Weeknieuws 2019-44 (30 oktober)

MTB-groep:  Vandaag afsluiting van het raceseizoen. Vorige week echter al de MTB genomen vanwege het weer, en voor volgende week staat het PieterPad op de planning. En met 16 inschrijvingen is het animo groot! Aangezien het gros van de rijders uit de A groep bestaat, kiezen we er voor om deze week toch ook de MTB te nemen. We hebben een route van ca 60km gezocht en niet te technisch of veel singletracks. Route 17, met de MTB route Ysselsteyn lijkt dan een geschikte route. Voordeel is dat we die MTB route dan eens uit kunnen proberen. Vanwege de gezamelijke vlaai achteraf starten we wel iets eerder. Alleen hopen dat iedereen dit op tijd gezien heeft en er op het goede tijdstip is, maar dat is soweiso al spannend, aangezien de wintertijd vandaag is ingegaan. Uiteindelijk zijn er om 8.30uur 12 MTB-ers present. Dat betekent dat 11 man TrailDaan kunnen volgen. Het 1e deel van de route blijkt de inverse van het einde van vorige week te zijn. En onze sporenzoeker neemt dat erg letterlijk, dus we rijden ook precies of course, waar we dat vorige week ook gedaan hebben. Deze week ziet de picknick plaats er echter duidelijk minder schoon uit. Vraag me af of ze wisten dat onze BSM er deze week bij is, en gedacht hadden dat zij het op zou ruimen. Maar dat gaat zelfs voor onze Marjo te ver. Bovendien is een hele MTB rit met een volle vuilniszak ook teveel van het goede. SnelleTwan geeft echter het goede voorbeeld hoe het ook kan. Met je voorwiel dwars over een (leeg) blikje bier, en deze klemt zich er mooi aan vast. Zou hij echt niet geweten hebben dat het blikje niet voorbij de voorvork komt? De rotzooi toch maar weer achterlatend gaan we verder. Bij America halen we een hardloper (letterlijk) in. Niet veel verder slaat het noodlot toe. De voorband van SnelleTwan is lek; de latex vliegt hem om de oren. Er zit niets anders op dan het plaatsen van een binnenbandje. SnelleTwan geeft een spoedcursus binnenband plaatsen in een tubeless band. Ook hier doet hij zijn naam eer aan. Onze hardloper komt even later voorbij en laat opgewekt weten dat hij geen last heeft van lekke banden. Niet veel later zitten we weer on the road en pikken we de MTB route Ysselsteyn op. Deze heeft inderdaad een aantal transitie stukken met asfalt of brede zand paden, maar daar tussen zitten toch ook een aantal mooie stukken route en singletracks. Echt de moeite waard, en deze route kunnen we goed opnemen in het reguliere seizoen. Onderweg (fiets)bellen we ook nog even naar LommenDave, die bij de heavy Chevys op het speeltje van Maessen is. Ondanks dat de route (goed) uitgepijld is, krijgt onze vooropkrijger het klaar om ergens een afslag te missen. Als een koppige indiaan probeert hij het bos iets verder in te gaan, maar dat blijkt toch echt niet te gaan. Achteraan blijven we bij de afslag wachten totdat de voorsten tot inkeer zijn gekomen. BabbelFrank solliciteert naar een nieuwe bijnaam, want hij maakt snel van de commotie gebruik om het bronsgroen te bevochtigen. Net over de helft doen we een korte pitsstop, en ook daar wordt het bronsgroen voorzien met de wijn van gisterenavond. Zonder de alcohol dan, want die heeft Frank zelf gebruikt. Snel de route vervolgen, en op de terugweg nog een stukje Schaak. Hergroeperen en dan linea recta naar de Beurs voor een welverdiend stukje vlaai; de taart is namelijk al door de racers genuttigd. De generale is gedaan en iedereen lijkt klaar voor volgende week. Nog even wat sterke verhalen wisselen en genieten van de 3e helft. Dan naar huis en de fiets klaarmaken voor volgende week; PieterPad. Peter bedankt voor de organisatie tot dusver en sterkte met je herstel en hopelijk zien we je dan snel weer op de fiets. (door Robert).

Verdere info PieterPad volgt via de mail en de aparte app groep.

Race-groep: Bij droog weer en redelijke temperaturen wordt er vanaf komende zondag de komende weken lekker door gefietst. Vertrek om 9.00 uur vanaf de Merthal voor een route van ongeveer 60 km. Houd de shoutbox in de gaten hiervoor.