Weeknieuws 2020-31

VUT-groep: De weergoden hebben uitstekend fietsweer voorspeld en dat bij de start te zien liefst 16 vrouw/man stonden om 13.30 uur bij het startpunt voor route 62 over ca. 82 km. Alvorens van start te gaan werd er even stilgestaan bij het overlijden van de schoonzoon Haikel van Jac Janssen waarvoor vandaag speciaal gefietst wordt niet alleen in Londen maar ook bij TWC Oranje in Horst met als doel financiële middelen in te zamelen voor het onderzoek naar de speciale vorm van kanker waaraan Haikel is overleden. Hugo zal de route op Strava opnemen zodat deze verstuurd kan worden. Door de grote opkomst werd het peloton verdeeld over 2 groepen van 8. We vertrokken richting Meterik en met de zwak veranderlijke wind werd snel een goed tempo neergezet. Het fluitje, dat weer aanwezig was, zorgde in groep 1 voor een regelmatige wissel zodat het tempo goed bleef en iedereen goed kon volgen. Via Heide en de Ossendijk ging het richting Westerbeek om na wat omzwervingen via Sambeek en Vortum-Mullem naar Vierlingsbeek te koersen voor de koffiestop. Groep 2 zat vlak achter ons zodat gezamenlijk het terras werd bestormd want door de zomerse temperaturen was de behoefte aan een bakje koffie groot. Met opsteken werden de bestellingen opgenomen en enkele TWCers hielpen de bedienaar met het uitserveren zodat we snel aan de koffie etc. konden beginnen. Nadat de koffie en de rest genuttigd was en de financiële vergoeding was ingezameld konden we vertrekken voor het tweede gedeelte. Groep 2 vroeg wel of zij nu als eerste mochten vertrekken en aan die behoefte werd door groep 1 geaccepteerd. Na de pauze kreg men er echt zin in want het tempo oversteeg enkel keren de boven limit zodat het kalmerende fluitje er toch nog aan te pas moest komen. De oorzaak lag meer in het feit dat groep 2 regelmatig zichtbaar was. Alleen door het stoplicht in Wanssum waren ze uit het zicht verdwenen. Na Meerlo, Swolgen, Hay Berries ging het naar Lottum. In Lottum zal Geert M. die in groep 2 zat wel afgezwaaid zijn en datzelfde deed Lei K. na de Houhuizerweg op de Stationsweg koers naar Grubbenvorst te fietsen. De overige vervolgde het laatste gedeelte naar de finish in Horst waar men rond de klok van 17.15 uur arriveerde.  (door Lei K.)

A.s. donderdag route OTH 2018 voor ca. 75 km vertrek afhankelijk van de weersverwachting, let op de site en de VUT app. 

VUT-groep 2: Het Poels-Peloton werd opgedeeld in 2 groepen en  ondergetekende kwam in de tweede groep terecht. Ook wij vertrokken na een minuut stilte ter nagedachtenis aan de overleden schoonzoon van Jac J . Er werd op gepaste afstand van de eerst groep vertrokken. Op de kruising met de Westsingel  moesten we echter lang wachten tot we konden oversteken. De eerste groep verdween daardoor uit het zicht. Na een snelle achtervolging zaten we net achter Meterik al weer vlak achter hen. We hielden voldoende afstand, hoewel we af en toe wel een beetje “jojoden”.

Het tempo bleef VUT-speed en via Westerbeek kwam Sambeek in zicht. Door Vortum Mullem en Groeningen en toen naar ons koffieadres herberg Thijssen in Vierlingsbeek. In de schaduw genoten we van een lekker kopje koffie. Hugo R. nam zelfs een Weizen want het was erg warm.  Na de pauze ging groep 2 voorop en ons tempo ging al direct omhoog. Na de afslag achter Maashees werden we echter dwars gezeten door een bestelwagen met aanhanger zodat het peloton even rust kreeg. Toen we eindelijk in Geijsteren van hem verlost waren stoven we richting Wanssum. Op de nieuwe fietsbrug nog lichtelijke paniek bij een grote groep dames die wel erg veel van het wegdek nodig dachten te hebben. Was het na Wanssum de hitte of de hoge snelheid van Turbo Jan J.?  Maar het werd stil in het peloton. Ondergetekende besloot het wiel van Jan te kiezen. Zonder om te kijken raasde Jan door en ik was schijnbaar de enige die hem wilde volgen. De groep viel uit elkaar. Thei V. had al de kortste weg naar huis gekozen in Meerlo. In Lottum kwam de groep weer samen. Zoals het hoort natuurlijk. Op de Spoorbaan probeerde Theo B.  nog te ontsnappen maar Jan J. counterde met gemak zodat alles weer bij elkaar kwam. Nog even een felle sprint bij het viaduct over de A73. Om even voor vijf rolden we Horst binnen. Een hete dag met een hoog gemiddelde na de pauze. ( door een vermoeide maar toch tevreden Giel).     

