Weeknieuws 2020-21

Door een kleine versoepeling van de Corona maatregelen en het advies van de NTFU om in een kleine groep (max 4 personen), met in achtneming van de maatregelen te gaan fietsen. Dat was voor enkele D groep leden de reden om via WhatsApp even afspraken te maken om weer van het “samen fietsen” te kunnen genieten. Gelet op het programma leek de route 109-D voor vandaag een prima keuze omdat ook de mogelijkheid voor een gezellig bakje koffie bij onze ooster buren beter is in te vullen. Om 9.00 uur stonden Jet, Mart, Giel en Lei bij het in aanbouw zijnde nieuwe (geld verslindend) cultuurplein van Horst klaar voor de klus van route 109-D voor ongeveer 66 km. Een stevige wind zorgde er voor dat we gelijk in een hoog tempo via Grubbenvorst naar Venlo koersten. Via het Jammerdal de grens over naar Leuth en verder naar Hinsbeck om even de kuiten te testen op de klim naar de Mühlenberg. Daarna ging het bergaf richting Herschelerweg om bij het tankstation aan de Louisenburger Strasse de koffie stop te houden. Nadat iedereen de juiste bescherming (vermomming) had opgezet werden we door de tankbediende van een perfecte bak koffie voorzien die op onderlinge 1,5 meter afstand uitstekend smaakte. Ook de gezellige conservatie zorgde er voor dat het weer zoals vanouds een prima pauze was.

Na de koffie weer snel de fiets op voor het vervolg van de route want de wind wilde nu niet meer optimaal meewerken maar dat er toch veel individuele kilometers waren gemaakt bleek wel want iedereen kon goed volgen. Via Jagersrust, Schandelo en Lomm naar het veerpont Arcen-Lottum, pech het was nog steeds uit de vaart maar Lei had het alternatief klaar, dan maar naar Broekhuizen, en dan via De Stokt naar Horst. Het laatste stuk kregen we wel de wind vol op kop en de beste kopman deed uitstekend zijn werk zodat we rond de klok van 12.00 uur finishten bij het Cultuurplein. Volgende week kunnen we hopelijk weer op herhaling en misschien wel met een groepje meer. Tot volgende week, let op de site voor info. (door Lei K.)