Weeknieuws 2020-24

VUT-groep: Op het programma stond route 34 over ca. 73 km richting Groote Peel. Enkele liefhebbers hadden zich netjes aangemeld maar om 13.30 stonden we toch met 8 liefhebbers aan de start en zo konden we een mooie 4-4 opstelling maken. Met de wind mee werd er gestart richting America en daardoor werd er gelijk een goed tempo neergezet. Dat de afstand tussen de groep enige twijfel opriep had tot gevolg dat Hugo en Jet van 1 naar 2 ging en Theo en Giel naar 1 opschoven, de verdeling vrouw/man was dus in evenwicht wat de onderlinge afstand positief ten goede kwam en we netjes volgens de NTFU regel fietste. De rit verliep snel en goed en na ruim 40 km was het koffietijd bij Mijl op Zeven bezoekerscentrum in Ospeldijk. We lieten ons de koffie goed smaken alleen Jan had lekkere honger gekregen en trakteerde zich op een extraatje.

Een kleine discussie bij de koffie was, hoe kun je in deze corona tijd nog een relatie ontwikkelen, want die 1,5 meter afstand werd toch als een probleem gezien om een goede relatie voor elkaar te krijgende, oplossing kwam niet op tafel.

Na de koffie werden de pedalen weer vastgeklikt om de rit te vervolgen, het beetje tegenwind mocht het tempo niet deren door de regelmatige wissel bleef het tempo prima en bereikten we tegen 17.00 uur de finish. (door Lei K.)

A.s. zondag route 70 voor ca. 80 km vertrek 13.30 uur.

A-groep: Zondag a.s. route 115 van 96 km richting Tonisberg. Vertrek is om 8.00 uur.

BC-groep: A.s. zondag route 55 van 84 km. Vertrek is om 8.00 uur.

D-groep: Vandaag namen we toch de route van het D-groep programma 2020, en dat hield in weer naar onze Oosterburen met route 089-D voor ca. 63 km. Na enkele app berichten zouden er 7 vrouw/man aan de start verschijnen maar om 8.30 uur waren we met 10. Een mooie groep we kozen voor een verdedigende opstelling nl. 4-3-3, jammer dat er nog geen volgwagen was als doelman want dan was het elftal compleet. We vertrokken stipt om 8.30 uur met, door de werkzaamheden aan het cultuurplein, een kleine omleiding naar de Hoofdstraat om daar de geplande route op te pakken. Er stond weinig wind dus een goed starttempo. Via Melderslo over een bijna vaste route naar de brug van Well. Het fietspad naar de grens begint toch wel veel oneffenheden te vertonen dat een goede alternatieve route welkom is of de gemeente Bergen moet wat willen investeren. De lange rechte stukken in het parcours zorgde ervoor dat we tegen 10.00 uur onze koffiestop bij Marktcafé Weeze – Reuters bereikten. Na het invullen van protocol werd de koffie besteld en snel kwamen er 3 kannen koffie met benodigd service op het buiten terras en genoten we van de koffie met de gebruikelijke conversatie. De benodigde euro’s voor elke kan werden verzameld en we konden de pedalen weer vastklikken voor de terugrit. Maar die leverde wat extra omleidingen op nl. in Well was de kasteellaan afgesloten en in Wanssum de Ericaweg en in Oirlo was de Castenrayse weg afgesloten zodat we met wat extra kilometers even na 11.30 uur de finishklok bij De Beurs indrukte en een rit met dreigende luchten die toch droog werd afgesloten. (door Lei K)

A.s. zondag route 055-D voor ca. 61 km vertrek 8.30 uur en alweer naar Duitsland.