Weeknieuws 2020-3

Clubkleding: Er is een mail naar alle leden gestuurd voor het bestellen van nieuwe clubkleding. Graag voor zondag 19 januari je bestelling doorgeven!

MTB-groep: Deze week begint het stukje al op de dinsdag met een appje van pappieBram. Komende zondag doen we route 12 naar de Heldense bossen, maar dan is rondje Koeberg. Wanneer het lijkt op vorig jaar, dan betekent dat enkele MTB routes en (kruisende) wandelroutes precies waar wij willen zijn. Even overleggen en routes nalopende komen we tot het besluit om voor vandaag dan maar route 25 te programmeren. Voordeel is dat we dan over 3 weken niet 2 weken achter elkaar in de Maasduinen komen. Verder geeft pappieBram aan dat zijn val toch wel wat gevolgen heeft gehad. Zijn ribben doen nog zo’n pijn, dat virtueel Zwiften en met de CX op de weg wel kan, maar met de MTB in het bos zit er echt niet in. Op zaterdag gaat vervolgens mijn telefoon. Het is opaHay. Net 65 geworden, maar nog niet oud genoeg voor de AOW. (Nog proficiat.) Hij vertrekt in zijn eentje iets eerder en dan halen wij hem met de groep wel in. Zaterdagavond zet ik zelf op de app dat ik morgen niet helemaal fit zal zijn. Ga mezelf in het stukje natuurlijk niet feliciteren, maar voor degenen die het niet meegekregen hebben, mijn dochter vormt samen met haar vriend het Boerebruiloftspaar in Horst, dus dat wordt veel bier en erg laat voor pappie. 😉 Dit triggered vosFrank om te melden dat zijn dochter adjudant van de jeugdprinses in Meerlo is en dat hij er dus niet bij zal zijn. (Nog proficiat.) Op strava zie ik dat knuffelHenk goed zijn best gedaan heeft op de Schaak. “Dik PR en nog dikke minuut achter een koekebakker moeten rijden die niet opzij wilde gaan.” (Proficiat Henk, maar onder de 50 in hoor je er pas echt bij ;-)) Dat wordt zondag uitrusten. GekkeGer zal er ook niet zijn, want er is ook een TT in Asten. (Proficiat met je centennial+.) KabouterZanders is vast voor het wegseizoen aan het oefenen en is er dus ook niet bij. Ook PePeRazzi is hiervoor aan het oefenen. Dat zou verstandig zijn, want tegen doctors advies in (red: ik ben geen huisarts ;-)) is hij met zijn MTB alleen het bos in gedoken. Zijn er nog wel mensen over die willen rijden dan? Nou, opaHay zal opgejaagd worden door een horde van 18 man, waaronder onze BSM. Het benoemen van degenen die er niet zijn gaat dan dus een stuk sneller. Ik hou dus echt wel rekening met die gepensioneerden die geen tijd hebben om de lange stukjes te lezen. Tip: lees het stuk in meerdere fases. Of hebben jullie dan het probleem dat jullie niet meer weten wat jullie eerder gelezen hebben?

Zoals gezegd, klokslag 8.30 vertrekken 16 man en onze BSM bij de Merthal. SnelleTwan was vanmorgen met aankleden iets minder snel, dus hij sluit na 200m bij de groep aan, zodat we toch met 18 zijn. Nu kan ik voor de rest van het stukje hetzelfde thema als vorige week nemen, want voordat we bij het Parkhotel zijn, hebben ze voorin al 3x van de route afgeweken. En het zal in het vervolg nog vaak genoeg gebeuren. Dit thema is niet zo leuk, en al helemaal niet voor 2 weken op rij, en blijkbaar realiseert de groep zich dat ook. Er worden 2 andere thema’s verzonnen, en bijna iedereen doet zijn best om in het stukje genoemd te worden. Helaas laat mijn geheugen mij een beetje in de steek, zodat ik niet meer alles precies kan plaatsen qua locatie, maar ik doe mijn best.

