Weeknieuws 2019-47 (19 november)

Evaluatie A-groep: Ook dit jaar willen we het afgelopen race seizoen evalueren. Wederom is de locatie het vergaderhok in de sporthal van Dendron. Dit op vrijdag 22 november om 20:00 uur. De notulen van vorig jaar zijn reeds naar iedereen gemailt.

MTB-groep: Vandaag een heerlijk weertje om te fietsen. Net boven het vriespunt en stijgende temperatuur gedurende de rit, geen regen en nagenoeg geen wind. Dus daarmee valt het qua gevoelstemperatuur reuze mee. Allemaal die dubbele handschoenen en (hand)schoenen met elektrische verwarming zijn dus overbodige luxe. Route 5 staat op de kalender voor vandaag. Dat betekent ca 53km, dus vertrek om 9uur. Gelukkig kan ik dus uitslapen, na een gezellig feestje op zaterdagavond, waarbij ik, zeker gezien het al vermelde weer, teveel anti-vries in mijn lijf heb. Aanduiding van de route is Belgenhoek. Een oude route van onze eigen kantonnier, maar welke benaming achteraf voor wat discussie voert. Want waar komt die naamgeving nu vandaan? Kan toch niet komen van die frietlucht die we op de terugweg bij van der Hulst roken? En die Belgen zijn toch ook niet hier in de buurt geweest? Maar die hoek wijst toch op een buurtschap in de buurt van Grashoek en verwijst wel degelijk naar onze zuiderburen die hier in de 2e helft van de 19e eeuw de Helenavaart hebben aangelegd. Tot zover het geschiedenis en geografie onderwijs. Of misschien toch niet helemaal. Deze week missen we weer onze turboTim. Zou hij stiekem met babbelFrank en opaHay naar zuid-Afrika zijn? Onze opa meent dat de MTB app voor vakantiekiekjes is, dus we kunnen meegenieten van alle gevaarlijke en minder gevaarlijke dieren die hij en onze voorzitter tegen komen. Op deze fotos echter geen babbelFrank te herkennen. Ben ook bang dat je dan ook helemaal geen dieren op de gevoelige plaat vast kunt leggen, tenzij je de dieren eerst aan de ketting vastlegt, want bij zoveel volume zijn die natuurlijk al lang weg gerend van schrik. Maar ook onze turboTim is niet op de fotos te herkennen, dus die lijkt niet in het diepe zuiden te zijn. Dat zou ook niet logisch zijn, want door de week bevindt hij zich regelmatig in Watopia. Het lijkt er dus sterk op dat hij verdwaald is in de virtuele wereld van Zwift. Misschien kunnen knuffelHenk en/of pappieBram proberen hem deze week te vinden, zodat hij er komend weekend weer bij kan zijn. Daarmee is de geografiebord echter nog niet leeg. Bij aanvang van de rit vraag ik indianDaan of hij de route bestudeerd heeft en voorop wil rijden. Dit wordt bevestigend beantwoord, zodat we met 12 man en 1 bikegirl onze sporenzoeker volgen. En we weten nu nog niet waar het aan gelegen heeft, of ook hij een feestje gehad heeft, of hij de verkeerde bril op had, of hij werkelijk de zoomfactor van de Garmin verkeerd had staan, of dat hij toch zijn blinde geleide wolf vergeten was, of dat hij gewoon oud begint te worden, maar feit is dat hij de 2e afslag van de route al miste en dat hem dat deze morgen nog ontelbaar (red in de zin dat ik de tel ben kwijt geraakt) vele keren zou gebeuren. Desalniettemin hebben we de route toch gereden zoals onze kantonnier dat, min of meer, bedoeld had. Eerst richting ’t Ham en daarna ten westen van Sevenum richting de Peel.

