Weeknieuws 2021-34

Jaarvergadering: Woensdag 8 september a.s. is onze ledenvergadering in de Leste Geulde in Horst. Aanvang is om 20:00 uur. Graag even bij onze voorzitter aanmelden zoals in de mail beschreven staat.

VUT-groep: Volgens het programma route 037 voor ca. 70 km. Het weer was wisselend en we hoopten dat iedereen de kat goed had gevoerd zodat het droog zou blijven. Om 13.30 uur stonden er 11 liefhebbers klaar voor deze route. We vertrokken via de bekende aanloop route naar Kronenberg. Er stond een WNW wind die wisselend tegenwerkte maar men probeerde het tempo goed te houden door regelmatige wissel. Via Toverland en de Turfhoeve naar Helenaveen en door een dwars doorsteek naar Liessel en Asten voor de koffiestop bij café van Hoek waar we een hoek van het terras in beslag namen.

De koffie werd snel besteld en onder het genot hiervan werd over koetjes, kalveren en paarden van gedachten gewisseld maar of we daar wijzer van geworden zijn betwijfel ik.  De koffie werd afgerekend door alle contanten munten op tafel te droppen en wij vertrokken voor het tweede gedeelte van onze rit. En nu kwam het windvoordeel met gevolg dat het tempo ras opliep en de 30 weer gemakkelijk op de teller verscheen met als gevolg dat het kalmerende fluitje ook weer klonk.

Via een lus om Heusden ging het richting Neerkant naar Helenaveen waar het fietspad voor het gemak gemeden werd, behalve door Hugo die prompt een verkeerde afslag nam. Toch nog iemand van TWC die tracht de verkeersregel optimaal wil invullen. Moesten misschien meer mensen doen. In Evertsoord was Hugo ons net voor maar even bijtrappen en de groep was weer compleet, via het lange fietspad, van de N277, ging het naar America en Horst waar even voor 5 uur de finish werd bereikt en ging iedereen koers naar de douche. (door Lei K.)

A.s. donderdag route 149 voor ca. 77 km naar de Oosterburen. Vertrek  om 13.30 uur.

A-groep: Rondje Stramproy rondom de Groote Peel. 117 km.

Als ze in Spa bij de F1 ’s morgens ook met hun luie kont uit het nest waren gekropen dan hadden ze tenminste een aantal normale rondjes kunnen rijden. Maar ja waarom zou je met zoveel monnie ’s morgens voor je luxe ontbijt al om 7.15 uur achter het stuur kruipen. Nee, liever eerst lekker in bed na-chillen met je pitspoes en kaviaar met bubbeltjes en rond de middag op je gemak naar de pits. En wij als racefiets amateurs om 6 uur uit het nest om alle regenspullen te verzamelen voor de 7.30 uur start van een grote “net niet droog” ronde. Da’s alleen leuk voor de echte liefhebbers. Gelukkig maken wij vandaag ons rondje wel helemaal en grotendeels droog af. Alleen de laatste 15 kilometer moeten we op onze slicks door de nattigheid. Vanwege die nattigheid gaan we dit eind stuk extra rustig door de bochten. Het resultaat is een gemiddelde van net geen 31 km/uur. Heel netjes.

Ondanks het natte slot van de koers is het toch weer een heel geslaagde rit vandaag. Met 9 A rijders, Bram, Robert, Jack, Hay, Marjo, Henk, Leo, Frank en ik, (de rest is tijdelijk naar andere oorden verkast of heeft andere smoesjes om vandaag niet door de te verwachten regen te hoeven koersen) maken we er een heerlijke rit van. Prima route, goede verkeersarme wegen en niet te veel gedraai. Mét koffie en lekkere vlaai van de club na 70 km bij de Molshoof. Onze Bik Girl sluit zelfs de rit af met de woorden: “Jongens we hebben heerlijk gefietst, het was een harmonieuze rit”. Wat wil je nog meer.

Bij de start wachten we ‘n extra minuutje op WaterstofTurboTim. Van de andere afwezigen weten we dat ze niet kunnen/komen. Geen Tim. Dus gaan met die reep (de banaan is de ban. Logisch gezien de naam: ban-aan). Voor de pauze hebben geen enkel oponthoud. Geen lekke banden, geen plas stops en geen routemissers. Zelfs een dronkenmans sabotageactie met diverse kapot gegooide drankflessen op de weg doorstaan we zonder lekkages. Het enige euveltje: een glassplinter in Opa Hay’s duim na het controleren van zijn band.We kunnen het tempo netjes erin houden en zijn daarom eerder (ruim voor 10 uur) bij de pauzeplaats.

Ondanks onze te vroege aankomst is onze vaste schorstemmige serveerster al paraat voor ons. Vandaag heeft haar partner pech. Zijn lief moet vroeg uit de veren want “die van Hors komme”. “Nae Louwieke, vanmurge neet, houd dich mer eff in, of unne kaaie doesj. Die van Hors hubbe mich nuédig”. Wielrennen en de liefde gaan dus niet altijd goed samen. Of dit ook geldt voor mijn andere peloton genoten van de A weet ik niet. Bij mij gaat dat prima samen. Uitzonderingen bevestigen de regel. Tip: Koop voor je echtgenote of partner ook een racefiets. Of eventueel een ander speeltje. Of huisdieren.

