Weeknieuws 2019-45 (5 november)

VUT-groep: Vandaag 31 oktober is het VUT programma in stijl afgesloten. Het fraaie herfst zonnetje staat garant voor een grote opkomst. Om 13.30 stonden er 16 TWC’ers en Karel met de bus klaar voor route 61-D over ca. 67 km. Via de app heeft Lei, die even verstek moest laten gaan, gemeld dat hij ons tegemoet zou komen. Na het startsignaal ging de groep richting Overloon en voor de laatste rit in een mooi tempo genietend van de fraaie herfstkleuren die de omgeving ons te bieden had. Iedereen zelfs Karel kon goed volgen. Na Overloon ging het richting Geijsteren waar de koffie bij ’t Trefpunt gepland was. Vlak achter Holthees kwam Lei ons tegemoet en sloot aan zodat we met 17 plus Karel waren. Nu snel naar de koffie en vanwege de laatste rit werd dit in stijl afgesloten met een bijdrage van de penningmeester voor vlaai. Na de koffie vervolgde we de rit richting Wanssum, Karel kreeg enkele instructies om door de te rijden naar Meerlo omdat hij ons niet overal kan volgen. En hij begint de omgeving te kennen want in Meerlo aan de kerk stond onze Karel ons op te wachten en sloot weer netjes de rij. Nu ging het via landelijke trajecten naar Grubbenvorst om Miek en Lei af te zetten waarna de groep richting  Sevenum koerste en dan via de Ulfterhoek naar Horst om tegen 17.00 uur de finishklok in te drukken.

Het programma VUT 2019 zit er op we kunnen terugzien op een fraai fiets seizoen. Iedereen bedankt voor zijn bijdrage. Bij goed weer wordt er op de donderdagmiddag toch nog gefiets. Let op de site of berichten. (door Lei K.)

MTB-groep: Na enige jaren afwezigheid staat voor vandaag het PieterPad op de planning. Buiten het feit dat het weer goed genoeg moet zijn (in ieder geval de voorspellingen), zijn er meer zaken extra nodig ten opzichte van een regulier weekend. Ten eerste zijn er mensen die de organisatie op zich moeten nemen. PePeRazzi, in samenwerking met Peter H en pappieBram, hartstikke bedankt voor jullie inzet. Vervolgens zijn er auto’s nodig om ons te brengen en een busje om ons te volgen. TankLeo, gekkeGerrit en pappieBram, bedankt voor het beschikbaar stellen van jullie auto. En sponsoren LommenDave en GeHa verhuur voor het beschikbaar stellen van de bussen. En als chauffeurs voor het wegbrengen, de schoonpa van RubberenRobbie, de zoon van gekkeGerrit, LommenDave zelf en de vrouw van tankLeo. En als chauffeurs in de volgbus CuppenPiet en SmedtsPeter. Aan het begin van de week waren de weersvoorspellingen ons nog niet goed gezind, maar zaterdag om 13.00 uur waren de voorspellingen dus voldoende voor een go. Zodoende verzamelen we om 6.30 uur bij de Merthal. Het pakken gaat erg goed, zodat we al om 6.40uur vertrekken richting de Geusselt. Daar komen we om 7.30 uur aan, en ook het uitpakken gaat voortvarend zodat 14 fietsers al voor 7.40uur op de foto gaan.

Dat betekent dat we nog even moeten wachten, want turboTim is in Maastricht blijven slapen, maar komt, zoals afgesproken om 7.45uur aan. Nog even afscheid nemen van LommenDave en onze volgbus chauffeurs en dan met 14 mannen en onze bikegirl zsm Maastricht uit en het PP oppakken. We zitten nog diep in het zuiden en het gaat dus lekker op en neer. Af en toe teveel op, zodat we toch echt even naar boven moeten lopen. Verder regelmatig een opstopping bij een poortje. Na de 2e hebben ze vooraan door dat het handig is wanneer iemand deze voor de rest open houdt. Op een van de smalle stukjes met een prikkeldraad links en vegetatie rechts, test babbelFrank zijn nieuwe gele rugzak. Deze blijkt prikkeldraad bestendig te zijn. Heerlijk fietsend zonder verder al teveel problemen komen we net voor de planning aan bij de statie in Sittard voor de 1e pauze. BabbelFrank koopt de AH leeg en gaat er eens goed voor zitten. TwandeGrise heeft een drinkwaterpunt buiten gevonden, maar heeft wat moeite met de aanknop; die zit namelijk aan de andere kant.

