Weeknieuws 2020-12

VUT-groep: Het VUT programma gaf voor vandaag route 80 over ca. 63 km. Alleen Lei was al een week verder met route nr. 9 over dezelfde afstand. Dus ik mocht vandaag volgen, maar ook dat is wel eens gemakkelijk. Om 13.30 uur stonden er 15 sportievelingen bij de start en Frans H. was bereid de volgwagen te rijden. Het rondje voor vandaag was een rondje H.a.d.M. dus altijd dicht in de buurt. Het weer was redelijk alleen een stevige wind zorgde voor veel weerstand zodat het fluitje regelmatig klonk om de voorrijders tot kalmte te manen. Na vele omzwervingen ging het via Grubbenvorst naar Lottum waar een poging tot een koffie niet slaagde door een traag koffieapparaat. De route werd vervolgd en de navigatie bezitters gingen ondanks waarschuwingen voor een te hoge waterstand van de Maas toch richting Veerweg om via de Laagveldweg naar Broekhuizen te koersen. Maar die niet horen wil moet maar voelen. Want na ruim ca. 2 km was het de Maas die de doorgang versperde.

Dus linksomkeer en de eerste rechts on via een onverharde landweg naar de Broekhuizerweg te gaan en zo de route naar Broekhuizen te vervolgen. Zo zie je maar eigenwijs is ook wijs. Gelukkig vonden we bij Christoffel in Broekhuizen aan het veer wel een snelle bak koffie en konden we een beetje herstellen en bijkomen van de inspanningen. Na de koffie werd de route weer opgepakt en via Hay Berries naar Swolgen maar ook hier haperde even de navigatie maar in mijn geboortedorp kwamen we via een kleine omleiding weer op route naar De Gun. Via de Kasteelweg naar Blitterwijck waar we via de Berkenstraat naar Meerlo wilde. Maar ook nu werd ons door wegwerkzaamheden de doorgang verspert en was het weer rechtsom keer terug. Inmiddels was de lucht aan het betrekken en werd ook nog nattigheid van boven verwacht. Dus opdracht de kortste weg naar Horst. Maar door de stevige tegenwind bleef het tempo laag zodat iedereen kon volgen. Eenmaal in Horst kwamen de afzwaaiers die maar snel de douche gingen opzoeken want door de omleidingen was de afstand toch met enkele kilometers verlengd. En de tegenwind had bovenmatige energie gekost. Het was een stevig trainingsritje goed voor de opbouw van de conditie. (door Lei K.)

Voor volgende week gezien het Corona virus voorlopig geen groepsritten volg de berichtgeving om op de hoogte te blijven.