Om het af te leren begin ik toch nog even met een lemming verhaal. Achter Meerlo volgen we het beekje naast de Groote Molenbeek. Om daar te komen moeten we met het peleton van 18 door een smal poortje met trapje. PenningPeter houdt voor iedereen het poortje open en heldRuud volgt snel de track. BabbelFrank heeft gisteren weer teveel rode wijn gehad, of is zijn blaas gewoon kleiner dan zijn mond? In ieder geval doet hij een snelle pitstop. Gevolg is dat we met 6 man iets achter liggen en ik niet zie dat heldRuud het verkeerde paadje gevolgd is. Net als onze held denk ik dat dat wel goed komt, maar wij nemen het goede spoor. Even later zijn wij getuige van 11 man en 1 vrouw die met fiets over de prikkeldraad klimmen. SnelleTwan heeft de goPro mee. Erg professioneel ziet het niet uit, maar ik hoop wel dat we de opnames op youtube terug zullen vinden.

Volgende stop is in Wanssum wanneer we net de Groote Molenbeek over zijn. CuppePiet (oom van de bruidegom) heeft achter een leegloper en dat heeft verder niets te maken met de boerenlucht die we ruiken. Op de vraag of hij tubeless rijdt, krijgen we als antwoord dat hij dat niet weet. Hetgeen dus wel zal betekenen dat hij gewoon een binnenbandje heeft. Aangezien zowel LommenDave als Chip er zijn, moet dat niet echt een probleem zijn. Zo gezegd, zo gedaan. Steekas er uit, wiel er uit en binnenband er uit. Bandje controleren, niets vinden en toch maar de nieuwe plaatsen. Wiel er in, steekas er in en vastzetten. CuppenPiet is niet zo sterk, dus LommenDave geeft nog een kwartslag, …, en trekt dan de schroefdraad uit de pad met het vastzetten. De hele groep staat dus 20min in de frisse wind en dan moet uiteindelijk CuppenPiet nog alleen en voorzichtig over de weg naar huis fietsen. Met een peleton van 17 gaan we verder naar de Maasduinen.

De Maas over en dan eerst de west zijde van de Wezerweg, waar we grotendeels de rode MTB route volgen. En terwijl deze er toch eigenlijk goed bij ligt, is captainJac de eerste die onderuit gaat. Persoonlijk vond ik de schuiver van pappieBram van vorige week mooier, maar deze maakt veel meer geluid. Hopelijk is er niet nog een fiets stuk. Even alles controleren en het blijkt mee te vallen. Alleen het grote ego gekrenkt, en het zadel iets gedraaid. Deze wordt snel terug gedraaid (met weer dat vervelende carbon schuur geluid). Een stukje verder wordt voorin iets te snel een afslag genomen, waardoor ze op het mulle ruiterpad komen. Hier gaat snelleTwan met de voetjes aan de grond, maar snel kan hij weer verder. We ronden het mooie lusje en steken de Wezerweg over naar de oostzijde. Klein stukje verder zullen we, op de bekende heuveltop, pauzeren. Eerst door de duinenzand, dan rechts, links en direct weer links en dan omhoog. Ik sta voor op het kleine blad, maar dat geldt duidelijk niet voor iedereen. Het peleton schuift ineen, en Edwin toucheert met zijn voorwiel het achterwiel van LommenDave. Gevolg is dat ze beiden tegen de vlakte gaan. Wat gegrom naar de rijders ervoor, die dat echter niet meer horen. De ego’s oprapen en verder. TurboTim zit net voor me, en van zijn verzet zou zelfs knuffelHenk jaloers worden. Volle spanning op die turbodijen, maar hij komt niet echt vooruit. Boven maar even op hem wachten. Edwin is blijkbaar wat vervelend op zijn knie gevallen, want ik heb hem wel eens beter zien lachen. Lekker naar beneden en dan nog even omhoog naar de pauzebank. Daar verstuurt Edwin zich nog een keer en nu gaat hij alleen tegen de vlakte. Zijn ego laat hij deze keer liggen en de rest zit aan de andere kant van de heuvel en heeft dus niets gezien. Bij de pauze aangekomen bekijkt turboTim toch maar even zijn derailleur. Deze blijkt echter niet het probleem te zijn. Met zijn turbodijen heeft hij de middelste 3 tandwielen van de cassette los gereden, zodat deze dus niet meer aan de cassette vast zitten. “Iets meer voor schakelen, en dan kom je er wel mee thuis” is het vaderlijke advies van LommenDave.

