Weeknieuws 2019-19 (7 mei)

VUT-groep: De buienradar gaf dreigende informatie maar dat weerhield 10 liefhebbers niet om 13.30 uur aan de start te staan voor route 121 over ca 84 km. En Karel met de  volg bus gaf aan dat er plaats genoeg was. Na enig overleg van “wat doen we als het slecht wordt”,  dan korten we in en vinden we wel een snelle weg terug. Vol goede moed en met enig optimisme van de voorspeller hebben het ook wel eens mis. Er stond wel een frisse zo niet koude WNW wind. De route startte gelukkig in die richting zodat we ons snel op temperatuur konden trappen. Maar richting Ysselsteyn werd de lucht dreigender en viel er wat lichte regen. Even stoppen en overleggen, wat doen we? Na wijs beraad kozen 3 personen voor het kortste hazenpad naar huis. De rest vervolgde de rit met afkorting voor Deurne naar Griendtsveen, Helenaveen voor de koffie bij cafetaria “’t Veen” en dan zien we wel verder. Maar het weer werkte mee het bleef droog en de wind ging meewerken, dus via Grashoek, Panningen, Koningslust naar Sevenum om ons vrouwelijk gezelschap af te zetten bij de IJssalon, want zij hadden een extra centje mee gekregen. En Lei gaf de voorkeur om koers te zetten naar Grubbenvorst. De overgebleven 4 mannen fietsten naar Horst en hadden toch ruim 65 km weg getrapt onder bijna droge omstandigheden. En zo zie je maar het weer valt achteraf nog best mee en we hebben een goed trainingsritje  gemaakt. (door Lei K.)

A.s. donderdag route 42 over ca. 81 km met vertrek om 13.30 uur.

A-groep:  Omdat onze reserve koerskapitein Bram(p)appie de echte pauze de vorige keer niet georganiseerd kreeg geldt voor vandaag de belofte dat er wel gepauzeerd wordt met koffie én vlaai. En wel in het toeristische Witte stadje Thoer. “Gen ge-ouwehoer, vlaai in Thoer!!” Dat vooruitzicht en de beloften van de weerprofeten dat het vanmorgen droog blijft brengt 11 A rijders aan de start. Én een trouwe PietBus die vorige week gezegend is samen met zijn “brommert”. Hij straalt er nog helemaal van. Ik heb niet gekeken maar misschien heeft hij nu wel een groot wit kruis op z’n lommenmobiel geschilderd. Komt nu goed uit dat we via bedevaartsoord Thorn rijden. Kan Apostel BusPiet gelijk z’n wijwatertank ook bijvullen.

De Venrayse eer wordt vandaag hoog gehouden door StoemperGer. Vaste kracht DigiPiet slaat blijkbaar ’n keer over (waarom? Zal nog wel in de shoutbox komen te staan). Ger is er pas voor de 2e keer bij dit jaar. Voor hem is 110 km al een flinke uitdaging. Daarom is hij gemotoriseerd vanuit Venray gekomen. Dat blijkt na het einde van de tocht een verstandig besluit. Want met nog 10 km voor de wielen gaan de sluizen boven open. Slagregen en hagel. April doet wat ie wil. Zelfs nog in mei! Als verzopen elfstedenrijders, met volgezogen dikke winterkleding, arriveren we in Horst. Als we bij De Beurs weggaan kun je precies zien waar een A-rijder heeft gezeten of gestaan. Per rijder een grote natte plas regenwater. Letterlijk uitgelekt. Het kost vandaag wel wat moeite om bij De Beurs de ingang te vinden. Het etablissement is volledig gebarricadeerd met zwarte hekwerken en tenten voor de Ideale Schoonzonen kermis. Maar de echte ideale schoonzonen van de A’s vinden toch hun weg naar binnen voor de napraat en het uitlekken.

Een deel van de A-groep telt niet als ideale schoonzoon. Om diverse redenen. Bijvoorbeeld DarteleGuusje: die heeft nog geen echte schoonmoeder. Of onze Bikegirl want dat is een schoondochter. Etc, etc. Die niet ideale schoonzonen gaan doorweekt en verkleumd rechtstreeks richting een warm bad. Geen slechte keuze merk ik later als ik me weer in het natte tenue moet hijsen om naar huis te fietsen. Petje af voor StillereFrank en Bram(p)appie die nog helemaal naar Meerlo en Sevenum terug moeten in hun doorweekte pak.

De nieuwe route van Bram(p)appie oogst veel lof. Zelfs met deze vermoeiende wind en kou. Een erg mooie route. Aanrader om deze met mooi weer nog eens te rijden. Omdat we de eerste 50 km de wind min of meer van achter en opzij hebben ligt het tempo tot aan de geplande pauze in Thorn aan de hoge kant. Er wordt duidelijk niet op reserve gereden voor de 2e 50 km die veel meer tegen de wind in zijn. Vooral TwanvanR, TurboTim en GaefGaasHenk trekken er flink aan. Die laatste heeft op zaterdag nog meegedaan met een wedstrijd rondjes rijden met het verstand op nul. En hij heeft de 3e plaats gehaald. Net niet de beste. Wel de mooiste onderbenen.

Redelijk fit haalt iedereen na 55 km Thorn. De geplande kroeg is echter nog niet klaar voor ons. De bedienster komt verschrikt naar buiten om te melden dat ze maar alleen is en geen 11 wielrenners tegelijk aan kan. En nog een PietBus erbij! Nee, dat is echt te veel. We besluiten om ergens verderop (rond 65 km) een pauze met koffie en vlaai te zoeken. En dat lukt prima. In Buggenum staat de koffie en de vlaai klaar in de lokale kaart en biljart kroeg. Sporters onder elkaar. Ook PietBus vindt uiteindelijk de weg naar deze biljard, kaart en nu ook fietskroeg. Hij heeft kort als spookrijder de oprit van de A2 naar Maastricht geblokkeerd. Stel je voor: de Lommenmobiel vol in beeld als spookvoertuig op L1 “ongerwaeg in Limburg”. Starring Pierredelacamion. De gezegende spookrijder oet Hoooooooors. Herkenbaar aan een groot wit kruis op het dak en Lommen tweewielers als opschrift. Laatst gesignaleerd op de verkeerde weghelft van de A2 bij het stadje Thorn. Signalement chauffeur: Rond en vrolijk voorkomen. Volslank. Gekleed in strak zittende rood zwarte wielertrui. Let op: Zwaaien helpt niet. Hij zwaait alleen vriendelijk terug. Dus knipperen en toeteren!!

Het heeft dus blijkbaar geholpen. BusPiet komt iets vertraagd maar wel veilig binnen voor een bakkie. Nadat onze BikeGirl is uitgeflirt met de bejaarde biljarters en kaarters (Zo’n sportieve bardame zien ze wel zitten) kunnen we verder. Al snel blijkt dat het nu echt meer wind tegen is. Het animo om de kop te pakken wordt zichtbaar minder. Bij een groot deel van de groep is de power nu echt wel uit de benen. Gelukkig hebben we ook A-rijders met superbenen. Die sterksten sleuren de groep naar huis en door de laatste 10 km ijswater en hagel. Boys, bedankt wahh! (door Peparazzi)

A.s. zondag route 127 over 108 km. Pauze bij de bakker in Sonsbeck. Vertrek om 8.00 uur.

BC-groep:  A.s. zondag route 90 over 80 km. Vertrek om 8.30 uur.

De C-groep in het zonnetje

 

D-groep: A.s. zondag route 90-D over 56 km. Vertrek om 8.30 uur.

 

Plaats een reactie