Weeknieuws 2020-30

VUT-groep: Vanmiddag om 13.30 uur stonden 2 TWC-sters  en 9 TWC-ers klaar voor alweer een rit naar onze oosterburen .Voorzichtig informeerde ondergetekende naar de staat van de gekneusde heup van Jan J. “ Het gaat wel maar ik voel  het nog steeds vooral  met zitten”. Ik dacht nou dat belooft niet veel goeds voor hem  want met fietsen moet je nu eenmaal  veel  zitten. Thei V was er gelukkig ook weer bij. Met bijna slippende wielen werd vertrokken en we hadden al snel een f(t)oeterende  auto achter ons. Net buiten de bebouwde kom moest het tempo iets omlaag , het ging volgens sommigen te hard. Het prachtige fietsweer had veel  fietsers naar buiten gelokt, het was erg druk. Dus was vaak extra voorzichtigheid geboden. Na wat gekronkel waren we na ongeveer 16 km. bij het veer in Grubbenvorst. Verder de rijksweg over richting Schandelo en bij ”Jagersrust” de grens over. Halverwege de Rietherstrasse volgde linksaf de eerste klim van de dag, de Paesmuehlenweg. Boven werd gewacht tot iedereen er was. Er volgde een snelle afdaling. Onderaan linksaf en na een korte landweg weer links omhoog. Nu moest boven iets langer gewacht worden tot iedereen er was. We fietsten weer over de Riehterstrasse en in Herongen bij de kerk weer naar boven. Nog een klim en dan  door het mooie rustige Heronger Feld naar ons koffieadres. Een klein stuk over de drukke Leutherstrasse en dan bij de stoplichten( deze stonden bij het voorsorteer vak echt op groen)  linksaf. Over prachtige landweggetjes ,waar het gelukkig minder druk was dan bij ons in Limburg, ging het in straf tempo richting Hinsbeck. We hadden allemaal zin in koffie speciaal vandaag ook met gebak van de club. Bij restaurant “Waldesruhe” moesten de mondkapjes op en de handschoenen uit. Na het invullen van onze gegevens mochten we plaats nemen in de tuin. Lekker koffie met gebak.  Eigenlijk overbodig te vermelden dat de mondkapjes af mochten. Het scherpe oog van Wilma H. merkte de lippenstift op het koffiekopje van Mart J op. Hij kreeg gelijk met de nodige verontschuldigingen een nieuwe schone kop koffie.

Na de pauze weer snel op de fiets en terug richting Limburg. Bij de golfbaan linksaf naar Leuth en van daaruit is het niet ver meer tot de grens. Vlak voor de grens, na de spoorwegovergang,  hadden we plotseling wel  4 of 5 mensen die de juiste route wisten en werd het Poels-peloton in 2 gedeeld. De juiste route is via de grensovergang bij de “Keulse Barrière “.Bij de inrit van transporteur “Rhenus” werd gewacht  en samen reden we door het mooie Jaomerdal  naar beneden richting Maasbrug –Zuid. Bij de stoplichten moesten we eerst linksaf maar dit gold niet voor 2 TWC-rebels die gelijk rechtdoor reden. De rest volgde wel de juiste route en liep daardoor achterstand op. Na de Maasbrug werden beide heren weer gauw ingehaald en we fietsten samen in Blerick onder langs de Maas en de  Horsterweg richting Grubbenvorst. Hier werden we nog bijna omver gereden door een nogal verwaande scooterrijder. Geert ging rechtsaf richting thuis en het resterende peloton fietste via de Witveldweg naar Horst. Na af en toe een wat rommelige rit bereikten we rond 5 uur de finish. Evengoed een mooie rit en ideale weersomstandigheden.

Komende donderdag fietsen we een tocht van ongeveer 70 km. Vertrek om 13.30 uur. Deze rit staat in het teken van geld inzamelen voor de stichting Sarcoma UK. Sarcoma is een zeer agressieve vorm van kanker  waaraan de schoonzoon van Jac Janssen afgelopen september in Londen is overleden. Net als in Londen willen wij ook ter nagedachtenis aan Haikel een route samen fietsen. ( Het is voldoende dat 1 fietser de rit opneemt via Strava). Geld doneren kan via de in de mail aangegeven manier. (door Giel)

A-groep: A.s. zondag route 147 van 115 km richting Neeritter. Vertrek om 7.30 uur.

BC-groep: A.s. zondag route 114 van 93 km. Vertrek is om 8.00 uur.

D-groep: Een niet verwachte drukte vanmorgen bij “De Beurs”. Wat bleek, verschillende B-rijders hadden de start van de B-groep om 8 uur gemist. Daarom vertrokken we samen met 18 fietsers in een groot Poels-peloton voor een aangepaste rit 102 D van 74 km. In straf tempo naar de Maasbrug in Well. Over de rijbaan van de Wezerweg naar de grensovergang bij “De Wellse Hut”. We hadden de wind nog steeds op de rug dus bleef het tempo vrij hoog maar iedereen kon goed volgen. Over de Veenweg en direct na de Welbers Kieswerke linksaf. Op de toen volgende korte helling moesten we Martien P. tot de orde roepen, hij dacht waarschijnlijk aan punten voor de bergprijs .Voorbij de kerkgangers in Wemb. We vielen wel op in onze mooie clubkleding. Over mooie kronkelende binnenwegen langs  hoge maiskragen en een lange haag van bloeiende zonnebloemen koersten we naar Kevelaer. Toen langs oude grote boerenhoeves naar ons koffieadres even achter Wetten in het agrarisch buiten gebied (Lei K. had hier de route hier aan moeten passen omdat de bakker in Wetten dicht was). Geheel onverwachts waren we bij een grote boerderij. Dit was onze pauzeplaats voor vandaag. Je rook de boerenlucht maar achterom mochten we plaats nemen in de heel sfeervol aangelegde tuin. Deze was ingericht met kunst en lokale oude producten met grappige uitspraken op leistenen plateaus. De koffie en het “hausgemachte” gebak gesponsord door de club smaakte heerlijk.

Voordat we weer vertrokken schuilden we nog even voor een korte bui. Daarna snel weer op de fiets en met de wind schuin van opzij naar Veert dorp bij Gelderen.. Daarna kregen we de toch vrij stevige westenwind vol op de kop. We hadden gelukkig de sterke B-mannen in ons peloton. Zij hadden echter niet de juiste route op de Garmin wat er een paar keer toe leidde dat we moesten omkeren omdat we verkeerd reden. Ze deden af en toe een iets langere kopbeurt zodat de snelheid er goed  inbleef. We hielden dappere Cecile v G. zo goed als het ging uit de wind. Ze had toch wel veel last van haar blessure opgelopen door haar val na een minder prettige ontmoeting met een niet oplettende snorfietsrijder.

Na de verkeersarme wegen door de uitgestrekte velden met heide-en perkplanten kwam de grens in Arcen gestaag dichterbij. Bij de “Duitse” winkel van Peeters rolden we Limburg binnen. Over de Dorperheideweg naar het noorden waar we linksaf sloegen. Na de Brandemolen langs het nieuwe recreatiegebied ”de Surfstek” staken we eerst Rijksstraatweg over en fietsten we over de Veldweg richting de Hertog Jan brouwerij waar we de Maas over staken. Na Broekhuizen nam Geert vd M afscheid van ons. We roken blijkbaar de stal want de snelheid ging de laatste kilometers nog even stevig omhoog. Daarom smaakte bij de overgebleven fietsers op het terras bij Femke het pilsje zo lekker.

A.s. zondag 2 aug. route 114-D vertrek 8.30 uur. (door Giel).