Weeknieuws 2020-7

Jaarvergadering: Woensdag 19 februari a.s. is onze ledenvergadering in de Leste Geulde in Horst. Aanvang is om 20:00 uur.

MTB-groep: Deze week staat de beroemde Maasduinen Mini Marathon op de planning. En onze kantonnier heeft de route hier en daar wat aangepast. Midden in de week begint de app echter al te rinkelen. Er komt een storm met veel regen en nog meer wind. Is het dus wel verstandig om dan zoveel kilometers te gaan rijden? Maar zoals altijd zijn het voorspellingen, en is het nog lang geen zondag. Ondertussen stijgt het Maaswater echter ook, en wordt het veer uit de vaart genomen. En dat is vervelend, aangezien we die voor de terugweg op de planning hebben staan. Zaterdagmiddag 13 uur maar even beslissen wat we doen. Uiteindelijk valt het allemaal best mee: geen noemenswaardige regen voorspelt, de echte harde wind pas na 13 uur en het veer ligt weer in de vaart. It giet oan!

Blijft de app vervolgens nog steeds rinkelen, want nu begint het afmelden. Ziek, geblesseerd, het wordt te laat, de smoezen zijn legio. Meest opvallende is die van calamiteitenHenk. Hij heeft piketdienst, en mag dan niet naar het buitenland. Dus dik 4 uur weg op de fiets mag wel, maar niet wanneer we 2x 100m over de (piket)palen gaan. Vreemd volk daar bij de politie. machoHenk zijn fiets is duidelijk weer operationeel, want op zaterdag heeft ie toch eindelijk de grens van 50 min op de Schaak weten te slechten. Gefeliciteerd jongen, hopelijk geeft je dat een beetje rust.

Wanneer ik bij de Merthal kom, staat onze BSM al te wachten. Dat is nog wat dunnetjes, maar hoe dichter het bij 8uur komt, met hoe meer man we zijn. TankLeo, steadyGerrit, LommenDave en pappieBram uit Sevenum, Chip, nietmeerziekEdwin en nog net op tijd turboTim. Onderweg pikken we nog onze gids van vorige week op, gekkeGer, zodat wij met 10 zijn. Verder rijdt er vandaag een 3-tal vooruit, opaHay, Twan de Grise en nonicknameyetStefan. Daarnaast nog een paparazzi wagen met 2 fotografen, PePeRazzi en indianDaan. Zij kennen de wegen en de route duidelijk goed, zodat er behoorlijk wat mooie actie plaatjes geschoten worden. Grote afwezige is babbelFrank. Niets van gezien of gehoord, en terwijl de Kaffee und Kuchen op kosten van de club zijn. Toch vervelend als je zo onder de plak zit bij je vrouw, dat je niet met je vrienden mag gaan fietsen. 😉

Vandaag hebben we verder een wedstrijd binnen de “wedstrijd”. Dat laatste is natuurlijk eigenlijk niet waar, want het is samen uit en samen thuis. Dat eerste gaat over de valpartijen. Wanneer het gaat om het meeste aantal keren vallen tijdens de route, dan heeft LommenDave vandaag makkelijk gewonnen. De mooiste val in slowmotion komt op naam van LommenDave met gekkeGer. Terwijl er een boom(pje) omvalt in het bos hebben zij geen horizontale snelheid meer en vallen ze gezamenlijk tergend langzaam om. De mooiste val komt echter op naam van de schrijver. Normaal rijdt ik achteraan en ziet niemand het wanneer ik val, maar vandaag rijd ik door omstandigheden ook op plek 1 of in dit geval plek 3. Daardoor dus nog 7 man achter mij die zien hoe ik met mijn voet/pedaal achter een grote steen tussen de wortelpartij blijf haken. Met een mooie lage salto in de (gelukkig) zachte berm tot gevolg. Door de alcohol die nog in mijn bloed zit ben ik nog lekker flexibel, en dat samen met mijn volleybal duiktechniek zorgt er voor dat er verder niets aan de hand is. Puntenwaardering; een 8.5 van BSM en een 9 van pappieBram.

Via de Kasteelse Bossen en Swolgen loopt de route over veelal bekende wegen naar de Maas. En in plaats van door naar Well, gaan we weer eerst terug naar Meerlo. Nog een keer extra ombuigen en dan toch echt naar Wanssum en vervolgens over de Maas. Eindelijk de Maasduinen in. Lekker heuveltje op en heuveltje af, singletrack, mul zand, echt van alles wat. Onze Chip heeft duidelijk te weinig gefietst te laatste tijd, en ook op een andere manier zijn conditie niet bijgehouden, dus al voor de pauze gaat bij hem het kaarsje steeds verder uit. Een korte pauze boven op de heuvel voor een groepsfoto en snelle hap en/of aftap, en dan snel weer verder. Door naar Loi via nog meer mooie paadjes en dan even de palen over voor Kaffee und Kuchen bij de Schaffstall. Daar worden we opgewacht door de charmante serveerster, onze 3 musketeers en de 2 fotografen. De 3 musketeers maken plaats voor ons in het bijzaaltje met veel te warme kachel en wij doen “snel” onze cola met Kuchen.

Na de pauze de grens een beetje volgen op weg naar Arcen. Regelmatig staan onze fotografen klaar voor de mooiste actieplaatjes. Aangezien onder langs de Maas eigenlijk niet meer gefietst mag worden, heeft onze kantenier hier de route aangepast. En het moet gezegd, maar er zitten heerlijke stukken met veel extra hoogtemeters in dit deel. Een beetje jammer voor Chip, want die zit nu toch echt tegen de kramp aan, maar voor de meeste anderen genieten. Uiteindelijk komen we, tot opluchting van Chip, dan toch bij het veer in Lomm aan. Deze ligt aan de andere kant, wat bij het hoge water best ver weg is, en het duurt even voordat er reactie op de boot komt en de zorgen weg zijn of ie echt wel vaart of niet. De wind is ondertussen behoorlijk aangetrokken en staat op onze neus, dus we besluiten om niet meer helemaal de route te volgen, maar ook niet de grote weg te nemen, omdat die wel erg door open terrein gaat. Na dik vier en een half uur komen we, heel moe (de meesten) en voldaan (ook de meesten) bij de Beurs aan, waar we onze fotografen en 2 musketeers treffen. De befaamde bruine drab en sterke verhalen worden opgeluisterd met de foto’s van de dag. Daarna thuis de fiets poetsen, en met die “klei” is dat wat vervelender dan normaal met het zand. (door Robert)

A.s. zondag de Seurentocht. Om 8.30 uur gezamenlijk vertrek bij de Merthal en dan gezamenlijk inschrijven. Aan de hand van de aanwezigen bepalen we dan in overleg hoe ver we rijden en met hoeveel groepen.