Weeknieuws 2018-48 (27 november)

VUT-groep: Vanmiddag toch 4 leden die een route wilden fietsen. Anny, Jan J., Mart J. en ik fietsen richting Kessel. Via Sevenum, Bikeway, Boekend naar Baarlo. Langs de Maas komt heel aarzelend het zonnetje tevoorschijn. Er wordt in een rustig tempo gefietst. Geen fluit, geen hanengedrag te bespeuren bij de kopmannen. Complimenten! In Kessel-Eik de koffiestop. Jan zoekt nog even zijn telefoon en geld, maar is er al gauw achter dat deze bij ‘moeder de vrouw’ thuis zijn blijven liggen. Na de pauze weer de fiets op en richting Helden via Maasbree worden de dames gelost (afgezet) in Sevenum en fietsen Jan en Mart door naar Horst. Wederom genoten van een heerlijke rit! (door Jet A.)

MTB-groep A: Deze week staat er een route van GerP op het programma. Dat betekent lekker rond crossen in de buurt van Venray. De echte mannen (vrouwen had ook gekund natuurlijk 😉 vertrekken bij de Merthal om 8.30 uur, zodat we precies op tijd in Venray zijn voor het vertrek om 9 uur bij de Laco. Uiteindelijk zijn we met 8 man die ook echt naar Venray fietsen. OpaDaan kiest er namelijk toch voor om thuis maar even de auto te halen. In een lekker tempo rijden we naar Venray, waar we inderdaad precies op tijd aankomen, ondanks de Noorden wind. We willen snel vertrekken, maar OpaDaan die ons net vantevoren heeft ingehaald met zijn kleine autootje geeft aan dat Guusje er ook nog aan komt. Geeft mij de gelegenheid om de gehele meute eens te tellen, want er blijken vele TWC’ers met de auto naar Venray gereden te zijn. In totaal zijn we met 16 man/vrouw (nu wel ;-). Het eerste deel rijden we gezamenlijk. BijtertjeDaan heeft weer zijn kinderfietsje mee en moet toch nog aan de kleine wielen wennen. Hopelijk heeft Sinterklaas een mooi cadeau bij LommenDave kunnen bemachtigen. PePerazzi en ik constateren achterin dat GerP erg creatief om gaat met het volgen van de gpx. Onze kantonier zou jaloers zijn op deze flexibiliteit. Even later bereiken we toch het punt om te splitsen. De 2e groep begint met 4, breidt zich uit naar 5 en na nog geen kilometer laat Edwin zich vanwege een protesterende knie ook afzakken. Voor diegenen die kunnen tellen, blijven er dan dus nog 10 A’ss over. (Voor de anderen ook trouwens.) Eerst een transitie stuk en vervolgens weer het bos in voor de 1e single tracks.

Bij de eerste de beste kombocht hebben we ook al meteen de 1e valpartij te pakken. OpaTwan denkt dat hij sneller dan zijn fiets is, maar deze haalt hem halverwege al weer in. Een mooie uitvoering en mooie landing, en gelukkig zonder verdere gevolgen. BabbelFrank doet meteen nog wat lozen en vervolgens kunnen we verder. Er zijn nog vele single tracks, met kombochten, (steile) heuveltjes en mul zand die zullen volgen. En OpaTwan, KnuffelHenk en Guusje zullen nog regelmatig met de handjes en/of voetjes de grond raken. Sommige duikelingen zijn nog mooier in de uitvoering dan anderen. Halverwege komen we bij de pauzeplaats, maar dit jaar geen familie van GerP te bekennen, dus eigen vocht en vast voedsel. Wanneer ieder zijn ding gedaan heeft en we willen vertrekken komt de 2e groep juist aan. Die rijden blijkbaar niet op het scherpst van de snede, want ze hebben praatjes voor 10, terwijl ze toch echt maar met 6 zijn. Eerst weer een transitie stuk en daarna het 2e deel van single tracks, heuveltjes en mul zand. In het algemeen zijn de bochten hier wat ruimer, zodat ze wat lekkerder lopen, behalve dan in dat open hei stuk. Aangezien hier toch geen bomen staan neemt BramCX hier gewoon de korste weg. Aangezien we veel minder tijd verloren hebben dan vorig jaar, kunnen we nu ook het 2e deel volledig zoals gepland rijden. Behalve dan weer dicht bij Laco, want daar komt de creatieviteit van GerP weer boven water. Even na 11.30 uur zijn we na een heerlijke rit weer terug bij het vertrekpunt. Nog even GerP bedanken voor deze super rit en dan in A tempo terug naar Horst. Daar komen we uiteindelijk met nog 4 man aan. In de Beurs zit OpaDaan dan al aan de koffie. Nog even wat sterke verhalen uitwisselen bij het genot van een Leffe en dan naar huis. (door Robert)

A.s. zondag MTB route 7 naar Duitsland, over 62km. Vertrek om 9.00 uur vanaf de Merthal. Heen en terug via het veer in Grubbenvorst.

MTB-groep B: De start houden we vandaag bij het zwembad te Venray. Daar wacht gastheer StoemperGer ons op voor zijn MTB rondje Venray. De TWC-ers komen voor een groot deel gemotoriseerd en dus op super dikke banden. Ongeveer de helft komt op eigen beenkracht op de tweewieler. 6 rijders vormen de B-groep. Daarbij ook FullyEdwin die het iets rustiger aan wil/moet doen vanwege een zere knie. Hij heeft te veel achter zijn vrouwtje aangesjokt in Amsterdam met zware en volle inkooptassen. Het resultaat: ‘n lege beurs én één knie beurs.