Controle van de app laat zien dat onze thuisblijvers ons goed kunnen volgen. Onze volgautobemanning treedt namelijk ook meteen op als de rijdende reporters en er staan mooie foto’s en video’s op de app groep. Niet veel later zitten we weer allemaal op onze fiets en gaan we Sittard uit. Aangezien we geen WC konden vinden, maken we een korte pitsstop waarbij we het waterniveau van de eenden in de beek iets verhogen. Voorin wordt netjes gewacht, zodat we weer mooi in de groep de weg kunnen vervolgen. Ik heb nog niet met captainJac gedeeld dat tankLeo overal gewoon recht-door rijdt, terwijl anderen (tevergeefs) proberen hun fiets en kleren schoon te houden, of we horen een kleine knal van onder onze tank vandaan. LommenDave heeft ons ook nog zijn monteur geleend, maar Chip laat het deze keer bij assistentie met de mond.

Dit wordt echter ruim goed gemaakt door het boerengezin, waarvan de zoons in America zijn. Uiteindelijk krijgen we niet veel lucht van de compressor in de band, zodat het toch met het pompje moet. Daarna op naar Le Carrefour voor de 2e pauze. Hier liggen we ondanks de lekke band voor op schema, maar desondanks staat de tafel al gedekt klaar. Deze staat binnen, maar buiten is het nu best goed weer, maar zoals een paar dorpelingen opmerken, kunnen onze fietsen en wij zelf ook best een wasbeurtje gebruiken, zodat we toch maar buiten gaan zitten. Voor opaHay is het niet warm genoeg, dus die haalt zijn dikke winterjas uit de bus. En even later krijgt onze bikegirl ook nog een verkeersregelaars jas.

Iedereen lekker warm, en dat worden we anders wel van de heerlijke soep, en de super kroketten met waanzinnig brood. Wanneer iedereen ruim voorzien is, de Garmins weer opgeladen zijn en de blazen geleegd zijn, vervolgen we voor de 3e etappe. Hier staan we tot onze verrassing ergens “midden” in de wei voor een poortje voor een heel smal paadje met aan 1 kant prikkeldraad. BabbelFrank maakt zich zichtbaar zorgen om zijn rugzak, maar hij krijgt steun uit onverwachtte hoek. Vanuit de verte komt al toeterend een groot groen monster aangereden, en wanneer deze stopt, komt er een grote Shrek uit. “Jullie mogen daar niet fietsen” is zijn commentaar. We schuiven onze bikegirl naar voren voor de onderhandelingen en dat helpt. Uiteindelijk worden we zelfs geholpen om weer op het PP te komen. Toch aardig van wat later een ex-collega van onze bikegirl blijkt te zijn. We gaan verder richting de Witte Stein, maar ergens in het bos komen we nog knuffelpony’s tegen. Onze Chip neemt dat wat letterlijk en pardoes ligt hij als viervoeter, met alle voetjes omhoog in de berm. Dit keer ligt zijn fiets gewoon op de grond. “Niets aan de hand” en we gaan lekker verder. Bij de Witte Stein nemen we plaats in de grote groene tent en nuttigen we drankje met een groot stuk vlaai. Zoals sommigen opmerken, het lijkt er op dat we vandaag meer calorieen binnen gekregen hebben, dan dat we verbrand hebben. Voor opaHay het signaal om er eens goed voor te gaan zitten.

De rest doet zijn plasje dan maar buiten in het bosje, want onze opa heeft vanmiddag de knoflooksoep genomen. Op naar de laatste etappe. Daar komt dan toch ook eindelijk het hemelwater dat al zo lang voorspeld was. In de buurt van Venlo gaat het inderdaad echt los. In de verte zien we de lichten van de Koel, waar, naar waar later begrijpen, VVV door Feyenoord wordt afgedroogd, hetgeen bij dit weer best praktisch is. Onze filmcrew neemt de laatste shots vanuit de bus en wij gaan de korste weg over het asfalt naar Horst. KnuffelHenk en gekkeGer houden het tempo hoog en zo komen we om 16uur bij de Beurs aan. Nog even binnen napraten onder het genot van een Leffe, en daarna thuis de fiets poetsen, de wasmachine aan, lekker douchen en … nog meer eten. En daarna met de pootjes omhoog op de bank. Wat een heerlijk tocht bij een aangename temperatuur en op het einde nog een beetje water om ons en de fiets vast voor te spoelen. Perfect als een grote groep gereden, zodat iedereen er een heerlijk gevoel aan over gehouden heeft. Timing in het seizoen is ook erg goed, dus volgend jaar maar weer organiseren zou ik zeggen. Iedereen die op welke manier heeft bijgedragen, hartstikke bedankt en tot de volgende keer.

A.s. zondag MTB route 7 van 62 km richting Duitsland (met veer). LET OP! Vertrek om 8.30 uur.