Weeknieuws 2019-26 (25 juni)

VUT-groep: Voor vandaag gaf het programma een groen gekleurde route 70 aan, en dat betekend meestal een verhoogde opkomst. Dus ook voor vandaag kwamen er 16 vrouw/man opdagen voor deze rit over ruim 80 km. door de wisselende sterkte van de aanwezige werd besloten in 2 groepen te fietsen, dus een A-VUT en een B-VUT, en Karel in de bus. De WZW wind gaf de nodige tegenwerking maar er bleef een goed tempo staan zodat iedereen kon volgen en zijn kopwerkbeurt kon doen. Via de bekende opstart route richting Sevenum ging het naar Frankrijk waarna de residentie Koningslust werd genomen en via Panningen en even een punt van Beringen naar De Leistert bij La Rochel sur Meuse waar Karel op een keurige manier de omleiding volgde en ons dus niet uit het oog verloor. Via het natuur gebied van het Leudal koersten we via Nunhem naar de koffie stop bij Feyenoord aan de Napoleonsbaan. De snelle mannen hadden de waranda reeds bezet voor de koffie, zodat wij ons maar binnen in het etablissement een plaatsje zochten. Karel toonde zijn belangstelling niet alleen voor de plafond verlichting maar vroeg zich af of de 2 serveerster zussen waren maar bij navraag kreeg hij daar op geen antwoord. Maar om duidelijkheid te krijgen bood Geert aan om van beide het DNA af te nemen. Maar toen de koffie binnen kwam met de vlaai had geen van beide nog tijd om daar verder op door te gaan. Nadat iedereen zich de koffie met vlaai goed had laten smaken en de nota betaald was werden de pedalen weer vast geklikt om de route te vervolgen. Met de wind mee ging het tempo ook weer omhoog en spoedde wij ons richting Horst via Neer, Helden, Maasbree en de Lang Heide naar de Bike Way. Met de blik westwaarts gericht zagen wij donkere wolk partijen naderen die niet veel goeds beloofde. Geert en Lei gingen op de Grubbenvorsterweg richting thuis front evenals de groep Sevenum terwijl de rest zich naar Horst spoedde. De eerste groep was het gelukt nog net droog in Horst te komen groep twee werd voor het bereiken van de finish op een stevig nat pak getrakteerd zodat een douche bijna overbodig was.  (door Lei K.)

Komende donderdag route 25 voor ca 75 km met vertrek om 13.30 uur. Let op als het temperaturen worden zoals men beloofd vertrekken we in de ochtend. Kijk op de site voor de laatste updates.

A-groep: De route van vandaag scoort bij velen hoog in de ranglijst van mooie, leuke en aansprekende routes. Dit jaar werkt ook het weer super mee. De natuur is op z’n mooist. Wat wil je nog meer ? Een volgwagen. Maar helaas heeft onze goedaardige volger vandaag andere plannen. Of heeft hij geen zin in gezanik over de sleutel van de grenspaal bij De Witte Stein. Daar zullen we vandaag onze vochthuishouding en het calorieënpeil aanvullen. Met verrassing! Bij 120 km koers en voorspelde tropische temperaturen is de start om 7.30 uur. Vandaag geen straf want iedereen drijft om 6 uur ‘s morgens toch uit bed vanwege de warmte. Met z’n 11-ven pedaleren we Horst uit. Het is heerlijk rustig genieten zo vroeg op deze mooie zomermorgen. Allemaal haantjes. De hen is overgevlogen naar de Bees. Onstuimige Henk oogt en klinkt wat brak bij de start. Hij meldt dat hij deze week nog niet heeft  gefietst. Die is dus echt ziek zie ik de rest denken.

Na de grensovergang bij Walbeck ging de route eerst vooral “onderlangs” richting Herongen en dan naar de heuveltjes bij Hinsbeck. De route is, tot veler verrassing, aangepast. De klimmetjes bij Straelen zijn toegevoegd. Daarmee komt het totaal van de route op 550 hoogtemeters. En 120 km en heet. Dus pittig. De groep gaat prima vandaag. Iedereen komt op eigen tempo goed boven en weer omlaag. In de bochten van de veldwegen is wel uitkijken voor gravel en zand. Iedereen gaat supervoorzichtig door deze bochten. Ondanks een slakkentempo rolt TwanvanEr’s achterwiel over een paar steentjes opzij in plaats van achter het voorwiel aan. Tja, en dan ga je plat. Gelukkig is TvenR bovengemiddeld atletisch. Hij is razendsnel weer op de fiets. Doe dat maar eens na: trager vallen dan weer op de fiets. De schade blijft gelukkig beperkt tot een stoffige broek en ’n bilspier die kort protesteert tegen de fietsbeweging. Het traject tot aan de grens gaat over alle bekende klimmetjes. Zoals gebruikelijk worden er op iedere klim kleine onzichtbare duelletjes uitgevochten. Of om als eerste of 2e of derde of 4e etc boven te komen. Of individuele mentale duels met de eigen spierverzuring. ZaadjesMartin levert ook vandaag weer de gebruikelijke strijd met z’n schakelmateriaal. Maar hij komt overal (zij het krakend) boven. ChipGeert presteert het om, achter in de groep, de verkeerde afslag te pakken terwijl de rest gewoon voor hem, rechtdoor rijdt. Die ontsnappingspoging lukt gelukkig niet omdat de anderen achterin wel goed opletten. De bijna verloren zoon wordt snel opgehaald.

