Weeknieuws 2019-46 (12 november)

Chauffeur bezemwagen/volgauto gezocht!

TWC Oranje Horst is een gezellige wielervereniging met ruim 100 leden. Wekelijks worden er clubtochten georganiseerd voor racefietsers en mountainbikers. Bij de racegroepen hebben we in het seizoen, dat loopt van begin maart tot eind oktober, meestal één (op donderdagmiddag) of twéé (zondagmorgen) volgauto’s (of ook genoemd: bezemwagens) achter de groepen aanrijden. De volgauto’s gaan mee om bij calamiteiten snel op te kunnen treden. Denk hierbij b.v. aan lekke band, defecte fiets, etc. Voor het besturen van de volgauto zijn we op zoek naar enkele chauffeurs die op donderdagmiddag en/of zondagmorgen de volgauto willen rijden.
Wat hebben wij jouw als volgautochauffeur te bieden: gratis lidmaatschap van een gezellige wielervereniging, wielerjack voor de herkenbaarheid als chauffeur, eventueel jaarlijks mee met het twc-wieler-weekend en een leuke jaarlijkse feestavond!

Heb je interesse, of weet je iemand die interesse heeft? Of wil je nog meer informatie? Neem dan contact op met onze voorzitter Mien Keijsers via voorzitter@twcoranje.nl of 077-3986435

