Weeknieuws 2019-18 (30 april)

VUT-groep: De weersvoorspellingen waren niet echt positief maar de werkelijkheid was beter zodat om 13.30 uur 13 fietsliefhebbers aan de start stonden voor een herhaling van route OTH 75 km. Ook nu was het de bekende pauzeplaats Muhlenberg die gesloten bleek voor de koffie, maar met de ervaring zouden we terplakke wel een alternatief vinden. We vertrokken richting Maasbree en via Hout-Blerick, de zuiderbrug en het Jammerdal naar Leuth en Hinsbeck voor enkele beklimmingen. In Hinsbeck werd gestopt voor de koffie mit Kuchen bij Landbackerei Stinges. Het probleem was even dat er wat financiële middelen verzameld moesten worden om af te rekenen maar gezien het prijs niveau was dat niet zo’n probleem. Na de koffie kregen we gelijk een flinke kuiten bijter voor de wielen maar met de Kuchen achter de kiezen vormde dat geen onoverkomelijk probleem. Het vervolg van de route ging door een fraai landelijk gebied en omdat de wind meewerkte was het tempo boven gemiddeld maar iedereen kon goed volgen. Het ging snel richting Broekhuizen naar het veer om de oversteek van de Maas te maken. Maar de lucht ging betrekken en de eerste druppels vielen maar gelukkig bleef het bij druppelen zodat we slechts een beetje vochtig werden en rond 17.15 de finish bereikten. (door Lei K.)

Donderdag 2 mei route 121 over ca 83 km met vertrek om 13.30 uur.

A-groep: Haelen en Grote Peel , Ieder nadeel heb z’n voordeel!

Omdat de open hemelsluizen de hele zaterdag de OTH 2019 verkloot hebben is vandaag het hemelwater op. Dus we houden het nagenoeg of helemaal droog op deze zondag. Wel met een koude stevige wind uit zuid-west. Het begin van dit seizoen is tot nu toe qua weer matig en erg wisselend. Koud, warm en toch weer koud. Ook het aantal A-rijders wisselt sterk. Het animo is er wel maar onze A’s hebben regelmatig ook andere activiteiten en plannen. Zoals andere fietstochten, weekendjes weg, familiezaken, te korte nachten op zaterdag. Er wordt zelfs in het koningsweekend onderwater luchtgehapt door een van onze koerscaptains. Da’s nog ’s wat anders dan het ouderwetse koekhappen. Wellicht en hopelijk zien we als het echte voorjaar er is ook een grotere A-groep aan de start.  Vandaag gaan we met 9 op koers. 8 fietsers en 1 BusPiet met een bus vol met regenjasjes.

AppiepappieBram neemt de rol van koerscaptain op zich. Hij maakt al snel aan onze BikeGirl en de rest duidelijk dat er vandaag geen koffiebreak in zal zitten. We zullen het moeten doen met een snelle greppel/wegkant break. Het eerste deel van de tocht hebben we de stevige wind van voren. Om niet alle energie al voor half koers te verspelen worden de kopbeurten gemiddeld wat korter dan normaal. Alleen GaefgaasHenk knalt langer door totdat zijn mede kopman/vrouw op apegapen zit. Ongeveer halverwege zorgt StillereFrank voor een bermkantpauze. Het lukt hem om op de enige 2 stenen die op de weg liggen lek te rijden. En dan te bedenken dat hij vorige week de ronde van Vlaanderen met 230 km op hotseknotse weggetjes zonder lek te rijden heeft afgelegd. Zijn ketting kraakt nog steeds van al die Vlaamse drek. We maken dus van de nood een deugd en happen een reep of kromme naar binnen. Al snel kunnen we verder met nieuwe energie en een nieuw (helaas nog steeds krakend) wiel voor FlandrïenFrank. De andere Frank (die met de continue babbel) heeft na zijn Mallorca hoogtestage toch niet zo’n goede benen. Hij is zo bezig met ergeren en foeteren over die klote tegenwind dat hij soms vergeet te babbelen. Dat compenseert hij later met wind in de rug dik en dubbel. Z’n benen én mondwerk doen ’t weer als gesmeerd.

Na het rondje Haelen/Nuenem/Neer gaat het via Ospel rondom de Grote Peel. Een pittig stuk met de straffe wind op kop. Na de Grote Peel krijgen we vooral wind mee. En dat betekent ook dat het tempo ruim boven de 30 gaat. Achter langs Griendtsveen gaan we ff van de route af om een slecht stuk weg te omzeilen (bijna letterlijk met de stevige wind).  De laatste 15 km gaan bijna vogelvlucht richting Horst. Nog voor 11.45 uur parkeren we onze fietsen achter De Beurs. Op de teller staat een gemiddelde van 30. En zo voelen de benen ook. Snel naar binnen de warmte in voor een lekker bakkie. De Bees hebben de kroeg en alle hangtafels al in bezit genomen. Wij zakken moe en voldaan onderuit aan de toeptafels. Uitblazen en voor de Grubbies en Sevenaren energie tanken voor de rit naar huis. Vanmiddag nieuwe rondes en nieuwe kansen voor Wout of Max of toch een van die andere snelle jongens. Oh ja, en de meiden. Go Annemiek Go. (door Peperazzi.)

A.s zondag route 93, deze is nieuw in het programma (dank aan twc de barkruk) en voert ons naar het witte stadje Thorn waar we ook pauzeren. Route is 110 km en vertrek is om 8.00 uur.

BC-groep: Een ge-improviseerde pauze plek bij onze oosterburen, altijd fijn tijdens de bananenpauze.

A.s. zondag route 60 van 85 km. Vertrek om 8.30 uur.

D-groep: Na het slechte OTH weer op Koningsdag was het vanmorgen gelukkig droog maar de temperatuur had niet over. Toch verschenen er vanmorgen 10 D rijders aan de start voor route 45-D en met Piet Cl. in de volgwagen was alles compleet. We vertrokken direct achter de C en met de wind in de rug bleven we op gepaste afstand volgen. Maar een groep voor je in het vizier is als een rode lap voor een stier. Met de door de rugwind hoge tempo vlogen we naar onze oosterburen. In de buurt van Wemb splitsten onze route en reed de D-groep via Twisteden naar de Schafstal voor de koffie stop. Binnen waren bijna alle tafels gedekt voor een Duits Frühstuck maar gelukkig waren er nog 2 tafels vrij waar wij aan pasten voor een warme bak koffie om een beetje op temperatuur te komen. Na de koffie werd de route weer opgepakt en richting Horst gekoerst. Het tempo moest echter wat gedrukt worden want door de frisse temperatuur begon bij een enkeling de tank wat leeg te raken. Maar de laatste kilometers werden in een cooling down  tempo afgelegd en werd er om ca 11.15 gefinisht bij “De Beurs”. (door Lei K.)

A.s. zondag route 60-D over ca 63 km, vertrek om 8.30 uur.

Plaats een reactie