Oranjetocht 2019

Toer- en Wielerclub Oranje uit Horst (L) organiseert op zaterdag 27 april 2019 voor de 27e keer de Oranjetocht, een viertal toertochten voor toerfietsers. Vanwege het gering aantal deelnemers aan de Oranje Ladies Ride vorig jaar hebben we besloten om dit jaar géén Ladies ride te organiseren. Uiteraard kunnen de Ladies gewoon deelnemen aan één van de vier “normale” toertochten !  Tevens organiseren we deze dag ook de Oranje Gezinsfietstochten. De Oranjetocht is een NTFU Extra goed geregelde Toertocht, dit betekent dat we aan een aantal criteria voldoen die door de Nederlandse Toer Fiets Unie (NTFU) zijn opgesteld, zodat een goede organisatie gewaarborgd is. Op de laatste pagina staat een overzicht van alle routes.

Oranjetocht (OTH):

Routes van 75, 95, 125 en 160 km, met een groot gedeelte van de routes over rustige Duitse landwegen, met klimmetjes rondom Hinsbeck en de Süchtelner Höhe. Nieuw dit jaar is dat de langste afstand, de 160 km, 2 heuvelgebieden aandoet: Eerst het gebied rondom Hinsbeck / Süchtelner Höhe en daarna ook nog het gebied rondom Sonsbeck/Sonsbecker Schweiz.

 

Oranje GezinsFietstochten (OGF):

Routes van 30, 45, en 60 km door de mooie omgeving van Horst, en het land van Peel en Maas voor het hele gezin. Langs de routes liggen verschillende horeca gelegenheden.

Inschrijven Oranjetocht en Oranje GezinsFietstocht:

Inschrijven kun je op 27 april voor aanvang van de tocht in onze nieuwe inschrijflocatie “de Schutroe”, Wittebrugweg 1, 5961 NJ  in Horst. Leden van TWC Oranje zullen je aan de inschrijftafel een inschrijfkaart aanbieden. Je dient deze dan af te rekenen tegen het voor jouw geldende tarief (zie “overzicht routes 27 april” op de laatste pagina). Tegelijkertijd ontvang je een tegoedbon voor de veerpont (indien van toepassing), en een routebeschrijving. Wij stellen het zeer op prijs als je het inschrijfgeld gepast kunt betalen. De inschrijfkaarten dien je zo volledig mogelijk in te vullen, en vervolgens kun je deze laten afstempelen bij de uitgang. Hierna kun je starten met de tocht !!

Voorinschrijving Oranjetocht:

Het is ook mogelijk om je voor in te schrijven. Zie hiervoor het inschrijfformulier op www.fietssport.nl . Als je een voorinschrijving hebt, kun je je op 27 april voor aanvang van de tocht melden aan de inschrijftafel voorinschrijving”. Op vertoon van jouw inschrijving ontvang je dan een tegoedbon voor de veerpont en een routebeschrijving. Hierna kun je starten met de tocht !!

Scan & Go:

Evenals voorgaande jaren is het dit jaar mogelijk, in samenwerking met de NTFU, om je in te schrijven via Scan & Go (alleen voor leden van de NTFU/KNWU/VWB m.b.v. hun Toerfietskaart, of deelnemers die bij de NTFU een persoonlijke barcode hebben aangevraagd). Bovendien worden je kilometers automatisch bijgeschreven in jouw persoonlijke kilometerlogboek op www.mijnntfu.nl . Voor inschrijven met Scan&Go meldt je je bij de Scan&Go inschrijftafel.

Route naar de nieuwe startlocatie “de Schutroe”:

Vanwege de te verwachten drukte, raden wij je sterk aan vanaf thuis met de fiets naar “de Schutroe” te komen. Bovendien is dit natuurlijk dé manier om alvast op te warmen voordat je aan de tocht begint. Wanneer je te ver weg woont om met de fiets te komen, volg je vanaf A73, afslag 10, de richting Horst. Na 500 meter vindt je aan de linkerkant de startlocatie. Parkeren kun je in de buurt van de startlocatie, volg hiervoor de borden “Parkeren TWC Oranje” . Leden van TWC Oranje helpen je dan bij het vinden van een parkeerplek.

