Weeknieuws 2019-36 (3 september)

Zandhazentocht: Op zondag 6 oktober organiseren we weer de jaarlijkse MTB Zandhazentocht. De Zandhazencommissie is al druk bezig met de controle van de routes zodat alle werkzaamheden zoals snoei en zaag werk in kaart worden gebracht. Zaterdag 14 en 21 september (8.30 uur verzamelen bij de Merthal) hebben we hulp nodig van leden om de werkzaamheden uit te voeren. Aanmelden kan bij Hugo Roet of Twan van Rens.

MTB-groep: We gaan de Zandhazentocht verkennen zodat eventuele obstakels goed in kaart worden gebracht en we die 14 en 21 september goed en snel kunnen opschonen. We vertrekken om 8.30 uur vanaf de Merthal en de route zal ongeveer 50 km zijn.

 

VUT-groep: A.s. donderdag route 72 van 76 km met Kaffee und Kuchen van de club. Vertrek om 13.30 uur.

A-groep: A.s. zondag route 104 van 120 km met pauze na 80 km bij Biobäckerei Schomaker in Rheurdt.
Vertrek om 7.30 uur.

Verslag Marathon BC: 11 renners stonden er j.l. 25 augustus om 8 uur paraat voor het jaarlijkse “uitje”, ditmaal had Thei Verhaeg de 160 km Oranjetocht, die in april helaas (letterlijk) in het water was gevallen, omgedoopt tot marathon-route van 150 km. De weers-voorspellingen waren tropisch, maar er was weinig wind. Zeker de eerste uren dan ook ideaal marathon weer. De tocht verliep voorspoedig, en zo stonden we een kwartier voor gepland al op pauzeplaats Zum Mühlenberg in Hinsbeck. De bidons konden hier bijgevuld worden, de Kaffee stond snel op tafel, en de flinke stukken Kuchen gingen er vlotjes (?!) in.  Na de pauze ging het over overwegend vlakke, en voor de meesten minder bekende wegen richting noorden. Eenmaal in de buurt van Sonsbeck, kregen we de lange klim over de WiegenerStrasse, en de minder heftige ReichswaldStrasse voor onze kiezen. Na de hergroepering een aantal kilometer vlak, alvorens de beruchte klim bij het Hertenkamp als laatste obstakel voor de pauze de verschillen binnen het peloton duidelijk maakten. Nadat ook Mart weer aangesloten was konden we in de afdaling naar Sonsbeck effe op adem komen. De tweede pauze was bij onze huis-Bäckerei Lensing. De serveersters daar weten onderhand hoe ze met de TWC-ers om moeten gaan, en de broodjes met koffie en cola stonden dan ook in een mum van tijd op tafel, zodat eenieder even kon bijtanken. De mannen en vrouwen van de A-groep waren inmiddels ook gearriveerd, en ook zij konden zich tegoed doen aan de Brötchen mit Käse und Schinken. Nadat iedereen weer een beetje op adem was gekomen was het tijd voor de laatste etappe van 40 km. De temperatuur was inmiddels opgelopen tot een mooie 32 graden, maar boven de 100 km begon dit langzamerhand toch zijn tol te eisen. Met een kleine tempo aanpassing kon iedereen echter goed meekomen, en zo waren we na 150 km tegen half vier weer terug bij de Beurs. Piet kon ons met zijn nieuwe tablet-Miep de hele dag goed volgen, en met slechts één lekke band had hij een rustig dagje. Al met al een mooi dagje uit !

BC-groep: A.s. zondag route 42 van 80 km, de bekende route langs het Outlet Center Roermond. Vertrek is om 8.30 uur.

D-groep: De R is in de maand en dan is de starttijd weer op 8.30 uur gezet met als gevolg dat het even gezellig druk is en de groepen B, C en D zich even moeten formeren voor vertrek. Voor de D groep is het voordeel dat wij ook weer tot de splitsing de volgwagen met P. Cl. ons vergezeld.  Voor vandaag route 121-D over ca 58 km richting Deurne. Na het vertrek van B en C bleven er voor de D 6 liefhebbers over. We gingen voortvarend van start met een stevig tempo waardoor toch even het fluitje de orde moest herstellen. Via Meterik en het water wingebied Venray naar Heide en Ysselsteyn waar we een kleine omleiding moesten volgen om weer op het juiste pad te geraken. Achter Deurne gaf P. Cl. het sein dat hij verder de B en C ging vergezellen. Wij koersten naar het centrum van Deurne voor onze koffiestop vlak bij de kerk waar we op het uitgebreide terras neerstreken  in lounge achtig terras meubilair.

We werden wel welkom geheten met klok gebeier voor de aanstaande kerkdienst maar van een massale toeloop was weinig te merken. Annie had het eerste stuk met een rugzakje gefietst en zij vertelde ons dat zij na de koffie naar Helmond ging voor een feestje bij Hein. Van een goed maar prijzig kopje koffie werd genoten en daarna werd snel de route vervolgd en met de wind mee ging het in een rap tempo richting Horst maar om toch voldoende kilometers op de teller te krijgen werden wat extra omwegen gevolgd. Maar even na 11.00 uur streken we neer op het terras bij Femke. (door Lei K.)

A.s. zondag route 42-D over ca. 62 km, vertrek om 8.30 uur.

 

Plaats een reactie