Weeknieuws 2020-4

MTB-groep: OliebollenChiel heeft met Oud en Nieuw begrepen hoe je het stukje kunt halen. Vandaag staat hij als eerste bij de Beurs te wachten. En om onduidelijke redenen heeft hij een boeketje in zijn hand. De eerste MTB-er die komt wil hij belonen, maar die heeft er geen behoefte aan. Wanneer onze BSM komt, probeert hij het boeket aan haar te slijten. Maar aangezien PePeRazzi er vandaag bij is, houdt Marjo zich aan het huisdevies: Niets aannemen van vreemde mannen. Wanneer ik aankom staat Chiel dus nog steeds beteuterd met zijn boeketje te kijken. Hij probeert nog even of hij mij om kan kopen. Het lijkt me voor het groepsproces echter niet verstandig om een boeketje aan te nemen, om dan de route en snelheid aan te passen, zodat Chiel met ons mee kan. Voordat ik het weet moet ik met een bakfiets komen, om alle spullen mee naar huis te kunnen nemen. Nu Chiel zijn opzet om het stukje te halen weer geslaagd is, snel terug naar de orde van de dag.

De opdracht van vorige week was om het een beetje normaal te houden deze week. En ik moet toegeven dat alle 14 meerijders zich hier goed aan gehouden hebben. Route 13 naar de Blerickse bergen staat op het programma. Via ’t HAM, naar de Groote Molenbeek, die we deze week dan in zuidelijke richting volgen. Over de A67 en naar de Blerickse bergen. Daar rijden we anders om de grafen dan normaal. Daarna om Sevenum en Kronenberg om de Golfhorst links te laten liggen. Ergens nog een plek vinden voor een plas en bananen pauze, want daar is in het peloton wel behoefte aan. Vanaf Sevenum vinden we echter geen beschutte plek waar we beide kunnen doen. Uiteindelijk kiezen we voor de kapel bij het ruiterterrein. Dat laatste hebben enkelen niet goed begrepen, dus bij iedere kapel wil men stoppen. Sommigen hebben helemaal niet begrepen dat we nog zullen pauzeren en eten hun banaan al onderweg op. We rijden echter stug door en stoppen dan bij de kapel. Daar een korte snelle pauze en dan verder naar de Schaak. Ieder neemt zijn eigen snelheid (en route) en daarna naar de Beurs.

Ondanks dat de route niet heel makkelijk te navigeren was, verrijden ze zich vooraan nog geen 5x. Zou dat dan toch komen omdat indianDaan er niet bij is? Ik vermoed echter dat de route verwacht wat moeilijker was en dat daardoor beter wordt opgelet dan wanneer we over erg bekend terrein rijden. Daarnaast zijn er ook geen valpartijen in ons peloton, en dat terwijl Twan de Grise en Chip ook aanwezig zijn.

Buiten het peloton is het echter een ander verhaal. PappieBram heeft nog steeds last van zijn ribben en verkiest weer het asfalt. Slechte keus blijkt, want binnen 100m ligt hij met zijn stalen ros en zijn billen op het asfalt. En blijkbaar begeven ze zich vandaag in Sevenum op glad ijs, want dit is niet de enige valpartij buiten het peloton. PePeRazzi wil rustig rijden en Martin heeft zich aangemeld om hem te begeleiden. Daarmee wordt bedoeld dat hij Marjo heeft beloofd om op hem te letten. Uitgerekend bij Lommen voor de deur maakt Martin een onvervalste schuiver en terwijl hij over het ijs schuift neemt hij ook Peter mee naar beneden. Martin loopt een deuk op in zijn ego, maar bij Peter is de varkensrug sterker dan zijn zadel, die daardoor scheef staat. Daarnaast lijkt zijn rug gespaard, maar zijn pols voelt wel erg pijnlijk. Foto’s op maandag tonen aan dat de pols gebroken is. Van je vrienden moet je het maar hebben. Peter beterschap en hopelijk heeft het niet teveel gevolgen voor de revalidatie van je rug. Hopelijk heeft Marjo de bloemen nog meegenomen, kan ze Peter er wat mee opfleuren. (door Robert)

Volgende week route 12 van 61 km naar de Heldense bossen, met vertrek om 8.30 uur.