Weeknieuws 2018-34 (22 augustus)

VUT-groep: Het programma voor vandaag was route 117 over ca 92 km en het was in “Het Ventiel” groen gekleurd. En dat is info die meestal een goede opkomst beloofd. En dat was ook zo want om 8.00 uur, i.v.m. de te verwachten temperaturen,  stonden er 14 liefhebbers klaar en was Karel met de volgwagen ook aanwezig. Er werd klokslag 8.00 uur vertrokken richting Griendtsveen. Na Griendtsveen via de Nachtegaal weg naar de N270 oftewel Venray-Deurne. Het was druk op de weg maar een attente chauffeur met een grote trailer gaf een lichtsignaal en de hele groep kon veilig oversteken “BRAVO” en we konden op het fietspad onze route vervolgen. Na ongeveer 200 meter klonk het signaal “tegen” en dat betekende ritsen dat ging voor het voorste gedeelte goed maar achter in het peloton was de reactie wat laat met gevolg flink remmen en kwam het tot een valpartij, Geert nam een salto in de berm maar Guus belande met een klap op het fietspad en lag even roerloos met daarna pijnlijke geluiden. Een toevallig passerende verpleegkundige gaf eerste assistentie en adviseerde toch 112 te bellen en die kwam vrij snel ter plekke. Na het eerste onderzoek werd Guus recht op gezet en de ambulance arts vroeg hoe lang hij weg wilde blijven na inspectie van de steekzakken, een pijnlijke grijns kwam gelukkig van zijn gezicht. Guus werd op de brancard gelegd en in de ambulance verder onderzocht met als resultaat, we brengen hem naar Venlo. Mien zou hem begeleiden en mocht naast de chauffeur voor in. De fietsen van Mien en Guus gingen in de volgwagen. Geert was er met wat schrik gelukkig zonder schrammen vanaf gekomen. Na wat overleg werd besloten de route in te korten en via Milheeze, Rips en Westerbeek naar Overloon te rijden waar de koffiestop werd gehouden. Na de koffie werd de route in Holthees weer opgepakt en werd in een goed tempo naar Horst gekoerst waar tegen 12.00 uur zonder verdere problemen de finish werd bereikt. (door Lei K.)

A.s. donderdag route 78 over 78 km vertrek om 13.30 uur. 

A-groep: Ook deze zondagmorgen net als vorige week een vroege rit. In de eerste plaats omdat het hele A-peloton na de rit is uitgenodigd op de koffie en vlaai bij het vers gehuwde koppeltje Turbo Tim en Marjan. In de tweede plaats omdat we vandaag de generale houden voor de marathon van het komende weekend. Dus er moeten kilometers gemaakt worden. Dat betekent ook dat ondanks de 114 km’s vandaag onderweg alleen een bananen of repen pauze gehouden wordt. De koffie en de taart met wat fris kunnen we na afloop in de gezellige party schuur bij huize Turbo Tim nuttigen. De feesteling is er vandaag zelf ook bij. We gokken er op dat hij thuis de zaken vooraf al heeft voorbereid zodat we na de rit direct kunnen aanvallen. Zijn we immers ook gewend bij De Beurs. Ik kan alvast verklappen dat onze Tim en zijn Marjan prima voor ons gezorgd hebben.

Ook de route bevalt prima. Mooie landelijke weggetjes met veel goed asfalt. Op een klein stuk na in  Neerkant. Daar loodst de omleiding samen met Captain Jac ons overeen stuk “Strade Bianche”. Die “hobbels” leveren geen probleem op. Daarvoor heeft Twanvaner al lek gereden. En omdat onze BusPiet met zijn rondemis aan het reuzengapen is in “Ljiewerd” moet Twan zelf de klus klaren. En als ervaren monteur heeft hij dat zo gepiept. Zelfs zonder hulp van de toeschouwers. We zijn vandaag met een even aantal (16). Maar met Handy Piet erbij zie je dat niet. Die krijgt het altijd voor elkaar dat het net lijkt alsof we met een oneven aantal zijn. In het midden missen we iemand en achteraan is er eentje over. Piet is nu eenmaal niet zo’n close driving type. Die heeft graag wat meer ruimte voor zich als het wat bochtig is. Handy Piet compenseert dit altijd door zijn stevige en lange kopbeurten. Hij heeft dus wat krediet bij de groep.

De eerste helft van de route staat er toch wel wat wind op kop en vaak ook schuin van voren. Dat merk je vooral voorin en halverwege de groep als je net geen ruimte meer hebt om in de waaier te kruipen. Halverwege het peloton zit ik zodoende flink wat kilometers toch net in de vervelende wind van opzij terwijl iedereen voor, achter en langs mij lekker achter een college kan kruipen. Maarja dat lot treft ook anderen. Vanaf Weert gaat het nog effe richting België naar Kelpen Oler. Daar is vandaag voor de afwisseling eens geen schuttersfeest, processie of jongen boeren optocht. De dorpen zijn hartstikke leeg en verlaten. Allemaal op het mega schuttersfeest bij Neer. Vanaf de Belgische grens gaat de route noordwaarts. Intussen is het stevig gaan waaien. Vanuit het zuid/westen dus perfect voor ons. Het tempo op de eerste 65 km was al stevig. De resterende 50 km gaat nog sneller met de wind op de kont. Ook het traject is mooi recht en strak zodat het tempo makkelijk hoog blijft. De koerssnelheid gaat boven de 35. Blijkbaar heeft iedereen zin in de koffie.

