Info Zandhazentocht 2019

Op zondag 6 oktober 2019 organiseert TWC Oranje weer de jaarlijkse Zandhazentocht. Een mountainbike toertocht met routes van 37, 48 en 65 km. Start en Finish locatie is Pretcafé de Beurs aan de Gasthuisstraat 27 in Horst (tegenover de Mèrthal)

In de bosrijke omgeving van Horst zijn routes uitgezet van 35, 48 en 65 km. Iedereen met een mountainbike of crossfiets én een helm kan meedoen aan de tocht. Na inschrijving bij café de Beurs kan ieder in zijn of haar eigen tempo de uitgepijlde routes fietsen. De routes gaan veelal over onverharde wegen en paden. Veel single-tracks, korte klimmetjes in de Reulsberg en de Swolgense bossen en de inmiddels beruchte kombochten maken de route zeer afwisselend! De route is geheel uitgepijld met duidelijke ORANJE pijlen.

Van Staatsbosbeheer hebben we alleen op zondag 6 oktober vergunning om over sommige paden te fietsen. Dit betekent niet dat je zondag het alleenrecht hebt om op de paden te fietsen! Dus blijf ten alle tijden vriendelijk voor voetgangers en ruiters die zich op de route bevinden !!

Deelnemen aan de Zandhazentocht kan door je in te schrijven bij Pretcafé de Beurs, Gasthuisstraat 27 in Horst, tussen 8.30 en 10 uur. Het inschrijfgeld bedraagt 5,- euro (leden van NTFU ontvangen 1 euro korting) en voor jeugd t/m 15 jaar slechts 1,- euro! Het is mogelijk om je d.m.v. Scan & Go in te schrijven. Deelnemers die zich inschrijven d.m.v. Scan & Go dienen een geldige ledenpas te hebben van de NTFU/KNWU/BWB. Ook is het mogelijk om je nú al vóór in te schrijven voor de tocht via Fietssport.nl  Klik dan HIER. Dit kan tot zaterdag 5 oktober 23.59 uur!

Het dragen van een valhelm is verplicht. Halverwege de tocht is er een pauzeplaats met goede verzorging (drank, bananen, koek, e.d.).

De afstanden tot de pauzeplaats zijn:

voor de 37 km route na 20 km

voor de 48 km route na 24.5 km

voor de 65 km route na 33 km

Voor pech onderweg staat er een materiaalwagen paraat en na afloop is het mogelijk je fiets af te spuiten en je te douchen. Bovendien is er een bewaakte fietsenstalling zodat je nog gezellig kunt “after-biken” in pretcafé de Beurs. Er is koffie en vlaai. En natuurlijk heeft onze stamlocatie café de Beurs ook verschillende lekkere dranken koel staan!!

Teller op “nul”

Om jullie deelnemers bij calamiteiten snel te kunnen lokaliseren, vragen wij alle deelnemers bij de start de kilometer teller op “nul” te zetten, en goed te onthouden welke route-afstand (37, 48 of 65 km) je aan het fietsen bent.

 

De organisatie is op deze dag bereikbaar onder tel.nr. +31 6 47203090.

Indien je niet per fiets naar de startlocatie de Beurs kunt komen, kun je in Horst de gele borden “TWC ORANJE” volgen tot aan de parkeerplaats. Leden van TWC Oranje zullen je dan begeleiden bij het parkeren. Voor het navigeren naar de parkeerlocatie kun je het beste de ” Energiestraat “ invoeren in je navigatiesysteem of postcode ” 5961 PT “. Op deze locatie mag geparkeerd worden. Vanaf de parkeerlocatie kun je dan per fiets naar de inschrijving. Voor de laatste info zie deze pagina, voor meer info: zht@twcoranje.nl

Hieronder kan de Flyer van de Zandhazentocht 2019 gedownload worden.

GPX ROUTES:  Zijn te downloaden via de links onderaan deze pagina. Hiervoor kun je het beste Chrome of Firefox als browser gebruiken, met internet Explorer of Edge ondervindt je nogal eens problemen met downloaden. Let op: bepaalde delen van de route zijn alleen toegankelijk op zondag 6 oktober !!

Plaats een reactie