Weeknieuws 2019-22 (28 mei)

VUT-groep: Fraai lente weer lokte 14 TWC’ers naar de start voor route 50 naar onze ooster buren en Karel in de bus zal ons daarbij begeleiden. Om klokslag 13.30 werd er vertrokken richting Grubbenvorst waar Lei ons stond op te wachten zodat het peloton compleet was met 15 personen. Na even overleg werd besloten de route iets aan te passen zodat we niet door Venlo centrum hoefden. De zuiderbrug werd genomen om dan via het Jammerdal naar de grens te koersen. Karel zou dan een blokje om rijden om ons op de Dellerweg weer op te vangen maar dat lukte niet. Een snel telefoontje adviseerde hem om naar Die Verkehrs Ampel in Leuth zu fahren bij het gebouw dat was afgebrand door te warm gelopen dames. En dat lukte perfect, hij wist precies waar hij wezen moest. Gezamenlijk koersten we richting Hinsbeck waar een extra rondje werd gemaakt voor wat hoogte meters alvorens bij Stinges in Hinsbeck aan te schuiven voor de koffie. Enkele tankten wat extra Kuchen bij voor het tweede gedeelte. Na de koffie kregen we gelijk Die Oberstrasse voor de kiezen zodat het peloton gelijk uit elkaar viel maar boven werd netjes gewacht waarna de rit werd vervolgd richting Herongen. Maar inmiddels was Karel weer spoorloos. Nadat de hoogte meters in en na Herongen genomen waren werd weer een oproep gedaan waar hij vertoefde. Hij was inmiddels in Velden. Het advies rij maar naar het veer Arcen-Lottum werd opgevolgd met de hoop dat we gezamenlijk konden oversteken. Maar aan de veerstoep aangekomen dreef Karel al met de bus midden op de Maas, hij dacht natuurlijk dan weten die fietsers waar ze naar toe moeten. Maar hij bleef netjes wachten tot wij de oversteek ook gemaakt hadden. Van Lottum ging het snel richting Horst waar tegen 17.30 uur de finish werd bereikt. (door Lei K.)

A.s. donderdag is Hemelvaart. Er wordt gefietst volgens het programma van de A-, BC- en D-groep.

A-groep: Zaterdagavond 20.30 uur verzamelen voor bij de deur. Eerst is er dit weekend namelijk een feestje te vieren. De familie van Rens heeft 150 redenen gevonden voor een gezellig feestje. En een gezellig feestje was het. Twan had ook een oud serveerster van de Beurs geregeld, die ons de gehele avond erg goed van onze natjes heeft voorzien. Uiteindelijk is mijn conclusie dat ik samen met pappaBram de route moet gaan fietsen. Even snel naar bed, en dan weer vroeg op. Bij de Merthal aangekomen staan er toch al 2 man me op te wachten, Chip en ons jonkie. Even later komt pappaBram er ook aan en kort daarna komt MiepPiet ook, zodat we uiteindelijk met 5 man sterk zijn. En aangezien busPiet weer is brommerkieke moeten we het daarmee doen, maar zonder LommenDave en turboTim is de kans op een lekke band aanzienlijk kleiner. Route 140 is de 116 km variant van OTH 2017. Deze gaat dezelfde kant op als de marathon naar de bruinkolen en dan via Hinsbeck weer terug naar Venlo. Genoeg hms en kms op het menu dus. Op de heenweg leent de route zich niet voor hoge snelheden. Er zit veel bochtenwerk in, hier en daar staat er een hek op de weg en zelfs krijgen we een onvervalst stuk Strade Bianchi onder de wielen. Maar aangezien we vandaag ZZW wind hebben, loont het zich met 5 man toch niet om echt hard te rijden op de heenweg. Verder nog een korte pitstop om het extra textiel uit te doen. Dat wil zeggen de anderen, want ik reed al in korte broek en had mijn mouw stukken al lang naar beneden. Of de anderen hadden minder antivries in hun lichaam, of ze hadden toch echt een verkeerde inschatting gedaan, want na 2 km fietsen had ik het al niet meer koud. Uiteindelijk komen we in Schwalmtal waar ons een mooi glooiend stukje weg wordt aangeboden, met dorpjes luisterend naar de naam Lousberg, die in werkelijkheid op een heuveltje liggen.