De eerste paar kilometer vormen A’ss n Bees één groep. Wel zo gezellig toch. Want de route in dit stuk is erg lastig te volgen (er zitten ook enkele kruisingen van de tracks in). En dat blijkt. Want ook onze reisleider(lijder) Ger lukt het niet om in het eerste stuk ook maar enigszins de GPS track te volgen. Maar de paadjes zijn er niet minder om. Toch handig zo’n GPS om af en toe te zien waar je eigenlijk had moeten fietsen. Het lukt onze leider na enkel kilometers om de eigenlijke route weer op te pikken.

Na het verwarrende eerste deel wordt de grote meute opgedeeld. De A’ss snellen vooruit en De Bees koersen er gestaag en soepel achteraan. We rijden met z’n zessen op een prima en constant tempo een heerlijke tocht met leuke singeltracks en klimmetjes. OpaHay blijkt weer een echte diesel te zijn. Eerst maakt zijn motor en mondwerk iets te veel toeren maar als hij eenmaal op gang is en warm komt hij prima vooruit en met het tempo van de anderen mee. Zeker als ons BikeGirl voorop gaat. Dan willen de boys zich niet laten kennen. Ook Daan2 volgt knap het constante tempo op zijn kleine wieltjes. Hij stuitert wat af over allemaal die bultjes en boomwortels. Als die na de rit vanavond maar geen gekleurde balletjes onder het hefboompje heeft hangen. Maar dit jaar zijn blauwe ballen wel echt in !!

Door het constante tempo hoeven we ook niet te veel in de ankers en rollen we alle zes soepel door de bochten en over de klimmetjes. Niemand gaat tegen de vlakte of uit de bocht. Op enkele plekken zien we wel sporen van neergeplofte en uit de bocht gevlogen A’ss. Ik visualiseer zelf een passend opschrift op een bordje bij de zichtbare plofplekken: “Hier beten ze in het stof” TwanlaGrise en OnstuimigeHenk. En dan een klein bordje eronder: “en kleine Guusje lag er ook tussen”. Op de lastigste klim (diep los zand) zien we alleen onderaan wat bandensporen en daarna alleen nog voetstappen. Daar hadden de A’ss dus ook moeite mee.

Bij de pauzeplek hebben A’ss de “koffie” net op als wij komen. Na een korte babbel klimt de eerste groep weer in de wielen. Wij genieten nog ff van ons reepje en drankje in het zonnetje dat er net ff doorkomt. Met de energietank weer een beetje aangevuld koersen we ongeveer 5 minuten achter de A’ss aan. Het 2e deel van de route is ook leuk. Iets meer veldwegen en minder heuvelachtig maar wel gevarieerd. In de buurt van Merselo richting Venray komen we veel wandelaars tegen. Vooral OpaHay heeft sjans bij de, veelal redelijk gedateerde, deelneemsters aan de waggeltocht. Er is ook niemand anders in de MTB groep die zo uitbundig alle wandelaars groet. Dat is in ieder geval goed voor het imago van ons als MTB-ers.

Het laatste stuk in het Vlakwatergebied is onze andere oldi NosoksDaan toch nog een keer het spoor bijster. Maar dat wordt opgelost met een stukje improvisatie tot bij de eindstreep bij het zwembad. De snellere groep is logischerwijze al fietsend doorgekart naar huis. R e s p e c t ! Wij zijn blij dat we in onze car’s kunnen stappen in plaats van nog fietsend terug naar Horst of zelf Sevenum of Grubbenvorst. Dit keer, vanwege andere plannen en de tijdsdruk geen afzakkertje bij De Beurs. Zelfs geen tijd voor Max. Maar die komt ook zonder mijn steun voor de TV wel weer in de buurt van het podium.

Zondag 2 dec. vertrek om 9.00 uur voor MTB route 7 na Duitsland (zwembandjes meenemen voor oversteken van de Maas. Of gewoon de veerman betalen).

Tsjuuss und viel Spass wahhh, PePerazzie

D-groep: Nadat Lei een paar voorstellen, voor de zondagmorgen had gedaan, verschenen er toch 4 liefhebbers aan de start. Om slag 9.00 uur vertrokken  Jan J. Harm B. (B rijders) Jet A (C rijdster) en Martin J. (D rijder)  richting Meijel, men had de wind mee dus de temperatuur van 2 ºC was nog te trotseren. De 2 B rijders deden hun best om het tempo hoog te houden zonder de toegestane snelheid te overschrijden. Dus het fluitje  kon in de steekzak blijven. En Meijel werd snel bereikt om bij Oppe Koffie te genieten van een lekker bakkie met arretjes cake met pepernoten. Het vertrek viel een beetje tegen want nu met de wind tegen was het toch redelijk fris maar door de goede stemming bereikten wel snel de finish en sloten af met een lekker pintje en daarna snel naar huis voor een warm bad.

Door het app verkeer kreeg ik ook nog een bericht binnen van de MTBer  Giel. Want 2 MTB D-rijders gingen onder bergeleiding Jan Turbo Tacks het bos in. Schijnbaar zijn ze geen verdwaalde wolf tegen gekomen want dan was een terugkomst twijfelachtig geweest maar onder de beschermende vleugels van Turbo Tacks voelde men zich beschermd met afsluitende sterke verhalen en het afsluitend biertje smaakte goed na deze mooie ATB tocht. Na aanvoer van enkele apps is bovenstaand verslag door Lei K. samengesteld.

Plaats een reactie