Weeknieuws 2021-27

VUT-groep:  Voor vandaag route 005 voor ca. 77 km. Maar gezien het TWC weekend werd een niet al te grote opkomst verwacht en om 13.30 stonden er toch 9 TWC mannen aan de start. En verassend ook vanmiddag weer geen dames. De route had de aanloop via de Wittebrugweg en Peeldijkje naar Oirlo maar ondanks de lichte tegenwind werd er een stevig tempo neer gezet en het bekende fluitje hield het pelotonnetje toch redelijk in bedwang. Via Oostrum richting Geijsteren en achter langs bekende golfbaan naar Wanssum. Via Well naar Bergen maar in Aijen dachten de voorrijders met navigatie we moeten rechts “foutje” even niet opgelet of al met de gedachte in Bergen. Na groepering ging het in een straf tempo naar Bergen en Nieuw-Bergen waar het oversteken van de Rijksweg altijd ingewikkeld is. Dan richting Siebengewald tot de bekende toeristenweg. De wind ging nu wat meewerken gevolg dat het tempo omhoog ging want de koffiestop kwam inzicht. Het fluitje moest het tempo terug brengen tot de bekende VUT afspraken. Er werd even van de route afgeweken om naar “De Wellsche Hut” te koersen voor het gebruikelijke kopje koffie.

Na de koffie ging het via de toeristenweg naar het Hanik en via Lomm naar het veer Arcen-Lottum. Lei gaf aan het veergeld te betalen en dan naar Grubbenvorst te koersen. De overgeblevenen vervolgde de route naar Horst waar rond 17.00 uur de finish werd bereikt. (door Lei K.)

A.s. donderdag route 013 over ca. 75 km vertrek 13.30 uur

A-groep: A.s. zondag route 41 van 90 km. Vertrek om 8.30 uur.

BC-groep: A.s. zondag route 114 richting Hinsbeck van 93 km. Vertrek om 8.00 uur.

D-groep:  Voor de thuisblijvers van het TWC weekend stond voor vandaag route 108-D op het programma. Gezien de belangstelling voor de Vulkaan Eifel verwachten ik geen massale opkomst en om 8.30 uur stonden we met 8 personen klaar voor de rit van ca. 63 km. We vertrokken richting Wittebrugweg het was nog niet echt helder maar de temperatuur was prima met een beetje rugwind ging het in een goed tempo naar de brug van Well. Van hieruit langs de Maas naar Wellerlooi en dan stevig doortrappend naar onze Oosterburen richting Twisteden. Vandaar richting Wetten via een lang recht fietspad. Maar men was ook bij onze Oosterburen bezig met wegwerkzaamheden met gevolg dat op de kruispunten nood “Ampel” geplaatst waren die wat trager werken als we graag hadden maar iedereen heeft inmiddels begrepen dat rood hier ook wachten is. In Wetten had de wegkapitein bij de route controle bij Dorfbäckerei Sebastiaan Steegmanns in Wetten der Kaffee besteld en bij aankomst wed snel een zijdeur geopend zodat we in de voor TWC bekende ruimte plaats konden nemen. Het servies stond al op tafel en voor de liefhebbers werd vanuit de winkel Kuchen aangereikt.

En dat smaakte. Ook het afrekenen was anders, normaal in de winkel nu in de ruimte waar we zaten. Het wekte de indruk dat deze activiteit niet voor iedereen zichtbaar mocht zijn. Maar goed het was er prima.

Toen we buiten kwamen stond daar de TWC’er Fons V. ons op te wachten, hij had de start gemist en dacht die vind ik wel bij de koffie en zo waren we met 9. De pedalen werden vast geklikt en we vervolgde onze route. Het weer had zich inmiddels wat verbeterd want het zonnetje kwam tevoorschijn maar het bracht ook wat wind mee die nu tegen werkte. Maar door de regelmatige wissel bleef het tempo goed. Maar op de Gelder Dyck had men voor ons het fietspad op gebroken en om onze route te vervolgen moesten we enkele stukken klunen over gras en puin. Nadat dit obstakel was genomen konden onze rit verder vervolgen, via Lüllingen en Intermarkt Thielen met het bekende houten bruggetje ging het terug naar ons thuisland. Na de grenspassage dacht Hugo ik knoop er wat kilometers aan en nam zijn eigen terugweg. Wij vervolgde onze rit, nu weer met 8, via het dalende fietspad naar De Hamert en via brouwerij Hertog Jan naar het veer van Broekhuizen. Het veer stond wel in slow motion want het dobberde naar de overkant. Eenmaal aangemeerd in Broekhuizen ging het in snel tempo naar Horst waar we tegen de klok van 11.30 uur de finishklok indrukte. (door Lei K.)

A.s. zondag route 114-D voor ca. 62 km vertrek 8.30 uur.