Door de hoge koerssnelheid zitten we ruim voor 12.00 uur al achter de koffie en vlaai samen met Opa Hay, Kantonnier Petrus en Kabouter Lambertus die de feestelingen ook nog zijn komen feliciteren. Ook de “bruintjes en Radlertjes” heeft Tim goed gekoeld klaar staan. Die worden dankbaar genuttigd om het gedaalde vochtgehalte van de groep weer iets aan te vullen. Heerlijk en prima verzorgd. Ter afsluiting krijgen we nog een korte rondleiding over het landgoed Rensdaal en de bijbehorende opstallen. Die Tim en Marjan hebben een prachtig plekje gerealiseerd. De 3 kids huppelen, hobbelen en dartelen vrolijk rond op het erf. Ze worden al op jonge leeftijd klaargestoomd voor TWC. Als ze amper lopen krijgen ze al een step of fietsje onder hun kontje en gaan met die banaan. Er circuleren zelfs foto’s peuters in koerstenue van TWC Oranje (wel op de groei gekocht).

Tim en Marjan nogmaals bedankt voor de leuke after-party. Het volgende bruiloftsfeest van de A-groep zal wel een 25 jarig of 50 jarig huwelijk zijn. Ben benieuwd wie de eerste is?
(door PePerazzi)

A.s. zondag is de marathon. De thuisblijvers vertrekken om 8.30 uur vanaf de Merthal en fietsen route 67 van 78 km.

Info Marathon 2018:

A.s. zondag is weer de jaarlijkse Marathon. De route van 200 km gaat voornamelijk door het Brabantse land inclusief een klein stukje door België.  Zoals elk jaar zal het tempo tijdens de marathon lager liggen dan gemiddeld zodat iedereen achteraf kan terug kijken op een geslaagde rit! We hebben helaas geen volgauto maar bij noodgevallen kunnen we de volgwagen van de BCD-groep bellen. Denk dus aan genoeg binnenbandjes, voeding en drinken. Eventuele vrijwilligers voor de volgwagen zijn natuurlijk welkom en kunnen zich altijd aanmelden!

We starten om 7.30 uur vanaf de Merthal en hebben de eerste bananenpauze na 50 km. Na 100 km hebben we pauze bij Eethuys ’t Kroontje in Bergeijk. Hier zullen we met een pasta de nodige koolhydraten bijvullen. Na 150 km hebben we de laatste pauze in Leende bij restaurant Nobel voor een broodje of tosti. De route staat op de site onder Routes Marathon 2018 ==> Marathon 2018 200 Km.gpx.  Indien er nog vragen zijn even Bram of Robert contacteren.

 

BC-groep: De vaste kern van 10 B renners was er weer. Na de korte omleiding bij de Molenbossen in Blerick, een lange stop voor het rode verkeerslicht bij het ziekenhuis, en een nog langere stop bij spoorwegovergang Schwanenhaus, was voor Cor de maat vol. Hij trok de stoute schoenen aan en gluurde voorzichtig langs de spoorbomen of er überhaubt wel een trein of Zug aankwam, dit bleek niet het geval, dus snelde de rest van het peloton de overweg over, om de route te vervolgen. Volg Piet stond aan de Duitse kant netjes te wachten, want de C-groep was ons blijkbaar stiekem voorbij gestoken !! De route gaat via bekendere wegen tot net aan de rand van Kempen, vandaaruit via leuke weggetjes via het veer in Lottum. Hier moesten we voor de laatste keer lang wachten op 2 schepen die nog voor het veer moesten passeren, maar daarna kon het toch echt naar de Beurs. De C-groep waren we onderweg ergens gepasseerd, want zij hadden een leuke pauzeplaats gezocht.

A.s. zondag staat de jaarlijkse marathon op het programma. Hieronder de info.

Marathon 2018:

Voor de marathon van de B-C groep hebben zich 16 fietsers aangemeld, chauffeur is Piet Claassens met misschien co/piloot Hay. Vertrek is om 8.00 uur vanaf de Merthal. De eerste pauze is na 60 km bij de Daatjeshoeve in Nederweert (koffie en vlaai). Het middagmaal, een bord met pasta, is na 115 km bij Jan van Hoek in Asten. De route is te downloaden op onze site onder de map Routes Marathon 2018 ==> Marathon 2018 150 Km.gpx  Om circa 16.00 uur hopen wij weer bij de Beurs te zijn. (door Thei V.)

D-groep: Om 8.00 uur stonden er 6 liefhebbers klaar voor route 119 over ca. 64 km. Nadat de B en C waren vertrokken sloot de D aan met daarachter de volgbus met Piet C richting Grubbenvorst. Op de Witveldweg stond Lei de groepen op te wachten en maakte de D-groep compleet. Onze Mart J. ontbrak vandaag, die was de 11 steden in het hoge noorden aan het fietsen en om tevens Maarten van der Weijden aan te moedigen voor zijn monster zwemtocht. Via Grubbenvorst richting Venlo over de Zuiderbrug. Na het Jammerdal naar onze Oosterburen om in Hinsbeck enkel hellingen te bedwingen en dan terug naar Herongen voor de koffie maar dat zat niet mee want Die Alten Schmiede had Feriën en restaurant Holzmichel was dicht getimmerd, failliet.

Geen verdere keus dan door fietsen en zoeken naar een volgend terras en dat vonden we in Arcen aan de grens met picknick tafels voor de deur. De koffie moesten we wel zelf afhalen maar voor 1 euro per beker mag dat ook, en we hadden onze stop. Toen Jet naar binnenging vroeg een jeugdige kibbeling bakker “dag juf hoe gaat het met u”, de leerlingen van Jet hebben schijnbaar een gevarieerd les programma. Na de stop snel de fiets weer op en via het veer Arcen-Lottum naar Horst waar om 11.30 uur de finishklok werd ingedrukt.

A.s. zondag “De Marathon” vertrek 8.00 uur, de thuisblijvers mogen zelf een tocht uitzoeken vertrek 8.30 uur. (door Lei K.)

Plaats een reactie