A-groep: A.s. zondag route 102 van 95 km richting Sonsbeck.  Aldaar ook de pauze bij de bakker. Vertrek om 7.30 uur.

B-groep: Vandaag 8 mannen / vrouw aan de start, waarbij de B’s aangevuld worden met A’s en C’s. Eén A heeft (weer) voor de start een lekke band, maar kan nu gelukkig aansluiten bij de B. Met prachtig fietsweer hebben we een mooie, gevarieerde route richting Duitsland over rustige binnenwegen, langs velden, door bossen en over heuvels. Onze eigen bikegirl kiest bij Leuth voor haar eigen pad. En toen waren we met 7.

Bij het veer van Velden verenigen we ons op het pont met de grote D-groep om vanaf de kade er weer van door te gaan. Maar wie zie ik daar? Dat is Jan J, zijn heup is waarschijnlijk inmiddels wat minder gekneusd want hij kan het niet aanzien om zijn oude B-maten voor zich te dulden. Al snel zit hij voor in ons peloton. En toen waren we weer met 8. Komend van de Witveldweg volgt de eindsprint op de col de Interchalet. Wie komt als eerste boven?  Ja, het is DV ofwel o.g., opgejut door zijn knechten en onnodig een beetje geholpen komt hij als eerste aan, chapeau ! (door Daan V.)

A.s. zondag route 134 over 90 km. Vertrek om 8.00 uur.

D-groep: Na de tropische temperaturen van vrijdag en zaterdag voelde het vanmorgen redelijk fris aan en was het uitnodigend om de metalen ros van stal te halen en na een stevig ontbijt naar de start te rijden voor route 114-D over ca. 62 km. Dat die gedachten na de weersvoorspelling bij veel TWC’ers was opgekomen bleek bij de startplaats want om 8.30 uur stonden er 14 fietsliefhebbers klaar voor deze rit. We vertrokken via de Hillenweg richting Sevenum en daarna via de Lang Heide weg naar ’t Rooth. Om via de Hoverhofweg en Hout-Blerick en de Zuiderbrug naar het “Joamerdal” te koersen over de bekende oplopende aanloop. Na de grenspassage ging het naar Kaldenkerken. Het tempo bleef goed en omdat we als één groep fietsten kwamen we niet zo frequent op kop en daardoor bleef het tempo goed. In Leuth spitsten de B/C route zich van de D en ging het richting Krickenbecker Seen via Poelvenn en Herscheler Weg naar de bekende Heronger Tankstelle voor de koffiestop. De bestelling werd snel opgenomen  en Mien, Jet en Lei togen met mondkap vermomming naar binnen om de bestelling door te geven. Inmiddels had zich een 15e TWCér gemeld en had Peter H. zich aangesloten bij de groep. Het hele buitenterras werd door het TWC peloton bezet.

Het koffie apparaat had enige moeite om zulke grote afname te produceren zodat rustpauzes werden ingelast. Dat er ook snelle drinkers waren werd buiten op het terras duidelijke want de beker koffie stond amper op tafel of hij was leeg maar jammer genoeg lag de inhoud op het asfalt. Nadat ieder zijn koffie had, kon gestart worden met de inzameling van de financiële vergoeding voor het bruine nat. Voor het gemak was de prijs, door de bediening, voor de koffie naar boven afgerond op € 2,- i.p.v. € 1,95. Zelfs Guus had daar geen probleem mee. Lei speelde even als penningmeester en verzamelde de Euro’s.

Na de koffie werd er snel vertrokken richting Herongen. En daarna ging het steeds glooiend bergaf naar de grensovergang bij Jagersrust en dat was aan het tempo te merken maar iedereen kon goed volgen. Via velden naar het veer naar Grubbenvorst. Doordat we daar even moesten wachten stond plots de B/C groep 7 TWCérs achter ons met Piet Cl. in de volg bus. Het werd nu wel een echt peloton maar na het verlaten van het veer gaven we de B/C vrij baan zodat zij full speed naar de finish konden koersen. Lei K. gaf aan, ik heb vanmorgen het laatste stuk maar eerst gedaan en wenste de rest nog prettige laatste kilometers, waar even na de klok van 11.15 uur werd gefinisht voor het afterbiken. (door Lei K.)

A.s. zondag route 134-D voor ca. 63 km vertrek 8.30 uur.