blerick pakken we dan de “echte” route op. Niet veel later worden we al verrast. Onze BSM schiet naar de linkerkant van de weg en voor we er erg in hebben rijden we op een smal fietspad in het bos. De ondergrond is echter zo, dat we beter de CX mee kunnen hebben. Dat begint goed, ik hoop dat we verder geen verrassingen krijgen, maar … Uiteindelijk valt het mee en al snel zitten we weer op normale weg. Hierbij rijden we over vele nieuwe wegen, waarbij we regelmatig een bekende kruising tegen komen. Na 50 km zijn we net voorbij Ospel en stoppen we kort bij een maisveld voor een sanitaire onderbreking en een welverdiende banaan. Onze BSM wordt hierbij verrast met vele BS (red. bananen schillen), maar laat zich niet kennen en vraagt ieder of hij deze mee wil nemen naar de pauzeplek. Tot onze verrassing is de mais hier al geel voordat we onze sanitaire onderbreking gedaan hebben. Enkele kilometers verder steken we de A2 bij de Goudreinet over. Hier zijn we vorige week ook nog geweest, maar toen kwamen we van de andere kant. Leuke afwisseling. Niet veel verder op de Geuzendijk worden we minder plezierig verrast. Politie en ambulance staan bij een grote groep wielrenners. Helaas ligt er ook 1 op de weg, die blijkbaar over de motorkap gegaan is. Gelukkig kunnen we op de fiets verder en worden we hier niet te lang aan herinnerd. We zitten nu in gebied waar we normaal niet komen en even later steken we de grens over naar Belgie. Tot mijn verrassing hebben we daar best een goed wegdek. We buigen af naar het noorden richting de lunch pauze in Bergeijk. Voor we daar echter zijn, worden we verrast door de ronde van Valkenswaard. We moeten 5-10min wachten om deze snelle jongens voorbij te laten gaan. En dan vervolgen wij onze weg langs stewards, dranghekken en massa’s publiek (red. nou in ieder geval enkele mensen). Na precies 100 km zijn we dan bij ’t Kroontje in Weebosch.

Daar genieten we van een heerlijke pasta. MieperdePiet neemt een nasi en knuffelHenk doet het met 2 broodjes. Tot zijn verrassing zijn deze wel erg groot, dus dat was nog best een opgave. Alle andere verhalen, foto’s en filmpjes zijn gecensureerd voor dit verslag. Na de pauze rijden we door een verrassend mooie Kempen. En onder Valkenswaard komt dan het extra stuk langs de Dommel. Tot mijn verrassing is dit inderdaad een erg mooi natuurgebied om doorheen te fietsen. Wanneer we precies bij een bankje met “burning rubber” zijn, slaat het noodlot dan bij Leon toe. Onze enige lekke band van de dag. Wanneer we de buitenband inspecteren, dan zijn we verrast dat dit niet tot meer lekke banden geleid heeft. Zelfs die van knuffelHenk op TWC weekend zagen er nog beter uit. Vakkundig wordt een binnenbandje geplaatst, maar deze kunnen we niet oppompen. Leon rijdt niet zo vaak lek, dus het “nieuwe” binnenbandje was al wat ouder. Gelukkig heeft hij nog een rugzak en daar haalt hij nog een 2e exemplaar uit. Terwijl deze gemonteerd wordt nemen de andere mannen het zekere voor het onzekere en worden er nog wat nablus werkzaamheden verricht. We vervolgen de route en komen weer op de ronde van Valkenswaard. Nu echter geen renners te bekennen (en ook geen publiek). We buigen weer af naar het noorden voor een Nobele pauze in Leende. Tot onze verrassing is hier het warme appelgebak heerlijk en betaalbaar. Even later zitten we alweer op ons stalen ros voor de laatste 50 km.

We worden verrast door wat borden van de Brabantse dagen in Heeze, maar gelukkig hebben we daar verder geen last van. Via Someren en Asten naar Meijel en vanaf daar over bekende wegen naar Maasbree en dan via Sevenum naar de Beurs. Daar is het hartstikke druk en vinden we ook nog de B/C/D marathon rijders. Even nog gezellig napraten over deze verrassende, super mooie dag onder het genot van en dan lekker thuis onder de douche en de calorieen aanvullen.

A.s. zondag route 104 van 120 km richting Rheurdt. Vertrek is om 7.30 uur. Pauze na 80 km in Rheurdt bij Biobäckerei Schomaker.

