Weeknieuws 2019-14 (03 april)

VUT-groep: Vandaag route 47 voor ca 66 km. Het weer was redelijk, en dat was te zien aan de opkomst. Liefst 17 liefhebbers stonden om 13.30 uur aan de start met in de volgbus Karel. Om de verkeersveiligheid te waarborgen verdeelden we ons in 2 groepen. Er werd rustig gestart om eerst op temperatuur te komen. Na Meterik ging het tempo omhoog maar op de lollebeek weg verkoos Christel door een pijnlijke voet blessure rechtsomkeer te maken. We vervolgde onze rit via Merselo, Overloon en Westebeek naar Vierlingsbeek voor de koffie bij ’t Genot. Na de koffie via Holthees, Maashees,  Oostrum en Oirlo terug naar de finish waar we rond de klok van 16.30 uur finishten. Een goede trainingsrit om de conditie op peil te houden. (door Lei K.)

A.s. donderdag route 39 over ca. 70 km met vertrek om 13.30 uur.

A-groep: Maart roert zijn staart. Vanmorgen op deze 31e maart lijkt dat spreekwoord niet te kloppen. De zon zit weliswaar nog achter de sluierwolken tegen 9 uur. Maar het is droog én alle digitale radars blijven droog. Ik overtuig mijn meefietsende partner van de overbodigheid van overschoenen en een regenjack. Het blijft lekker droog. Zekeeeeeeeer! (hmmm: weg zuurverdiende bonuspunten)

Een 14 tal A rijders staat bij de Merthal klaar voor de eerste langere clubtocht van dit seizoen. Net geen 100 km. Voor veel van de A’s zo vroeg in het seizoen een hele kluif of zelfs flinke uitdaging. Zeker voor de A-team rijders die door de omstandigheden of andere verplichtingen niet alle opbouwritten hebben gereden. Ook onze Bikegirl heeft een beetje “koudwatervrees” voor bijna 100 km tegen A tempo. Maar de uitdaging ligt er. Dus gaan met of zonder banaan. Klokslag 8.30 uur klimmen we in de pedalen. Een paar mini druppeltjes zegenen de tocht van boven in. Helaas worden die paar mini druppels langzaam en gestaag groter en veelvuldiger. In Sevenum soppen we al over de weg en het regent stevig. Voor Baarlo nog steeds. Dan zitten we allemaal al als volgezogen natte roodzwarte dweilen op de fiets. Er wordt opvallend weinig gepraat. Zelfs BabbelFrank doet StillereFrank na. Overigens blaakt die laatste dit seizoen van de conditie. Is ook nodig voor zijn grote klimtocht in Italië.

Langs de Maas  wordt ’t ff droger en bij Kessel saust het alweer. De temperatuur tussen 5 en 10 graden voelt als vrieskou. Een paar slimmeriken hebben de winterschoenen of schoenhoesjes aangetrokken. En 1 echt regenjack. Voor de rest niks geen waterproof spul. Zelfs geen enkel spatbordje. Het spettert dus van onder van voor en van boven.  Het resultaat is dat we op de pont in Kessel allemaal doorweekt en koud tot op het bot zijn bij ruim onder 10 graden. Enkelen kijken al echt blauw van de kou en ze staan nog net niet te klappertanden. Klote weer. De meerderheid heeft geen zin in bijna 100 km door de natte kou. Gelukkig voor de koukleumen (waaronder ikzelf) zijn ook de harde binken solidair met de “watjes”. We besluiten om vanaf Reuver samen de kortste weg terug naar Horst te pakken.

BraboGerrit is al in Baarlo afgezwaaid naar een warme douche. Dat voorbeeld krijgt nu navolging van de rest van het peloton. We hakken 40 km van de route af. Richting Venlo wordt het langzaam wel iets droger. In Grubbenvorst is het wegdek amper nat geweest. Voorzichtig constateren we (inclusief het deelnemende lid van de routecommissie) dat we de ronde vandaag beter in de originele richting (dus rechtsom met de klok mee) hadden kunnen rijden. De regen in het zuiden was dan al voor ons uit weggetrokken. Dan was het A peloton wellicht zonder spatje rondgefietst en stukken minder verkleumd.

