Weeknieuws 2018-50 (11 december)

MTB-groep: Rondje Floriade

Ondanks de moesson van zaterdag op zondag staan er om 9 uur toch 10 goed ingepakte rubberen ridders met hun rollende ros klaar voor een zompige ronde langs het Floriade terrein. Alle 10 de gladiatoren goed voorzien van nylon, rubberen en neopreen omhulsels voor torso en bewegende delen. Allemaal de Robberen Rubbert look. De groep is volledig in stijl voor een kinky party of fetisj feest en zou niet opvallen bij de jaarlijkse latex nacht van Yap Yum.  Alleen No Soks Daan heeft het niet helemaal gesnapt. Die rijdt later rond in een XXXL, en dus veel te grote fluorescerende en wapperende poncho (Niet flitsend maar houdt wel de billetjes droog). Maar goed dat het niet al te hard waait. Want dan was hij zeker “air born” gegaan. Volgende keer toch maar een rol vliegertouw in het zadeltassie.

Jullie verslaggever heeft vanmorgen ernstig getwijfeld over de deelname aan een morgen blubberen. Maar mede dankzij het doorzetten van mijn ega (weer of geen weer gaan met die bananen) en haar overtuigingskracht staan we samen en goed omhuld aan de start. En met ons ook de bikkels die vanuit Grubbenvorst en Sevenum al de omstandigheden getrotseerd hebben om überhaupt aan de start te kunnen verschijnen. OpaHay wenst ons, als oudste MTbiker, digitaal vanaf zijn indoor-schravel-bike, een behouden vaart door alle waterpartijen. Onder het motto: Lekker laks binnen op de Tacx en de groeten van omroep Max. Aan de andere kant ook wel goed dat onze oldi stevig thuis buffelt om zijn conditie weer op het “oude” peil te krijgen. De oldest MTBiker wordt vandaag prima vervangen door de jongste TWC telg.  Guuskevandebekker. Dubbel zo rap als zijn pap. Hij is, mede vanwege zijn jeugdige onstuimigheid, de eerste die vandaag horizontaal met de wielen aan de verkeerde kant in natte prut land. Klets kleddderdets!

De 10 A’ss en Bees banen zich deze morgen gebroederlijk/gezusterlijk een weg over de vele weg- en beekkanten in het begin van de route. Een hoog kantonnier gehalte. Daarna het betere kluun- en klauterwerk dwars door het nieuwe bedrijvenpark bij Tradeport. Ondanks de geheel ontbrekende MTB infrastructuur weet No Soks Daan de groep toch naar de Floriade te loodsen. Daar gaan de regenjakkies aan om het lijf een beetje droog te houden. Rondom het klaverblad en bij de ZON is het lastig de voorgeprogrammeerde track te vinden. Diverse keren komen we blokkades tegen door infrastructurele werken. Intussen speelt Tatuut tatuut Stan dat hij de vallende ziekte heeft. 3 tot 4 keer gaat hij onderuit op het schuine talud van de beek bij de container overslag. Op die manier voorkomt hij wel een tewaterlating in de daaronder stromende beek. Dus wel turf en geen surf van onze stuiterende 112- smurf.

Door de omstandigheden is het zeker geen snelle rit. Maar de zuigende ondergrond trekt toch de nodige energie uit de natte benen. PenningPeter verdient bewondering voor zijn uithoudingsvermogen. Rij zelf maar eens een military door het moeras op een (te) kleine shetland pony. Maar hem hoor je niet klagen. Geen kik. Respect Bro! Tegen het einde knarst niet alleen het materiaal maar ook de prut tussen de bidon en de tanden. En als we net goed op snelheid komen, terug naar huis, dan heeft Robberen Rubbert last van een leegloper. Het euvel wordt snel verholpen. Beetje lucht erbij en de vloeibare latex doet de rest (die Rubbert heeft immers overal latex). We kunnen snel verder. Op naar De Beurs om daar wat te drinken én de boel vettig te maken met onze modder outfits. We worden snel, accuraat en vriendelijk bediend door de plaatsvervangende kasteleins. Met nootjes………. En als d’r nootjes zijn dan nemen we ’n extra pintje. Proost!Thuis voor het eerst sinds ¾ jaar weer 2 fietsen schrobben. Brrrr.  Maar daarna heeft mijn echtgenote wel de koffie klaar. Ieder voordeel heb z’n nadeel, toch !? (door Peperazzi)

A.s. zondag MTB route 15, Zandhazentocht 2019 verkenning van 48 km. Vertrek om 9.00 uur

Plaats een reactie