Via Toverland het bos in. Ten gevolge van de navigatie van onze indianDaan, moeten we daar de zandvlakte anders kruisen dan oorspronkelijk bedoeld. Onze Chip denkt dat hij het beste spoor gevonden heeft. Dat was misschien ook wel zo, maar het wisselen van (diep) spoor bij bevroren ondergrond vergt toch wel enige stuurmanskunst. Gevolg is dat Chip, ondanks dat er geen water of pony in de buurt is, toch met zijn pootjes in de lucht beland. Nadat hij een hele berg leedvermaak over zich heen heeft gekregen, kunnen we de weg vervolgen. Om de golfbaan en over de A67 en dan om Grashoek, om bij de Belgenhoek te komen. Maar voor we daar zijn houden we nog een korte bananenpauze bij het gedenkteken voor een goed verstopt oorlogsvliegtuig. FlipjeGer vergeet zijn bril bij het wegrijden en omdat de rest dat niet mee krijgt kunnen we samen met captainJac erbij lekker een paar km racen om de groep bij te halen. We gaan verder linksom Helenaveen om dan via de Mariapeel verder te rijden. Daar gaat bij onze (gast van de B)rijder het licht langzaam uit, zodat captainJac en ik wat extra duwwerk mogen verrichten. Op bekend terrein kiest hij ervoor om linearecta naar de Beurs te gaan, waar we hem later inderdaad achter een Leffe aantreffen, met een grote glimlach. Alles OK dus. Volgende keer toch wat beter luisteren en verder vooraan blijven rijden. Wij gaan via de kameel naar de Zuringspeel. Daar kunnen we na “de verbouwing” wat extra hoogtemeters maken. En ook is er een nieuwe afdaling, zodat we de andere zijde beklimming ook nog kunnen doen met 3 liefhebbers. Deze keer samen met snelleTwan en knuffelHenk in de achtervolging van de groep. Vanuit hier ongeveer de kortste weg naar de Beurs waar we nog genieten van onze bruine drab en waar we ook nog de andere dikke banden fanaten zien. Alleen de dunne bandjes zijn al naar de warme douche. Degenen die het cynisme van het stuk van indianDaan niet in zien, nodig uit om zelf eens de route voor te rijden, en ook nog eens een snelheid te handhaven waarbij de groep bij elkaar blijft. Waarbij het natuurlijk wel zo moet zijn, dat mensen in de groep niet te makkelijk een gat laten vallen. Al met al een lekkere rit met ruim voldoende stof om te schrijven.

Volgende week route 10 naar de Heldense Bossen. Lekker uitdagend, zowel qua route als qua voorrijden, dus wie durft? Deze keer zouden we echt om de graven in Blerick moeten rijden (tenzij indianDaan de verkeerde afslag neemt 😉  De route is 62 km dus we vertrekken om 8.30 uur !!!  (door Robert)

Chauffeur bezemwagen/volgauto gezocht!

TWC Oranje Horst is een gezellige wielervereniging met ruim 100 leden. Wekelijks worden er clubtochten georganiseerd voor racefietsers en mountainbikers. Bij de racegroepen hebben we in het seizoen, dat loopt van begin maart tot eind oktober, meestal één (op donderdagmiddag) of twéé (zondagmorgen) volgauto’s (of ook genoemd: bezemwagens) achter de groepen aanrijden. De volgauto’s gaan mee om bij calamiteiten snel op te kunnen treden. Denk hierbij b.v. aan lekke band, defecte fiets, etc. Voor het besturen van de volgauto zijn we op zoek naar enkele chauffeurs die op donderdagmiddag en/of zondagmorgen de volgauto willen rijden.
Wat hebben wij jouw als volgautochauffeur te bieden: gratis lidmaatschap van een gezellige wielervereniging, wielerjack voor de herkenbaarheid als chauffeur, eventueel jaarlijks mee met het twc-wieler-weekend en een leuke jaarlijkse feestavond!

Heb je interesse, of weet je iemand die interesse heeft? Of wil je nog meer informatie? Neem dan contact op met onze voorzitter Mien Keijsers via voorzitter@twcoranje.nl of 077-3986435