Plaspauze, banaantje, reepje, rotzooi in de prullenbak en dan weer verder. Door al het tijdverlies kiezen we er voor om met de gehele groep de lus van 6.4km af te snijden, zodat er genoeg mensen zijn om de wind te breken op de terugweg en we niet al te laat thuis zijn. Het stukje door de Maasduinen is daardoor niet meer al te lang, maar toch nog voldoende voor enkele valpartijen. YellowshoeStefan is voor de eerste keer mee, en dan kies je natuurlijk voor 1 van de langste en uitdagenste routes ;-), en in een downhill kombochtje gaat ook hij elegant naar de grond. Even later staan we weer stil achterin. Het over komen van een heuveltje van 1m is blijkbaar moeilijk. Excuses voor degene die dar gevallen is, want ik heb niet kunnen zien wie het was. En mocht ik een valpartij in de Maasduinen vergeten zijn, dan ook aan die persoon mijn excuses dat ze wel hun best gedaan hebben, maar niet het stukje gehaald hebben. Volgende keer beter. 😉

We gaan de brug in Well over, en dan begint de prettige terugweg. Het is zeker niet zachter gaan waaien, en helaas is deze ook niet gedraaid. SnelleTwan en heldRuud hebben nog voldoende energie en spelen voor windbreker. Hun energiepeil is echter te hoog voor sommige anderen, zodat ik ze regelmatig even moet wijzen op de snelheid. Ook turboTim heeft het schakelen zonder middelste 3 tandwielen onder de knie (of juist niet?) en speelt voor windbreker. Wanneer we voor Wanssum linksaf draaien ben ik weer net onderweg naar de heren om ze wat te temperen. De weg loopt iets omhoog en bovenop staan we direct in de dikke modder en plassen. Niets meer te kiezen, dus dwars er doorheen denken de heren. De voorste 2 kunnen nog enigzins het beste spoor zien, maar turboTim steekt zijn voorwiel in het verkeerde gat. Zijn achterwiel gaat omhoog en haalt de rest in. Tim vliegt over de fiets en belandt in de modder. Proficiat Tim, met de meest spectaculaire val/duik van de dag. Bij het opstaan blijkt zijn Garmin te zwemmen. Het steuntje is afgebroken en deze ligt dus ergens in een plas “modder”. Even zoeken, afpoetsen en opbergen en verder, want snelleTwan en heldRuud hebben niets van dit alles gemerkt en zijn al mijlen verder. @Tim Bij deze krijg je ook de Hannes voor al die fietspech. (Proficiat.)

Zo en nu snel naar de Beurs. In het stukje dan, want in werkelijkheid waren het toch nog behoorlijk wat kilometers tegen de wind in, een paar keer verkeerd rijden, maar geen valpartijen meer. De Beurs zit lekker vol wanneer we er zijn en (bijna) iedereen is content over vandaag en geniet van de befaamde bruine drab. Dat wil zeggen de befaamde koffie, want de dubbel is toch echt een andere dan eerst. Even wennen, maar vanaf de 2e ben je daar wel aan gewend. (door Robert)

PS @Marjo Zoals je ziet, voldoende inspiratie voor deze week inderdaad. 😉
PPS Excuses voor de genoemde “oudjes”. Hoop dat jullie het, iets langere, stuk toch kunnen volgen.
PPPS @Allen Hou het de volgende keer een beetje normaal, want dan kost het schrijven van het stukje ook niet zo lang.

A.s. zondag route 13 van 54 km naar de Blerickse bergen. En we vertrekken ook dan om 9.00 uur