Markering wegroutes:

Alle wegroutes zijn d.m.v. pijlborden uitgezet, die je eenvoudig kunt volgen. Bovendien zijn er van de tochten op de weg uitgebreide routebeschrijvingen voorhanden bij inschrijving. Omdat een groot deel van de tochten aan elkaar gelijk loopt zijn er routesplitsingen die met duidelijke borden staan aangegeven. Alle routes maken een oversteek met de veerpont, hiervoor krijg je bij de inschrijving een bonnetje voor een gratis oversteek, bewaar dit dus goed !! Bovendien is het mogelijk, wanneer je in het bezit bent van een GPS-toestel, de route in -.gpx bestand op jouw toestel te kopiëren en dit te gebruiken tijdens de tocht. De GPS routes zijn vanaf donderdag 25 april te downloaden via de de links onderaan deze pagina , zodat je zelf van te voren de route op jouw gps-toestel kunt kopiëren.

Verkeersregels:

Iedere deelnemer dient zich tijdens het fietsen van de tochten vanzelfsprekend aan alle verkeersregels te houden. Let goed op bij onoverzichtelijke punten en verminder je snelheid zodanig, zodat je eventuele gevaren goed kunt inschatten. Geef voorrang aan andere weggebruikers waar dat nodig is, en hinder het overige verkeer niet.

Fietsen in Duitsland: de  routes gaan gedeeltelijk over Duits grondgebied. In Duitsland moeten fietsers afzonderlijk achter elkaar fietsen. In groepen tot maximaal 15 personen achter elkaar, tussen groepen dient minstens een afstand tot de volgende groep van 1 minuut aangehouden te worden.

Pech onderweg:

Voor pechgevallen zullen er bezemwagens op de routes rijden. Bij pech onderweg, die je NIET zelf kunt verhelpen kun je de hulp van de bezemwagens inroepen via het tel. nr. van de organisatie: +31 6 47203090.

Pauzeplaatsen:

Alle routes van de Oranjetocht hebben onderweg tenminste één pauzeplaats in Duitsland (160 km 2 pauzes). Op de pauzeplaatsen zijn leden van TWC Oranje aanwezig. Zij zullen je de nodige verzorging aanbieden en je graag bij eventuele vragen te woord staan. Langs de routes van de Oranje GezinsFietstochten zijn verschillende horeca gelegenheden, waar je naar behoefte pauze kunt houden.

Volgauto’s

Wanneer jullie met een groep fietsen en een volgwagen gebruiken, dien je er rekening mee te houden dat bepaalde delen van het parcours niet toegankelijk zijn voor de volgauto. Deze punten staan aangegeven op de routebeschrijvingen. Wij verzoeken iedereen dan ook dringend, deze aanwijzingen op te volgen om hinder voor andere fietsers te voorkomen.

Brevet des Cyclistes:

Onze Oranjetocht 125 en 160 km route maakt al jaren deel uit van het “Brevet des Cyclistes”. Voor het behalen van dit brevet dien je, in een tijdsbestek van 3 jaar, tenminste 10 tochten naar keuze uit een  totaal van 21 tochten te hebben gereden. Voor meer informatie over het “Brevet des Cyclistes” en het aanvragen van een controleboekje zie www.klimmersbrevet.nl .

Faciliteiten bij startlocatie “de Schutroe”:

  • Gratis bewaakte fietsenstalling.
  • Koffie en vlaai vóór en/of ná de tocht.
  • Horecagelegenheid
  • Douchegelegenheid op loopafstand.
  • Fietsenmarkt
  • Na afloop van de tocht gezellig afterbiken op het terras, met muziek, een drankje en een lekker stukje Limburgse vlaai !

Fietsenmarkt:

Ook op onze nieuwe locatie “de Schutroe” organiseren we de fietsenmarkt. Leden van TWC Oranje zullen jouw overtollig geworden fiets (wat, maakt niet uit, of het nou een sportfiets, omafiets, tandem enz. is) proberen te verkopen voor de maximale prijs, en dit alles tegen een geringe vergoeding . Meer informatie over de fietsenmarkt vindt je op de website van TWC Oranje onder Oranjetocht / Fietsenmarkt.

Nadere informatie:

Mocht je na het lezen van deze folder nog vragen hebben dan kun je nadere informatie verkrijgen door een e-mail te sturen naar de organisatie. Vermeld in de e-mail duidelijk wat jouw vraag is. Je kunt de e-mail sturen naar oth@twcoranje.nl .

Voor het laatste actuele nieuws over de Oranjetocht 2019 kijk op onze website www.twcoranje.nl .

 

Tot ziens op Koningsdag 27 april 2019 in Horst !

voor voorinschrijving zie: www.fietssport.nl

zie hieronder voor het downloaden van de Informatiefolder + Infopagina Routebeschrijving Oranjetocht:

 

Plaats een reactie