MTB-groep: Na een zeer geslaagde PieterPad route vorige week, staat er vandaag weer een mooie route op het programma. Route 7 naar Duitsland, voor enig klimwerk. De weersvoorspellingen zijn erg goed. Net boven het vriespunt bij vertrek en dan stijgend naar boven de 5C, en droog. Ondanks dat babbelFrank en opaHay (samen?) naar Zuid-Afrika zijn en turboTim blijkbaar nog moet uitrusten van vorige week, staan er om 8.30uur toch 12 mannen en onze bikegirl paraat. Er wordt besloten om in 1 groep te rijden. De route kruist op 5 plekken, dus het is voor de voorrijders opletten geblazen. IndianDaan heeft de route goed bestudeerd, dus we vertrekken in goede richting. Eerst rustig opwarmen op het asfalt richting Lottum. Vervolgens het spoor volgen totdat we Grubbenvorst voorbij zijn. Dit doet onze IndianDaan soms naar eigen invulling, maar alles verloopt soepeltjes. Hier en daar wel duidelijk paadjes die niet zo vaak benut worden. Mogelijk goed om die in de ZHT op te nemen, zodat hier eens goed gesnoeid wordt. Bij de veiling richting het Gebroken Slot. Daar is de route niet geheel logisch en krijgen we de eerste echte splitsing in de groep. Snel hergroeperen en weer verder. Maar de aanloop naar de heuvel is verre van optimaal, waardoor er een extra rondje gereden moet worden. Dan schakelen, en … van onze bikegirl loopt de ketting er af. Boze opzet van PePeRazzi bij de poetsbeurt, onhandigheid van onze bikegirl, gewoon domme pech, of …? Aangezien het onder aan de heuvel is, is het animo om galante ridder te spelen niet erg hoog. Samen met captainJac en pappieBram helpen we snel en dan naar boven. Daar is mooi op ons gewacht; NOT. Dus lekker in de achtervolging, en dat gat rijden we snel dicht. Op het Molenveld komen we dan een circus tegen en nemen we een lekkere alternatieve afdaling richting de Venloseweg en vervolgens via het veer naar Velden en door naar het Duitse. Een beetje modder op het PieterPad langs de Maas, maar lang niet zoveel als vorig jaar. Eerst op naar het Zwarte Water en dan door naar het Duitse. Lekkere paden en hier en daar wat modder onderweg, maar ook hier goed te doen. Af en toe kruisen we een bekend stukje asfalt, maar wij hebben vandaag heerlijke onverharde paden en soms een stukje singletrack. Bij de Paesmuelengraben rijdt Chip voorop en hij denkt de weg te kennen, dus hij volgt de (race)weg naar rechts, terwijl de MTBroute linksaf het bos in gaat, om het militaire terrein. Halverwege een haakse bocht over een smal bruggetje en dit jaar ook nog een boom op hoofdhoogte. Dan wordt de afstand tussen de 1e en laatste rijder met 13 man wel erg groot, met een lekker lange interval training als gevolg, want het gaat hier ook nog eens omhoog, zodat de groep helemaal door elkaar gehusseld wordt, en snelleTwan en knuffelHenk voorop rijden. Vanaf nu gaat het tempo dus iets omhoog en dat merken een aantal rijders wel. De route gaat in een “rechte” lijn naar Herongen en daar rijden we af en toe ook nog met de neus in de wind. Achterin dus wat hand en span diensten verrichten om de groep bij elkaar te houden en de moraal hoog. Dat laatste lijkt niet helemaal gelukt, want enkelen opteren bij de pauze “boven Herongen” voor een splitsing van de groep. Een betere oplossing is IndianDaan weer voorop en snelleTwan en knuffelHenk achterin, zodat we qua snelheid mooi in 1 groep door kunnen blijven rijden. Kort plassen, banaantje, snelle Jelle en voordat iedereen klaar is spoort Chip iedereen al aan om verder te gaan. Op naar de mooie hellingen net voorbij Herongen. Het oversteken van de B221 is vandaag een verwarrende situatie. Zowel rechts als links stoppen de altijd galante Duitse zondagsrijders. Echter op links is er iemand met de doordeweekse haast en die denkt dat hij rechts moet inhalen en die groep MTB-ers omver moet kegelen. De vrouw kan de man achter het stuur nog net op tijd in toom houden, zodat hij toch op tijd stil staat en wij als een soort paddentrek over kunnen steken. Daarna dan toch eindelijk de lekkere hellingen, waarbij er vandaag 2 extra in zitten. En dat betekent ook nieuwe afdalingen. Op de 1e komt er ons ook een MTB-er toegemoet. BijtertjeDaan heeft hier iets teveel respect voor en maakt een hele diepe buiging. Of probeerde hij toch gewoon het huis van kabouter Spillebeen te ontwijken, en die mooie rode paddenstoel heel te laten. Iets voor bij de Beurs. Ondanks dat IndianDaan de route goed bestudeerd heeft gaat het echter niet helemaal goed. De oorzaak is echter niet onze spoorzoeker, maar het zoek zijn van 1 pad. Toch nog 1 extra helling die bij goed schakelen goed genomen kan worden. Als afsluiter de lange trappen afdaling en dan via Louisenburg richting Venlo. In ’t Ven langs de paardenwei gaat het echter mis. Een omgevallen boom op de afrastering en ons pad. Fiets op de nek en een stukje lopen. Hoewel er geen zwembadje en ook geen pony te bekennen is, gaat Chip toch (bijna) tegen de vlakte. Amper de moeite om in het stukje te vermelden. Volgende keer toch wat beter je best doen. Daarna stukje ’t Ven en door naar het Zwarte Water, voor een mooi stukje glooiend terrein, waarbij de navigatie af en toe uitdagend is, zodat we IndianDaan en tankLeo ook nog even helemaal achterin tegenkomen. Vervolgens het PieterPad oppakken en deze volgen, via het veer en rechtsom Grubbenvorst. Lekker langs de Maas naar het Noorden, met een beetje wind in de rug. Net voor Houthuizen richting Horst. Nog even een stukje zand en het laatste stuk over het asfalt. Samen met pappieBram wat wind vangen en het tempo constant houden. Bij de rotonde Meldersloseweg-Venloseweg nog een echte NL chauffeur; extra gas en druk gebarend. Achterste deel van de groep doet er verstandig aan om even te wachten. Hergroeperen en samen bij de Beurs aankomen voor die lekkere bruine drab. Dat heeft SpillebeenDaan geweten, want bij de MTB betekent dat een Leffe. Maar hij laat zich niet kennen en neemt zelfs nog een 2e. Onze bikegirl wil duidelijk niet bij de echte mannen horen, want haar krijgen we niet aan de Leffe. Normaal maakt PePeRazi dat natuurlijk dubbel en dwars goed, maar daar moeten we helaas nog even op wachten. (door Robert)

A.s. zondag route 5, de Belgenhoek. De route is 54 km en vertrek is om 9.00 uur.