Weeknieuws 2020-25

VUT-groep: Op het VUT programma stond voor vandaag route 70 over ca. 83 km naar het Midden-Limburgse tot aan vakantie park “De Leistert” in Roggel, of La Rochel sur Meuse. Na wat app communicatie stonden we op het Horster Cultuurplein om 13.30 uur met 8 vrouw/man klaar voor de rit. Alvorens te starten kregen we nog wat adviezen voor de bestrijding van de eikenprossierups haartjes volgens Giel moet je je lijf zo heet mogelijk douchen zodat je net niet naar het brandwondencentrum hoeft dan smelten de haartjes en heb je geen last van jeuk, nou doe er je voordeel mee. Volgens de NTFU coronaregel werden er 2 groepjes van 4 personen gemaakt. Alleen de onderlinge afstand tussen de groepjes blijkt nogal wat stof voor discussie te geven. Moet dit 1,5 m., 5 m., 10  m. of 25 meter zijn. Je mag aannemen dat de afstand zal variëren t.g.v. de variatie van snelheid. Dus ben niet te kritisch, dan komt het allemaal goed.

Er werd voortvarend gestart met vrij snel een stevig tempo ging het via bekende aanlooproute richting Sevenum, via Frankrijk en Koningslust naar Kepél en dan via een omweg richting Heibloem te koersen via een afslag naar buurtschap Heide en De Leistert naar Hunhem om bij wegrestaurant Feyenoord te stoppen voor de koffie waar we op het buitenterras op 1,5 m. neerstreken. De koffie werd snel besteld alleen Jan en Thei Hadden zoveel energie verbruikt dat er weer een stuk bekend Limburgs gebak bij moest.

Onder het toeziend oog van Mien werd dit ook snel naar binnen gewerkt. Daarna werden de pedalen weer vastgeklikt voor het vervolg van de rit. Hugo had schijnbaar beloofd dat hij vroeg terug zou zijn want die ging er spoorslags vandoor en hebben hem niet meer gezien. Via Neer, Helden en Maasbree naar de Lang Heide en de Greenport Bikeway richting Horst waar even voor 17.00 uur de finish werd bereikt. (door Lei K.)

A.s. donderdag route 25 over ca. 75 km vertrek 08:30 uur. 

Let op de site en de berichtgeving i.v.m. het te verwachten tropisch weer.

A-groep: A.s. zondag route 69, Well Hinsbeck Kessel, over 120 km. Vertrek is om 7.30 uur. 

BC-groep: A.s. zondag route 61 over 90 km. Vertrek is om 8:00 uur.

D-groep: Dat veel TWC vaders ook op vaderdag hun geliefde sport mochten beoefenen bleek wel toen ik vanmorgen naar de start locatie fietste want ik kwam een drietal groepjes tegen die reeds aan hun route waren begonnen, en de vrolijke begroetingen gaven aan dat ze er zin in hadden. Op het Horster cultuurplein aangekomen stonden er al enkel collega’s te wachten voor route 055-D over ca. 61 km maar de groep groeide snel tot 12 personen dus de verdeling van 3 x 4 was snel gemaakt en er werd snel gestart niet alleen op tijd maar ook nog op tempo zodat al reeds na enkel kilometers de samenstelling van groep 1 werd gewijzigd en Lei bij groep 1 ging fietsen om de D-groep afspraken te handhaven zodat de groepen op gepaste afstand richting Venlo koersten. Na de grens passage ging het via Leuth naar het Krickkenbecker meer gebied om via Heide en de Herscheler Weg naar de Tankstelle bij de Louisenburger Strase te koersen voor de koffiestop. Het terras was goed opgesteld met picknick tafels en terras stoelen zodat we ruim voldoende plaats hadden. Nadat de bestelling was opgenomen gingen Mien en Lei de koffie halen die we toch wel verdiend hadden.

Na de koffie de pedalen weer vast voor het tweede gedeelte met de bekende helling in Herongen. Lei Had tijdens de koffie het advies gegeven de afdaling van Bruxkener Strasse, bij uitzondering, via de weg te nemen omdat het fietspad door wegwerkzaamheden te gevaarlijk was. En dat lukte dit keer prima. Lei oefende even,aan het einde, op de bekende verlaging om weer op het fietspad gedeelte te komen en dat ging dit keer toch zonder probleem. Op naar de laatste beklimming van de route de Rochesweg dat is altijd een kuitenbijter en dat was boven te zien want elk groepje kwam verbrokkeld boven, na de verzameling ging het, met de wind mee, in een stevig tempo richting Schandelo en via Lomm naar het veer van Lottum. Na de oversteek snel naar de finish bij “De Beurs” in Horst die tegen 11.30 uur werd bereikt voor het afterbiken. (door Lei K.)

A.s. zondag route 061-D over ca. 67 km vertrek 8.30 uur.