BC-groep:  Op zondagmorgen stonden 19 fietsers klaar voor de marathon B-C groep. 18 Aanmeldingen maar Wiel U. heeft nog enige moeite ‘het kroost’ los te laten en besloot zoon Guus te begeleiden. Omdat veiligheid voorop blijft staan werd de groep in tweeën gesplitst en kon de B-groep klokslag  8 uur vertrekken, gevolgd door C-D-groep met in de achtervolging Hay en Piet C. In tegenstelling tot zaterdag, waar we af en toe een regenbuitje hadden, werden we deze zondag getrakteerd op superweer voor een mooie fietstocht van 150 km.

Via Sevenum, naar Trade Port Venlo, waar we nog net konden zien dat Thei V. met zijn clubje een afslag miste. Via Baarlo naar Helden en Heibloem; de hele week in het nieuws vanwege de aanhouding van een vermoedelijke dader ivm de moord op Nicky Verstappen, inmiddels 20 jaar geleden en nog net niet verjaard. Door naar Ospel en boven Nederweert langs voor de pauze bij de “Daaltjeshoeve”, voor een lekkere kop koffie met vlaai. Daar werden we hartelijk welkom geheten door Annie en Hein die samen een “Romantisch tochtje voor twee” fietsten op deze zondag. Kennelijk konden ze de gezellige drukte van TWC toch niet missen en besloten ze ons te vergezellen op onze pauze plaatsen. Na het tweede kopje koffie en een inkijkje in de gesprekken van de kapsalon op zaterdagmorgen 8 uur bij Wilma, klikten we onze pedalen weer vast om onze weg te vervolgen. Don Leo vroeg mij, na 80 km., een koersverslag te schrijven over deze route.

Daar had ik nou net niet op gerekend! Dus vanaf nu opletten geblazen en niet meer dromerig voor me uitstaren of blik op oneindig en fietsen. Moest ik me ook nog concentreren op allerlei randzaken om toch nog iets op papier te krijgen! Dat viel nog niet mee op deze zondag. Vandaar de afspraak met Lei gemaakt dat ik een aftrap zou geven in grote lijnen en dat Lei voor de inhoud en ter zake doende details gaat zorgen. Een eerlijke man/vrouwverdeling. Kortom: weer een staaltje teamwork van de D-groep. Via Nederweert naar Budel en Valkenswaard maar op het fietspad naar Valkenswaard moest de hele groep plots flink in de beugels om een aanrijding met een auto die het fietspad opreed te voorkomen, de schreeuw van Jan S. deed haar tijdig stoppen zodat we zonder problemen verder konden. Valkenswaard verlatend werden we aangenaam verrast door het zicht op de Tops International Arena. En wij nog denken dat het epicentrum van de paardensport inmiddels in Kronenberg is gevestigd, maar dat schijnt toch in Valkenswaard te liggen. Een spectaculair complex in de mooie omgeving van Valkenswaard. Onze tocht was blijkbaar in Valkenswaard aangekondigd want langs de weg veel toeschouwers op strandstoeltjes waarvan er velen verkeerd om zaten volgens Geert. Een hele teleurstelling voor hem; dit waren toeschouwers van een hele andere race, die zaten daar niet om een aantal amateurs van TWC aan te moedigen.

Via Leende vervolgden wij onze weg naar de hoge spitse kerktoren van Asten waar we bij Jan van Hoek een heerlijke kop soep en een groot bord pasta kregen aangeboden. Voor de liefhebber was er ook nog nasi. Rijkelijke porties die bij Giel zwaar op de maag lagen tijdens de laatste kilometers richting Horst. Vanuit Asten fietsten we naar Neerkant en Meijel om via  Maasbree en Sevenum bij café de Beurs op het terras neer te strijken. Het terras was goed gevuld  met deelnemers van Walk 4 The Roses en de fietsers van de B-groep. Binnen twee pinten besteld en even napraten over de marathon die als zeer geslaagd genoemd mag worden onder uitstekende weersomstandigheden, en dan snel naar huis om het thuisfront ook nog even gezelschap te houden. We kijken terug op een zeer geslaagde, mooie tocht. Met dank aan Thei V., Robert v.d. B.en Bram W. en uiteraard dank aan de Hay en Piet C. voor de begeleiding in de volgwagen. (door Jet A. en Lei K.)

A.s. zondag route 70 van 84 km richting Neer. Vertrek is om 8.30 uur.

D-groep: A.s. zondag route 70-D van 64 km richting Neer. Vertrek is om 8.30 uur.

Plaats een reactie