Weeknieuws 2020-23

VUT-groep: Om een beetje de draad van het programma 2020 weer op te pakken plande ik voor vandaag route 045 over ca. 80 km en deze was ook nog groen gekleurd. Met deze melding op de app kwamen de aanmeldingen binnen. Maar toen de weersvoorspellingen niet zo positief waren viel de opkomst op het moment suprême toch tegen. Om 13.30 stonden we met 5 vrouw/man aan de start. Even de corona groepsverdeling maken 3 en 2 en dan vertrekken met de hoop dat het droog zou blijven. De wegkapitein had de route iets aangepast om een beschikbare  koffiestop te vinden. Met de wind mee ging het in een goed tempo richting Well en dan via Wemb richting Winnekendonk te koersen. Vandaar via de Sonsbecker Strasse naar de Binnenheide te gaan waar onze koffie stop bij Bauerncafé Binnenheide zou zijn. Maar een flink uithangbord werd niet gevonden, bij navraag waren we er voorbij gefietst dus even een stukje terug maar toen vonden we ook wat.

En na de Corona registratie naar binnen leek het of we in De Locht waren of in moeders porseleinkast. En de koffie met Torte lieten wij ons goed smaken. Maar na deze versnapering wachtte ons buiten een verrassing het was gaan regenen en dat maakte het minder prettig. 


Snel de pedalen vastklikken om aan de terugtocht te beginnen via Wetten en Twisteden naar Wellerlooi om dan via de brug van well de maas over te steken maar aan het einde kregen we toch een onaangename verrassing waar het vele klei stof op de weg door de maaswerken door de regen in een modderpoel was veranderd en dat zorgde er voor dat we onherkenbaar werden door de laag maasklei die op onze gezichten en fietsen terecht was gekomen. In Blitterswijck koos Lei voor de kortste weg naar Grubbenvorst, terwijl de andere in Meerlo rechtstreeks naar Horst koersten rond de klok van 17.30 de finish werd bereikt. Het was lang geleden dat we onder zulke omstandigheden een rit hebben voltooid, met als resultaat veel was en poetswerk maar achteraf een goede trainingsrit. En volgende week zien we wel weer verder. (door Lei K.)

A-groep: De mooie (en lange route) naar  de Holleweg stond op het programma. En ook nog met koffie en gebak van Twc. Dus even appen en de animo peilen. 8 personen wilden de uitdaging wel aangaan. Zondagmorgen 7.30 uur vertrekken, das ouderwets vroeg. Vanwege een bui boven onze gemeente vertrokken we een kwartier later in 2 groepen van 4 nadat Hans zijn band geplakt had. Nog voor Blitterswijck was zijn band weer plat en gaf hij aan dat hij omkeerde, erg jammer. Nadat we een serieuze wegafzetting omzeilt hadden begon het te druppelen en werd het tijd om een schuilplek te zoeken. Helaas kwam Frank vd V. in een scherpe bocht ten val en bezeerde hij zijn heup. Nadat we nogmaals moesten schuilen bleef het de rest vd dag droog. Na de heuvels rondom Berg en Dal werd er snel koers gemaakt richting onze pauzeplek Carpe Diem in Heijen. Appelgebak met koffie hadden we wel verdiend. Na de pauze is het nog een 30 km richting Horst. Deze keer sloegen we het veer over en fietsten we direct naar Well om via de brug huiswaarts te keren. Eenmaal in Horst was het duidelijk dat we een mooie tocht hadden gemaakt ondanks de regen en valpartij (beterschap Frank).

Volgende week route 59 van 100 km richting Sambeek. Vertrek is om 8.00 uur vanaf de Beurs alwaar we weer groepen van 4 formeren.

D-groep: De D-groep koos voor vandaag ook de route die op het regulaire programma stond nl. route 101-D over ca. 64 km. via de app was er een ruime aanmelding en om 8.30 uur stonden we met 9 personen klaar voor deze rit. Door het bekijken van de buienradar om 8.00 uur vielen er enkele af. Bij TWC begint men bijna aan voetbal strategie te denken want hoe verdelen we de opstelling, 4-3-2, 3-3-3, 3-4-3. We moeten maar eens een trainer van een profclub vragen voor de juiste opstelling. Maar door de goede discipline werd er correct vertrokken richting America en Griendtsveen. De stevige tegenwind zorgde er voor dat er een stevige druk op de pedalen gezet moest worden. Maar met de wind mee via de Pastoor Jacobspeel en de Ossendijk naar Overloon te rijden voor de geplande koffie. Na even zoeken was het restaurant Museum Zicht open waar we netjes op gepaste 1,5 meter in de waranda plaatsnamen en ons kopje koffie/cappuccino bestelde en we waren niet de enige want meer kleine pontonnetjes streken neer voor de koffie. Na de koffie ging het via Holthees en Gijsteren en door afsluiting van de Wanssumseweg via een alternatieve route naar Wanssum gingen waar we de geplande route weer op pikten en via Blitterswijck, Swolgen en Tienray naar Horst te rijden waarbij de kopgroep van 3 uit het zicht was verdwenen. Van een beetje dimmen hadden zij blijkbaar nog niet gehoord zodat het samen uit en thuis volgens de instructie toch weer op de juiste manier in het vaandel komt. De finish werd rond de klok van 11.15 uur bereikt. (door Lei K.)

A.s. zondag zonder tegenbericht route 089-D voor ca. 63 km met koffiestop in Weeze vertrek 8.30 uur.