BabbelFrank draait in zijn eigen dorp af naar huis. CaptainJac begeleidt hem. Hij heeft wat nieuwe lucht nodig in zijn band. Achteraf zien we in de app dat hij nog een lus eraan heeft geknoopt. Richting Well. Onze eigenlijke bestemming voor vandaag. Ook TurboTim en PonyHenk blijken achteraf toch nog een eigen rondje gedraaid te hebben. Ook een manier om langzaam op te drogen. De rest koerst vanaf Grubbenvorst direct naar huis voor de warme douche en verdere opwarming.

Samen met AppiepappieBram ga ik na de douche toch nog effe aan bij De Beurs voor n napraatje en bakkie. Net als de Bees en Cees en Dees. Die komen allemaal kurkdroog aan bij De Beurs na hun rondjes. Ze geloven ons zelfs niet als we vertellen dat we de rit hebben afgebroken vanwege de regen en kou. Maar ja, volgende keer beter. (door Peperazzi)

A.s. zondag route 109 van 95 km. Vertrek om 8.00 uur.

BC-groep: Nadat de diverse groepen hun startpositie hadden ingenomen werd om klokslag half negen het startschot gelost. Omdat de C-renners maar met z’n vieren waren werd besloten om de BC groep samen te voegen tot één 14 koppig peloton. De beloofde windkracht één bleek toch wat meer te zijn, maar een gelukje was dat we dit de eerste helft voor onze kiezen kregen. Zaak is dan om op tijd van kop te wisselen, en een brede rug op te zoeken, waarachter je uit de wind kunt rijden. Route 78 is een mooie route, die als verste punt Overloon heeft, maar na Maashees konden we pas echt met de wind in de rug vaart maken. Ook volgwagen Piet had ons inmiddels gevonden. Bij Jet was toen echter plots de tank leeg, en dus eerst tijd voor een banaantje!! Dit werkt altijd, en daarna dan ook weer vrolijk verder richting Horst, waar we als eerste konden aanschuiven voor de derde helft.

A.s. zondag fietsen we, in afwijking van het programma, de Oranjetocht 75 km route. Vertrek is om 8.30 uur.

D-groep: De klok was verzet en met de gedachten, het weer van zaterdag wordt het weer van zondag kwamen we figuurlijk op de koffie. Want toen de wekker ons wakker schudde keek het aardig donker zodat ik even dacht ik moet licht op mijn fiets zetten. Eenmaal buiten bleek ook nog dat de noorden wind dun was en de temperatuur niet zorgde voor enige opwarming. Vol goede moed naar de start, maar toen er ook nog wat vocht van boven kwam zakte de stemming naar mineur. Maar in Horst aangekomen bleek de D-groep last te hebben van groeistuipen want 12 liefhebbers vormde de D groep voor rit 78-D, die i.v.m. de Venloop op het programma was gezet. We vertrokken richting  Schaak, Castenray om achter Venray langs naar de koffiestop bij Asteria te koersen. Na de koffie via Oostrum richting Geijsteren maar daar werd onze route verspert door de eenlingen optocht en moesten we de route wijzigen. Maar met de aardrijkskundige kennis vormde dit geen probleem alhoewel we door werkzaamheden in Wanssum wel moesten klunen. Maar eenmaal op het originele parcours gingen we in een D-groep verantwoord tempo verder. Via Blitterswijck, Swolgen, en de kasteelse bossen waar de hond van Thei V. vergezelt van Tonnie ons verwelkomde. Eindelijk aanmoedigend publiek langs de route. Nog even doortrappen en we finishten tegen 11.30 uur bij De Beurs. (door Lei K.).

A.s. zondag wordt het programma i.v.m. de voorbereidingen van de OTH 2019 gewijzigd. De D-groep fietst dan de OTH gezinstocht van 60 km met vertrek om 8.30 uur.

Plaats een reactie