Weeknieuws 2021-28

VUT-groep: Dat het weer roet in het fietsprogramma kan gooien bleek donderdag 15 juli. Regen en nog eens regen dus het fietspaard bleef op stal. Elk nadeel hebt zijn voordeel, het poetsen vervalt. Maar we hadden toch liever de pedalen rond gedraaid. (door Lei K.)

Hopelijk a.s. donderdag beter weer, voor route 013 voor ca 75 km vertrek 13:30 uur. 

A-groep: Vanwege de hoogzwangere Mooder Maas heeft de routecommissie vandaag een alternatieve route naar Ommel geprogrammeerd. We zoeken het dus hoger op en droog. Een prima besluit. Het is niet gepast om als wielerclub de wekelijkse plezierrit te maken door een gebied waar straten, landerijen, woningen en bedrijven kampen  met hoogwater. Daar zitten de mensen in angst om hun bestaan en heb je als fietsrecreant en toeschouwer niks te zoeken.

De rit van vandaag brengt 15 A-rijders niet hoog maar wel droog slingerend en tegen de klok in door het Peelgebied tot Ommel en Someren. En met de klok mee weer terug in Horst. Captain Jac moet het vandaag doen zonder zijn vaste knecht Rubbie. Die heeft vandaag een andere uitdaging: Bubbeltjes blazen? Waardeloze knommels cachen? 24-uurs braaifestijn? Verwendag van/voor z’n partner? Stillere Frank is er ook niet omdat hij zijn dorpsgenoten in Meerlo wil steunen als het nodig is. En van onze Boevenvanger Henk is geen afmeldargument ontvangen. Oh ja: Hoppende Hugo, die draait de hele week solo zijn rondjes en is in het weekend moe en of lui. 

Voor de 15 aanwezigen is het een prima rit bij een lekkere temperatuur. De route is best pittoresk (qua dorpen en gehuchten) en redelijk groen (bossen en velden). Gelukkig valt de kippen en varkens geur mee (ondanks de grote aantallen mega stallen). Wellicht met dank aan de hedendaagse amoniakfilters. Maar goed dat de Dommel en de Aa nooit zo gigantisch overstromen. Waar moet je dan met die miljoenen varkens en kippen heen. Qua transport over de weg zijn er dan geen problemen te verwachten. De wegen liggen er bijna allemaal prima bij. En dat is ook voor ons prettig. Het fietst lekker.

We rollen gestaag en rustig door het Brabantse land. De groep blijft steeds compact en iedereen draait mee in het carrousel naar de kop. Zelfs de veiligheids-gedragsregels worden heel netjes opgevolgd. Tja, …uitzonderingen bevestigen de regel. Is ook lastig voor een tank om ineens te stoppen en dan de machinerie weer op gang te krijgen. Maar Leo was misschien ff met z’n gedachten bij zijn zieke poetje in de kliniek. Gelukkig krijgt hij na de rit bij De Beurs goed bericht. Het beestje heef al gekeuteld en dat is bij een pony met koliek een belangrijke gebeurtenis.

In de laatste kilometer gaat het bijna fout met Arnoldus en Babbel Frank. Wellicht afgeleid door Frank’s verhalen missen deze 2 op kop een zijweg met een auto van rechts. Gelukkig heeft die chauffeur geen babbelende vriendin naast zich. Hij maakt net op tijd toch maar een noodstop om het peloton voor langs te laten. En dat lukt. Behalve voor Arnoldus, die komt (wel heel netjes) parallel aan en leunend tegen de auto tot stilstand. Later op de dag doen onze Max en Lewis dat nog een keer over maar dan flink wat steviger qua impact. Het resultaat is gelijk: Arnold en Max komen allebei met de schrik vrij.

Nog een praatje en drankje met de rest van de TWC-ers bij de Beurs. De stof wegspoelen.

Tot fiets, Peperazzi

A.s. zondag route 98 van 100 km. Vertrek om 8:00 uur.

BC-groep: A.s. zondag route 102 van 95 km. Vertrek om 8:00 uur.

D-groep: Door het onstuimige weer van de voorbije dagen was Limburg blank komen te staan met als gevolg dat de veerdiensten uit de vaart waren genomen. Met als gevolg dat alle ritten naar onze Oosterburen even niet zonder veel hindernissen uitgevoerd konden worden. Dus het programma voor zondag werd aangepast met ritten richting Brabant voor zowel A, B/C en D.

Voor de D-groep kwam route 156, over ca. 62 km, als vrij nieuw op de Garmin. Om 8.30 uur melden zich 13 TWC’ers aan de start voor deze rit. Het was uitstekend fietsweer in tegenstelling tot de voorbije dagen. En al vrolijk kletsend ging het via Dijkerheide en Sint Joris weg naar het Sevenumse industrie gebied. Via het Hippisch centrum richting Schatberg waar we plots Cecile tegen kwamen met de mededeling dat Thei S. gevallen was en zij vervoer ging halen. Wij vervolgde onze rit met een goed tempo naar Grashoek en naar onze koffiestop in Meijel bij Oppe Koffie waar we tegen 10 uur op het zonnige terras neerstreken de koffie werd besteld en snel opgediend en gezellig kletsend werd er van genoten.

Nadat Lei had afgerekend werden de pedalen vastgeklikt voor het vervolg. Via Helenaveen naar Griendtsveen waar het bij een wegversmalling fout ging doordat een automobilist toch maar doorreed terwijl wij al in de versmalling zaten. Een attente Daan J. zette gelijk de achtervolging in om de bestuurder op zijn handelen aan te spreken. Zijn opmerking jullie fietsten met zijn drieën gaf ons het gevoel dat hij maar eens naar de opticien moest voor een bril. Gelukkig viel het met de slachtoffers mee met wat schrik en blauwe plekken. De derailleur van Wilma werd door mecanicien Daan Lommen in lijn gezet zodat deze weer functioneerde en wij na enig oponthoud onze rit konden vervolgen. Een foto van de auto met nummerbord was inmiddels veilig gesteld voor het geval dat vervolgschade aan het licht zou komen. We vervolgde onze route, maar Annie en Hein namen de kortste weg naar Sevenum, de overgebleven gingen via de Paardenkopweg naar America en naar de finish bij De Beurs waar we om ca. 11.15 uur op het terras neerstreken. (door Lei K.)

Zondag a.s. route 102-D over ca. 70 km vertrek 8:30 uur.