Weeknieuws 2020-22

D-groep: Door de aanpassing van de corona maatregelen en het advies van de NTFU ging het toch jeuken bij de TWC’ers om in kleine groepjes van max 4 te gaan fietsen. Via de opgezette D-groep App kwamen snel wat aanmeldingen binnen en Lei had om een speciale reden route 113 op de Garmin gezet. De route ging naar Kevelaer over ca 65 km. Om 8.30 uur stonden er maar liefst 8 personen bij de Merthal klaar voor deze tocht. Volgens afspraak werden er 2 groepen van vier gemaakt die op een onderlinge afstand van ca 25 meter vertrokken en in elke groep zat een GPS apparaat met de route. De oosten wind bood op de heen weg behoorlijk wat weerstand maar door de individuele trainingen tijdens de Lock Down had iedereen zijn conditie goed peil zodat het tempo voor iedereen goed gevolgd kon worden. Via de brug van Well en Wellerlooi en de drafbaan van Twisteden ging het naar onze koffie stop in Kevelaer waar we met klokken gebeier werden verwelkomt. We streken onder de toren van de basiliek neer op het terras. Nadat iedereen zich volgens de voorschriften had geregistreerd genoten we van een heerlijk Duits kopje koffie.

Na de koffie moest er eerst een kaarsje opgestoken worden voor een onfortuinlijke TWC’er die afgelopen donderdag hardhandig met het asfalt in aanraking was gekomen.

Thei V. veel beterschap en een spoedig herstel zodat je weer snel in het peloton kunt aansluiten. Maar bij een kaars bleef het niet het hele peloton stak om diverse persoonlijke redenen nog een kaarsje op.

Na de ceremonie werden de pedalen weer vast geklikt en begonnen aan de terugtocht. Met het voordeel dat de wind ons nu een steuntje in de rug gaf waardoor het tempo duidelijk omhoog ging en wij rond de klok van 11.30 uur finishten bij het nog gesloten terras van De Beurs. Als de TWC Boa langs de route had gestaan had hij geen corona overtredingen kunnen waarnemen dus er was een gedisciplineerde groep van TWC op pad vrouw/mannen bedankt. Volgende week zien we wel verder let op de app en de site. (door lei K.)