Weeknieuws 2019-43 (22 oktober)

VUT-groep: A.s. donderdag route 77 van 69 km. Vertrek is om 13.30 uur

MTB-groep: Nadat ik 3 weken ondergedoken ben geweest in de Filipijnen, ben ik zaterdag net op tijd terug om me voor te bereiden op de tocht van zondag. ’s Morgens begint de telefoon echter regelmatig te piepen. Ivm de weersverwachtingen is het voorstel van enkelen om de MTB ipv de race fiets te pakken. Regenseizoen in de Filipijnen viel best mee, maar blijkbaar hebben we er hier in ons kikkerlandje behoorlijk last van; in ieder geval wat betreft de voorspellingen. Het aantal mensen in de discussie neemt behoorlijk toe gedurende de dag, dus op een gegeven moment toch maar even bij wat “achterblijvers” checken hoe dat nu zit met het weer. Uiteindelijk maar de knoop doorgehakt, en aangegeven dat we met de MTB gaan en route 2 rijden., waarbij we het nieuwe pad langs de Grote Molenbeek uitproberen. Om 9 uur ’s morgens staan er 11 brede banden fietsen klaar. Peperazzi wordt morgen geopereerd, dus die is er nog lekker een weekendje met onze BSM op uit. (Veel succes maandag.) LommenDave hebben ze net een spuit in zijn schouder gezet, dus die moet eerst herstellen. (Beterschap.) KnuffelHenk heeft Zwift ondekt, en dan wordt je niet nat. En TurboTim is waarschijnlijk nu op (herfst)vakantie. TrailDaan kent het nieuwe pad niet, dus hij laat het voorrijden aan opaHay. Deze leidt ons via het talud naar het nieuwe pad. Bij het grindgat neemt TrailDaan het dan toch over. Op de losse zand stukken laat hij de eer aan TankLeo, zodat het pad goed aangereden wordt. De weg is ons redelijk bekend, maar af en toe krijgen we toch een eigen invuling, maar dat houdt het dan ook wel weer spannend. De wegen zijn lekker voor een 1e rit met de MTB. Kan iedereen lekker oefenen en wennen aan de andere fiets. Bij Oostrum langs het spoor zeg ik net tegen CaptainJac dat de weg hier wel eens zwaarder geweest is door de modder. Voordat hij is uitgesproken dat het anders nog best uitdagend is met de paaltjes van de boer zo dicht op de weg, tikt Chip met zijn stuur tegen zo’n paaltje en zoekt hij met zijn rechter helft het diepste stuk water op de weg uit.

Zijn fiets houdt hij echter netjes boven zijn lichaam, zodat deze wel droog blijft. We zijn bijna bij de pauze en rijden dus eerst maar door. In het befaamde bosje is het nog best wel mul, en wanneer je dan de 11 achter laat staan en stil valt, doe je dat dan ook letterlijk. Toch meer eens kijken of we geen GoPro op de helm kunnen monteren, want dat geeft toch mooie actie filmpjes en/of foto’s op. Een korte pauze en dan door het mulle zand terug voor het extra lusje. Net als andere jaren verrijden zich ook hier enkele mensen zich. Gelukkig zijn dat BabbelFrank en opaHay, zodat het duidelijk te horen is dat zij  van de route zijn. Hergroeperen en dan via het crematorium en door Venray terug naar Horst. Het suiker gehalte neemt toe en wanneer er enkele drupjes vallen, samen met de radarbeelden die in de pauze bekeken zijn, betekent dit dat de watjes een regenjasje aan doen. Via de witte zakdoekjes laan langs de A73, de crossbaan richting de Schaak en dan alternatief richting de Beurs. Daar komen we tegelijk aan met de racers. Via de nieuwe ingang naar binnen en op voor de sterke verhalen bij de zwarte drab. Daarna thuis de fiets poetsen en daarna lekker warm douchen. En een weekje wachten, om te zien wat volgende week brengt. (door Robert)

A.s. zondag MTB route 17 van 60 km richting Ysselsteyn. Vertrek om 8.30 uur.

A-groep: Deze rit komt te vervallen ivm de training op de MTB voor het Pieterpad tocht van 3 november.

BC-groep: Zondag route 47 van 66 km. Vertrek is om 9.00 uur.

D-groep: Zondag route 47-D van 51 km. Vertrek is om 9.00 uur.

Feestavond bij de Schutroe 30 november: opgeven voor dit avondje uit kan nog tot en met 25 oktober door je aan te melden via activiteiten@twcoranje.nl  en met gelijktijdige betaling van het verschuldigde bedrag, zie hiervoor de uitnodiging die je ontvangen hebt.