De temperatuur is inmiddels al flink gestegen richting 25c. Gelukkig gaan grote stukken van de route onder dikke bomen (en niet te veel eiken) en door bossen. Na een heerlijke afdaling kunnen we lekker onder de parasols op het terras bij restaurant De Grens uitpuffen. De vriendelijke Poolse serveerster neemt met Oost Europese discipline de bestellingen op. Ondanks wat verwarring over de soort cola’s (klein, medium, groot, zero, normaal) en de aantallen (1 of 2) en de combi van deze differentiaties, wordt de bestelling accuraat uitgeserveerd. De bestelde vlaai staat snel op tafel. Enkelen kunnen het niet weerstaan om bij de Poolse kelnerin de kersenvlaai mét verleiding te vragen. Ik vraag me hardop af of ik ook alleen de verleiding kan bestellen (en dan in de hoop dat de veel jongere en knappe ander serveerster, die ik intussen heb gespot, voor de verleiding zou zorgen). Maar onze serveerster meldt resoluut: verleiding alléén bij de kersenvlaai! Wat we dan kunnen verwachten moeten we maar uitvinden bij de vlaai.  In ieder geval smaakt alle vlaai (met of zonder verleiding) prima. En het zijn royale stukken. BabbelFrank is de enige die liever een kleiner stuk vlaai en verleiding zou hebben maar dan wel iets goedkoper. Voor zo’n groot stuk vlaai moet hij ’n hele handvol kleingeld uit z’n betaalzakje schudden. Hij let op de kleintjes (met of zonder verleiding).

Kort na de pauze hebben we weer rust bij het veerpont. We vullen de tijd met analysen over het besturingssysteem van het veerpont en de vaardigheden van de veermannen. We vinden het wel raar dat het reddingsbootje zo ver van het veer aan een lange kabel drijft. Moet je toch verrekkes goed kunnen zwemmen om daar bij te komen tegen de stroom als de veerschuit zinkt.  We halen de overkant. Dan langs de Maas via Baarlo, Hout-Blerick en Boekend naar de bikeway. Dus het tempo gaat stevig omhoog 35+. Bij De Beurs maken de resterende C’s / D’s net plaats voor ons in de hete loungehoek. Snel wat vocht om het uitbrekende zweet  direct te compenseren. Oh ja, fijn dat we vandaag niet door de Peel zijn gegaan. Want in Pruuse kennen ze geen “Prozessioonsraupen”. Dus bij mij en de rest van de Asses vandaag geen nieuwe jeukbultjes. De B-rijdster die ik thuis tref zit na de douche helemaal onder de sterk jeukende bultjes. Dat krijg je van die wisselende fietscontacten met de B-groep. (door Peperazzi)

PS: Alle gebulte B’s: Niet aan krabben! En koel  houden! Sterke met de jeuk en toy toy toy met de hitte.

A.s. zondag route 59 van 100 km richting Sambeek. Vertrek is om 8.00 uur.

BC-groep:  De weersvoorspellingen waren goed, dus een goede opkomst j.l. zondag. De B-groep vertrok uiteindelijk met 11 renners richting het Broabantse Land. Met kopman Hugo ging het tempo gelijk boven de 30, en waren we in America goed opgewarmd. Daarna het tempo iets lager, want we moesten  uiteindelijk toch een kleine 90 km afleggen. Route 122 was recent nog iets aangepast, en met veel langere stukken erin goed voor een mooi gemiddelde. Na zo’n 50 km, onder de eikenbomen, een bananen-en-wat-nog-meer pauze, en enkelen maakten van deze gelegenheid gebruik om hun blaas te ledigen. Daarna kon het rap het fietsje op voor de laatste kilometers richting Horst. Al met al een erg mooie route, en met een gemiddelde van 30,3 ook mooi voor de statistieken. ’s Middags begon het echter overal te jeuken, de rupsjes hadden weer flink toegeslagen, dus nog een paar dagen afzien tegen de jeuk. Hopelijk komende week in het Duitse land minder last van die pokke-beesten……

A.s. zondag route 102 van 95 km richting Sonsbeck. Vertrek is om 8.00 uur, met halverwege een Kaffee und Kuchen stop.

D-groep: Volgens het programma stond er voor vandaag een rit van 53 km, en dat vond Lei wat weinig nu de conditie reeds top was. Dus even sleutelen aan de route zodat er ook een goede koffie plaats in zat. De route werd 67 met koffiestop in Asten. Om 8.30 uur stond er wel een speciale ploeg aan de start namelijk 5 dames en 4 heren, en er was zelfs een gastrijdster bij nl. Miriam uit Sevenum met een fiets tenue van een club uit Helmond. Tevens was ook Francoise weer van de partij na haar Alp du zes avontuur en natuurlijk in top conditie. Om 8.30 uur werden de pedalen vast geklikt en ging het richting America het tempo was prima en na Griendtsveen ging het naar Liessel, Vlierden en via Ommel naar Asten waar we op het grote terras van Den Hook neerstreken voor de koffie. Een kleine verbouwing zorgde een groep zit waardoor de nodige info kon worden uitgewisseld en onze gast rijdster hopelijk een positieve indruk van TWC heeft meegekregen.

Na de koffie werd de route weer opgepakt en nog binnen de bebouwde kom hadden wij een onbekende merk ploeg voor ons rijden. Dus aan klampen en uit de wind zitten. Maar op de Hutten vonden onze voorrijdsters het genoeg en vroegen om in de aanval te gaan en het werd er een van der op en der over, met natuurlijk de nodige opmerkingen van de onbekende merkploeg. Maar zij haakten aan maar waren na een poos blij dat onze route iets anders liep. Zo zie maar de TWC D-ploeg weet van aanpakken. En het goede tempo bleven we volhouden tot de finish die even na 11.15 uur bereikt werd met een koers gemiddelde van ruim boven 26 km/u. (door Lei K.)

A.s. zondag route 102-D over ca 70 km vertrek 8.30 uur.

 

Plaats een reactie