Weeknieuws 2019-21 (22 mei)

VUT-groep: Ook vandaag weer vaste windrichting NNO en met route 54 over ca 80 km zullen we ook vandaag regelmatig nadeel van hebben. Om klokslag 13.30 stonden er 12 liefhebbers en Karel met de bus klaar voor de start. Het was vandaag ook weer een gemêleerd gezelschap van A t/m D rijders. De buienradar beloofde voor het eind van de middag mogelijk wat nattigheid, maar hopelijk staan we dan onder onze eigen douche. Na het startsein dachten enkele, met de wind mee, we gaan maar gelijk vol aan de bak. Het fluitje van de wegkapitein probeerde de rem er een beetje op te zetten maar het resultaat viel tegen, schijnbaar begrijpen ze nog steeds niet dat dit de VUT groep is. Via Kronenberg en om Maasbree heen fietsend bereikten we De Bong in Baarlo waarbij het tempo de 30 per uur oversteeg en de fluit ieder tot de orde probeerde te roepen maar het getal 28 kwam schijnbaar niet in het beeldscherm van de snelheidsmeter voor. Via het Rooth en de Lang Hei hierna was de route aangepast en ging direct richting Boekend waar alvorens de koffiestop te bereiken nog een extra lusje werd gemaakt en het peloton bij Dee Bekkerie in de fauteuils neerstreek voor de koffie.

Na de koffie werden de pedalen weer vast geklikt voor de tweede heft, dat ging via het industrieterrein Groot Boller naar Grubbenvorst. Daarna via de maasdorpen Lottum, waar Geert afhaakte, dan via de Stokt, Swolgen, Keuter, Meerlo en de Oirlose Heide naar Horst te koersen. Maar het grote afhaken was al begonnen zodat we bij de finish slechts met 5 personen aankwamen. Blijkbaar had het hoge tempo toch zijn tol geëist. Dus beste TWC’ers, respecteer de VUT fiets regels dan missen we ook de laatste kilometer niet. (door Lei K.)

A.s. donderdag route 50 naar onze Oosterburen over ca 75 km. Vertrek 13.30 uur.

A-groep: A.s. zondag route 140 van 110 km richting Schwalmtal waar we ook pauze hebben (na 62 km) bij bakker Kamps. Vertrek om 7.30 uur.

BC-groep: Een stralend zonnetje en windstil, kortom beter fietsweer kun je niet hebben. J.l. zondag dan ook een goede opkomst voor route 55, over de pöl, met alle, voor een TWC-er geen geheimen meer hebbende, beklimmingen rondom Hinsbeck en Herongen. Tot aan de (ingelaste) pauzeplaats op het hoogste punt tussen Düsseldorf en Amsterdam werd er een goed tempo aangehouden. De bochten op de vele “Anlieger Frei” wegen werden echter voorzichtig genomen, want het vele zand en kiezel nodigden niet uit om hier met 50 in het uur doorheen te scheuren. Helaas ging ook deze morgen de Kuchen aan onze neus voorbij, want deze bleek pas om elf uur te worden bezorgd.

Bleef dus over alleen eine Tasse Kaffee, en dan hup verder voor het vervolg van de route. In Herongen, nota bene pal voor de kerk, een leegloper bij Jan J. Met vereende krachten en de nodige pogingen om er weer voldoende lucht in te krijgen, lukte het uiteindelijk toch om weer verder te fietsen net toen de C-groep ons voorbij was gestoken. Helaas voor Jan was het enkele kilometers verder weer een “platte” en dus restte er niks anders dan maar te wachten op onze volgauto, en een reservewiel er in te steken. Op de veerpont naar Lottum kwamen beide groepen weer samen, en daarna was het nog effe lekker knallen tot in Horst. Er zijn zo van die dagen dat dit gewoon kan !

Komende zondag staat route 61 over 90 km op het programma richting Westerbeek. Vertrek is al om 8.00 uur vanaf de Mèrthal !!

D-groep: Op deze zonnige morgen stonden 7 D rijders paraat om de rit naar onze oosterburen te gaan rijden. Het weer was voortreffelijk en in de slipstream van de C groep zat het tempo er goed in totdat er lek werd gereden door J.H. Wat nu?  J.H. gaf te kennen het wiel niet te kunnen verwisselen, zodat er een liefhebber gezocht werd voor het verwisselen , of waren een paar vuile handen hier debet aan? Broederlijk werd dit probleem opgelost, alleen J.H. heeft hierna een tijd met aanlopende remmen gefietst en dacht dat zijn conditie slecht was deze zondag. De pauzeplaats was dezelfde als met Pasen, zelfs de traktatie was hetzelfde : paaseitjes, Haagse hopjes en marie koekjes. Na de pauze moest er gelijk worden gewerkt , de Herongse berg op en daarna nog een leuk klimmetje. Al met al hebben we deze mooie route  heerlijk gefietst en konden we na afloop nog heerlijk nagenieten op het terras van de Beurs. (door Nelly)

A.s. zondag route 61-D over ca 67 km. Met vertrek om 8.00 uur.

Plaats een reactie