Jazeker: huisdieren! 
Het blijkt dat de  A rijders die vandaag permissie hebben om te koersen allemaal thuis in de beestenboel zitten: Heel veel katten (kortharige poezen, langharige en kale), honden (van schootkeffers tot grote wuilussen), paarden, ezels, kippen, konijnen. Volgens mij is geen van de TWC leden ook duivenmelker. Als dat wel zo is dan kan ik (voor extra bladvulling) in het verslag ook de wekelijkse duivenberichten opnemen. Geef maar ff door als daar belangstelling voor is. Ik meen dat Lange Roel mij eerder heeft opgebiecht dat hij een goudvis heeft en afgericht. Hoe zou dat africhten gaan: Zou Guppy Roelie zijn geschubde vriendje ook meenemen in bad en daar dresseren? Of gewoon vis acrobatiek in de kom: door een hoepeltje springen en salto’s op commando. Kan het hem niet vragen want hij is er niet bij.  Weet ook niet of hij een bad heeft. 

Quizvragen:

  • Wie heeft bijna de complete beestenboel?
  • Wie melkt er duiven?
  • Heeft Roel een bad voor zijn goudvisdressuur?
  • En als uitsmijter: Wie heeft zowel kortharige, langharige en kale poezen thuis?

De antwoorden op deze vragen worden niet via het verslag gecommuniceerd. Dat is mooie discussiestof voor de volgende ritafsluiting bij De Beurs. Er is de afgelopen weken in mijn afwezigheid al meer dan genoeg flauwekul gepubliceerd.

Enfin:
De Beurs bereiken we dus zonder onvoorzien oponthoud. Wel redelijk nat. En dan niet van de regen van boven maar meer van de complete sproeifontijnen achter enkele A rijders. Vooral de achterbanden van Kattenknuffelaar Henk en Leo Tank produceren een regengordijn als een stortdouche. Het lijkt wel de F1 op een nat Francochamps. Tijd voor een paar heel grote spatlappen boys: Met TWC en Lommen logo. Of nieuwe banden met regen profiel. Door alle nattigheid en het rijden zonder spatbord krijgt ook Sherlock Henk’s achterwerk de volle laag. Als we bijna thuis zijn heeft hij aan beide billen een dikke vlok schuim hangen. Net een Arabische volbloed met te veel testosteron. We gaan er van uit dat deze schuimpartij wordt veroorzaakt door waspoederrestanten. Misschien tijd voor een nieuwe wasmachine met langere spoelfunctie. 

Het napraatje bij De Beurs houden we eerst buiten onder de heaters. Dat blijkt door onze natte kloffies toch te koud. Voor het 2e drankje verkassen we naar binnen. Effe opwarmen voordat we weer allemaal huiswaarts gaan om onze beestenboel te verzorgen en te knuffelen.

Oh ja. Nog mijn complimenten voor de invalverslaggevers. Mooie stukjes. Er zit potentie 😊
We zien ons volgende week bij de Race Marathon. Toch! (door Peperazzi)

A.s. zondag dus de Marathon. Dit jaar een route van 170 km richting Garzweiler. We hebben 2 pauze’s na 75 en 120 km en we vertrekken om 7:30 uur vanaf de Beurs. Rest van de info is per mail verstuurd en communicatie verloopt via de App groep van de A-groep.

BC-groep: A.s. zondag fietst de BC-groep dezelfde route als de D-groep, route 129 naar het fietscafé de Cyklist in Eindhoven met een afstand van 114 km  met om vertrek 8.00 uur.

D-groep: De buienradar was bepaald niet positief voor hedenmorgen maar om 8.30 uur stonden er 11 personen opgesteld bij de start. Blijkbaar laten TWC’ers zich afschrikken als er het komende uur neerslag gemeld wordt want de groep was een gemêleerd gezelschap van B, C en D rijders. Door de vooruitzichten werd besloten de B/C rijders maar met de D mee te gaan en dus vertrok er een B/C/D groep die via Meterik, Heide en Ysselsteyn naar Deurne koerste. Het tempo wisselde nogal door de tegenwerking van de wind en de krachtsverschillen van de fietsers waardoor een enkele keer het fluitje de orde handhaafde. We bereikte voor tienen de Markt in Deurne en hoopten dat het terras open was, en dat geluk hadden we dus streken we neer voor ons wel verdiend bakje koffie. die was snel besteld maar toen deze was uitgeserveerd kwam er plots een verrassing.  De restaurant heer van Hotel Plein Vijf kwam met een schaal verse croissants naar ons en dat werd uiteraard zeer gewaardeerd.

Alleen Jac J. vroeg zijn ook met Ham en Kaas? Werd er even verbaast gekeken, maar dat was toch aangekomen enkel tellen laten stond het!

En dat smaakte, het voelde voor hem als een ontbijt met extra energie. Om een stukje kaas te veroveren kwam Giel met het verhaal over de moordaanslag poging op een mug die in of op zijn oor zat maar die was mislukt want omdat er geen kaas in zat maar Jac dacht, mooi verhaal, pech jongen deze is voor mij. De lol kon niet op vandaag, want toen de uitlaatservice voorbij kwam met een aantal honden en Daan J. belangstellend informeerde werd hem nog een vrij uitlaat lint aangeboden. Ook in Deurne waren ze vroeg op.

Na het afrekenen werden de pedalen vast geklikt en ging het via Zeilberg, Griendtsveen naar de rotonde Berghem Sevenum. Maar de buienradar had inmiddels gelijk gekregen want de dichter wordende bewolking liet inmiddels een miezerige regen op ons los. Daarom werd op de Jorisweg besloten de kortste weg naar Horst te nemen zodat we tegen 11.00 uur het terras bij de Beurs bereikte om deze rit op het einde toch nog vochtig af te sluiten. (door Lei K.)

A.s. zondag staat de Marathon op het programma. Zonder tegen bericht rijden we route 129 naar het fietscafé Cyklist in Eindhoven afstand ca. 114 km vertrek 8.00 uur.