Daarna via Hinsbeck terug naar Venlo, maar eerst nog een pauze in Waldniel bij de plaatselijke bakker. Nadat we bij 2 bakkers niet kunnen zitten voor Kaffee mit Kuchen komen we aan de andere kant (v)an der Welt. Een gezellig bruin cafe, waar we voor weinig geld een lekkere Kaffe mit Kuchen nemen. Daarna weer ons ros op en met de wind in de zeilen in een lekker tempo richting Hinsbeck. Daar de bekende beklimmingen, maar voor sommigen gaan de kilometers langzaam tellen. Er wordt netjes op elkaar gewacht en uiteindelijk komen we in Venlo. Nog even bij babbelFrank langs in Gr’vorst en dan door naar de Beurs. Daar is plek zat op de lounge set, aangezien de anderen net naar huis zijn. Helaas is er geen Leffe dubbel op de tap, maar daar leidt de gezelligheid niet echt onder. A.s. donderdag nog even met z’n allen trainen en dan op zondag lekker naar de Holleweg. Dat moet een leuke week worden en hopelijk zijn we dan weer met meer mannen (en vrouw).   (door Robert)

De donderdag van Hemelvaart fietsen we route 40 van 105 km richting Vlierden. Pauze in overleg. Vertrek is om 8.00 uur.

A.s. zondag route 132 van 128 km richting Nijmegen. Pauze na 94 km bij Carpe diem in Heijen met koffie en vlaai van TWC! Vertrek is om 7.30 uur.


BC-groep:
A.s. donderdag route 119 richting Duitsland van 90 km. Vertrek is om 8.00 uur.

Zondag staat route 112 op het programma van 90 km. Vertrek is om 8.00 uur.

De wekelijkse foto van de C groep


D-groep: 
De positieve weersvooruitzichten lokte veel TWC’ers naar de startlocatie van route 61. Nadat de B en C verdeeld waren bleven er voor de D nog 9 personen over. Om 8.00 uur werd vertrokken voor de 67 km en Piet Cl. in de bus ging het richting Meterik. Er stond nog redelijk wat wind maar het tempo was prima. Via Heide, Merselo en Overloon zaten we al op de terugweg naar Geijsteren voor de koffiestop. Daar waren we door het vroege vertrek uur wat aan de vroege kant maar de deur was open en de dames gaven gehoor aan de smeekbede voor koffie om het apparaat maar gelijk aan te zetten. Doordat het zonnetje scheen namen we plaats op het terras. Tijdens het serveren kwam plots nog een TWC’er aanrijden, het was onze Theo Br., die we een poos gemist hadden. De volgende verassing was dat hedenmorgen de D-groep weer een opa rijker was geworden van een kleinzoon, en de trotse opa rekende de koffie af, Jack H. nogmaals gefeliciteerd hopelijk voor de toekomst nieuwe aanwas voor TWC. Na de koffie werd de route vervolgd en waren we nu met 10 dus gezellig 2 aan 2.

Via Wanssum, waar we nog steeds een stuk mochten klunen door wegwerkzaamheden ging het naar Meerlo om dan via Swolgen het tweede obstakel tegen te komen want daar was de wegenbouwer druk bezig met asfalteer werkzaamheden dus stuk stoep lopen. Na dit obstakel dachten de voorrijders even flink gas geven om de vertraging goed te maken waardoor de groep helemaal uit elkaar viel en de laatste alle zeilen moesten bijzetten om het gat te dichten. Nadat alles weer compleet was ging het via Lottum nog met een extra lus via Grubbenvorst en Sevenum naar de finish die rond de klok van 11.00 uur bereikt werd voor het after biken op het terras van “De Beurs”. (door Lei K.)

A.s. donderdag route 119-D richting Duitsland van 64 km. Vertrek is om 8.00 uur

Zondag staat route 112-D op het programma van 61 km. Vertrek is om 8.00 uur.

Plaats een reactie