Weeknieuws 2020-32

VUT-groep: Het programma gaf voor vandaag route OTH 2018 over 75 km met vertrek 13.30 uur. Maar de weersvoorspelling was tropisch, dus na overleg werd besloten de starttijd naar de ochtend te verplaatsen. Dit vonden velen een positieve keuze want om 8.30 uur stonden er liefst 14 TWC’ers aan de start voor de geplande route. Via een niet gebruikelijk traject ging het naar Grubbenvorst om met het Veerpont de Maas over te steken. Daarna via Velden naar Jagersrust voor de grens passage. Na de bekende rotonde op Maasstrasse-Rieterstrasse werd, door de grote van de groep, gekozen voor de weg i.p.v. het fietspad. Maar als dan een trage tractor door enkele gepasseerd kan worden en de rest moet, door tegenliggers, wachten dan is het niet fraai om met hoog tempo door te fietsen. Mannen de afspraak is langzamer fietsen of wachten tot alles weer verzameld is. Na Herongen kregen we een bekende klim die het peloton tot een lang lint uit elkaar trok het zelfde gebeurde op de klim van de Leuther Landstrasse naar de Blauwe Lagune maar enkele helpende handen zorgde dat de groep snel compleet was. Enkele onder ons hadden niet de echte benen vandaag maar de opbeurende woorden dat de koffie stop in zicht was deed hen toch motiveren om de druk op te pedalen te houden zodat we compleet bij Landesbäckerei Stinges in Hinsbeck arriveerden voor de koffiestop. En de Duitse corona regels geven aan Mundkappen und registrieren en als dat gebeurt is, is het koffie bestellen en dat duurt even maar dan heb je ook wat. De koffie mit zusatz had toch goed gedaan wamt ook G. S. uit Sevenum had weer energie om de klim naar de Mühlenberg toch te nemen. P. H. uit Horst gaf de voorkeur om meteen bij de Verkehrsampel rechts richting Holland te koersen. Na de laatste klim ging het in een stevig tempo richting Leuth en dan via het Jammerdal naar de Zuiderbrug om daarna via Hout-Blerick, Maasbree naar Sevenum te koersen waarbij het tempo de toegestane snelheid regelmatig werd overtreden en het bekende fluitje klonk. In Sevenum waren er al enkele thuis en Lei ging richting Grubbenvorst want die extra kilometers wilde hij niet op de teller. De overgebleven coureurs  vervolgde de rit naar Horst waar tegen 12.00 uur werd gefinisht. De vroege start door de te verwachten tropische temperaturen was een juiste keuze geweest.

Voor komende week stond de VUT daagse gepland maar deze is afgelast dus moet ik nog een route uitzoeken en de starttijd is afhankelijk van de weersvoorspellingen, maar hierover worden jullie tijdig bericht. (door Lei K.)

A-groep: A.s. zondag route 71 van 118 km. Pauze na 77 km in Buggenum bij Cafe de Eyk. Vertrek om 7.30 uur.

BC-groep: A.s. zondag route 41 van 90 km. Kaffee und Kuchen van de club en vertrek is om 8.00 uur.

D-groep:  De tropische temperaturen dwingen de organisatie tot enige aanpassing van het programma om toch verantwoord te kunnen koersen. Vandaar dat de starttijd werd vervroegd naar 8.00 uur zodat we voor de record temperatuur weer terug zouden zijn. Voor vandaag stond route 134-D op het programma over ca. 65 km. Door de gelijke starttijd met de B/C was er even wat extra drukte bij de Mêrthal. En de verdeling verliep vlot B/C 5 pers. D-groep 12 pers. En de D-groep had nu voor het eerste stuk de volgwagen met Piet Cl. Achter het stuur. Na de start werd er gelijk een hoog tempo neer gezet omdat men de B/C in het vizier wilde houden maar met enkel waarschuwende opmerkingen kwam men tot bewustzijn dat het iets langzamer moest. Via veld-Oostenrijk en Huize Keijsers naar Castenray om dan via Klein-Oirlo en Meerlo naar Blitterswijck te rijden. De zwakke wisselende wind zorgde ervoor dat er een goed vast tempo werd neergezet. Na de brug van Well ging het richting Welsche Hut maar vanwege het slechte fietspad werd vanmorgen de weg als koersbaan gekozen zodat de vervelende hobbels is weg bleven. Na de grenspassage ging het via de achterkant van vliegveld Weeze en de gebouwen van Otto Work Force naar Wemb. Van daar ging het via enkel verharde veldwegen richting Twisteden. Dat ook de boeren in Duitsland op zondag actief zijn bleek toen in een grote stofwolk een aardappel rooier wed waargenomen, maar ook twee trucks met oplegger ons de doortocht bijna versperde, maar voor onze volgwagen met Piet helemaal. Maar zoals gewoonlijk hebben onze Oosterburen begrip voor actieve fietsers en werd voor de volgwagen netjes ruimte gemaakt. Via enkele aanpassingen in de route loodste de wegkapitein de groep naar de koffiestop bij het Bauern Café Zum Schafstall waar we op het terras op gepaste afstand plaats namen en aan de administratieve verplichtingen voldeden. Je zou bijna zeggen in Duitsland zijn ze, zonder veel gedoe, goed bezig. Na de koffie werd er snel vertrokken om plaats te maken voor de Veloclub uit Sevenum die aan kwamen stormen. Wij vervolgde onze route via Wellerlooi en Wanssum naar Oirlo om dan via de Kreuzelweg naar de finish in Horst te koersen die nog net voor 11.00 uur werd bereikt. En omdat we de eerste waren was er voldoende plaats op het terras bij “De Beurs”. Een mooie rit en op tijd terug voordat de thermometer de 30 graden zou passeren. (door Lei K.)

A.s. zondag route 041-D over ca. 71 km. Kaffee und Kuchen van de club. Vertrek onder voorbehoud 8.30 uur.