Weeknieuws 2019-27 (2 juli)

VUT-groep: De temperatuur was voor vandaag redelijk normaal zodat een vroeg vertrek niet nodig was. Om 13.30 stonden er maar liefst 18 pers. klaar voor route 25 over 75 km. enkele deelnemers hadden zich met windjacks en nylon kousen de armen en benen bedekt als bescherming tegen de processierups, tevens werden nog diverse tips uitgewisseld ter bestrijding van de jeuk ellende. Om de veiligheid te waarborgen werden er 2 groepen gevormd. Een op papier snelle 8 pers. gingen voortvarend van start gelijk gevolgd door de resterende 10 en Karel in de bus sloot de rij. Het was een route die rond Horst ging dus toch kilometers en altijd dicht bij huis. De eerste groep kreeg de opdracht mee koffie bij Boems Jeu in America. De toch stevige wind zorgde we regelmatige stevig aan de bak moesten met gevolg dat het fluitje de kopmannen tot bedaren moest brengen om te zorgen dat de groep niet uit elkaar viel. Advies als het moeilijk gaat zoek wind schud in het peloton. Zonder problemen werd de koffiestop bereikt en genoten we van het Americaans bakje. Na de stop werd snel de route weer opgepakt, via de Lorbaan en industrieterrein De Blakt ging het via Oirlo naar Meerlo, Swolgen, Gun naar de Broekhuizer schuitwaters, en steeds met wisselende wind weerstand, naar Melderslo en Horst waar om 17.15 de finish werd bereikt. (door Lei K.)

A.s. donderdag route 91 over ca 80 km met vertrek om 13.30 uur.

A-groep: Sambeek Landhorst, 100 km

A-processies
Intussen zijn de meeste A-rijders weer enigszins hersteld van de processiekriebels. Alles is de laatste week uit de Apotheek/kast gehaald om jeukende rode bultjes op ledematen te lijf te gaan. Zalfjes, poeders, ijspakkingen, ontharingen met duc-tape, harsen, hete douches. Zelfs gloeiende föhn behandelingen. Het resultaat mag er zijn: 2 x 12 paar redelijk bultjesvrije A-benen en A-armen. En BusPiet is ook paraat. 12 A-rijders durven het dus aan: 100 kilometer langs Maas en door Peel. Met gegarandeerd een aantal stevige stukken met Quercus (eik) langs de route. Door de voorspelde matige zomerbries zullen zeker rupsenhaartjes rondzweven die aan onze bezwete lijven blijven plakken. TwanlaGrise gaat vandaag met z’n leeftijdskameraad OpaHay mee. Die 2 zitten nu meer tijd samen op de fiets dan dat ze thuis zijn. De familie zal zich onderhand wel afvragen: Wie is toch die oudere wielrenner die altijd zijn fiets hier in de garage zet?

Demarrage vanaf de start
OpaHay pakt gelijk de kop als een jonge god.Als we de VeldOostenrijk opdraaien blijkt de reden voor Hay’s enthousiasme.
Mien en de kleinkinderen staan klaar om hun Super-opa toe te juichen. Hup opa hup. Zodra we uit het zicht van de privé supportersgroep zijn geeft Hay direct de kop af.
Kwestie van je moment kiezen.

Net goed en bijna mis
Voorbij Sambeek heeft ZaadjesMartin (links op kop) niet in de gaten dat zijn medekopman (rechts van hem) heeft gesignaleerd dat de route linksaf gaat. Maar de verbale aanwijzing hoort Martin niet door de wind en/of het gekraak van zijn versnellingsapparaat. De manuele richting aanwijzing ziet Martin niet omdat die, verdekt, boven zijn sterk voorovergebogen rug wordt gegeven. Deze routemisser gaat net goed. De rest let wel goed op en draait net op tijd naar links. De 2 kopmannen gaan rechtdoor de dijk op. Achter Landhorst maken TurboTim en onze BikeGirl, vanaf de kop, een goed gesynchroniseerde verrassingschicane naar het fietspad dat ze eerst rechts hebben laten liggen. De hele groep schuift met piepende remmen en banden als een harmonica in elkaar. Vooral de rijders achterin blijven met kunst en vliegwerk overeind. Onze kopvrouw lanceert op deze manier bijna haar eigen partner (ik dus!) de lucht in of tegen de vlakte. Gelukkig schuift iedereen zo dicht op elkaar dat ik,  midden ertussen, gewoon rechtop blijf hangen. Dicht op elkaar geschoven komt iedereen als een kudde schapen voor een hek tot stilstand. Allemaal zonder te vallen.

Waaiers in de wind en jeugdige overmoed
De wind draait tijdens de rit zoals voorspeld meer naar het westen en wordt steviger. Daardoor hebben we maar een paar stukken de wind van rechtsvoor. Op de verkeersluwe peelwegen proberen we als het kan in waaiers te fietsen. Dast lukt redelijk. Alleen de laatsten kunnen niet meer achter de kont van de voorrijder kruipen.  Onze echt jonge hond Guus alias PuppieGuus overschat zichzelf voorin. Hij maakt links op kop (te) flink tempo. Na de doorwissel kan onze Puppie het niet meer bijbenen. Hij zakt af naar achteren. Maar ja. Verkeerde kant van de waaier. Dus doorstoepen. Daar wordt je sterk van ……. En van pindakaas. Een tijdje later zit GuusPuppie alweer op kop.

Het laatste deel van de route is het al echt heet. Bij De Beurs, lekker in de schaduw, worden de kelen snel en goed gesmeerd. Het vochtgehalte weer op peil brengen en ook om alle ingeademde rupshaartjes weg spoelen. (door Peperazzi)

A.s. zondag route 135 van 125 km richting Sonsbeck met pauze bij de bakker aldaar. Vertrek is om 7.30 uur.

BC-groep:  A.s. zondag route 117 van 92 km richting Helmond. Vertrek is om 8.00 uur.

D-groep: De temperatuur was op deze zondagmorgen reeds tot ongekende waarde gestegen. Maar de groene tekst in het programma beloofd club traktatie. Om 830 uur melde zich 11 personen voor rit 102-D over 70 km. met de wind mee ging het in een snel tempo richting de brug van Well om dan naar de Oosterburen te koersen. Via Kevelaer, zonder een kaarsje op te steken , naar Wetten waar Lei de koffie en Kuchen had besteld. En bij aankomst was het service al op tafel uitgestald en mocht iedereen in de winkel zijn favoriete Kuchen uitzoeken. En met een goed kop koffie smaakte deze voortreffelijk.

Na de koffie snel weer op de fiets om het tweede gedeelte af te leggen, maar dat was door de tegenwind duidelijk wat moeilijker. Maar het kalmerende fluitje zorgde dat de groep bij elkaar bleef. Een enkele keer was de aandacht voor de Garmin niet voldoende zodat van achter de juiste richting werd geschreeuwd. Zonder problemen bereikten we het veer naar Broekhuizen. Na de oversteek zagen we dat de achtervolgende B-C groep net bij de veerstoep aankwamen, dus die waren we toch voor gebleven. Via de lange rechte weg naar Melderslo werd de finish rond de klok van 11.45 werd bereikt. (door Lei K.)

A.s. zondag route 117-D voor ca 61 km met vertrek om 8.30 uur.

Plaats een reactie