Weeknieuws 2021-46

MTB groep: De voorspellingen zijn niet super, maar ook niet echt slecht. Dit zal dus wel iets betekenen voor de opkomst. En inderdaad, wanneer we klaar zijn voor vertrek, dan zijn we toch wel met minder dan anders. Dat wil zeggen, met name de WannaBees, want daar zijn er deze keer maar 3 van, terwijl de Asses “gewoon” met 8 zijn. Dat betekent echter wel dat we toch een aantal vaste mensen missen.

Het zal vandaag wat rustiger zijn, want BabbelFrank is er niet. Dit is denk ik wel toe te schrijven aan het weer. Correctie aan de weersvoorspelling. @Frank Je moet ondertussen toch weten dat die weersvoorspellers helemaal niet goed zijn in hun vak. Dus net als anders valt het weer reuze mee. Sterker nog, we hebben geen regenjacks mee, en hebben deze inderdaad ook helemaal niet nodig. Of nog sterker, de meeste beken staan nog helemaal droog! Ook KnuffelHenk is er vandaag niet bij. Waarschijnlijk heeft hij meer zin om vanmorgen iets anders te knuffelen. Misschien krijgen we dat volgende week te horen.

PepeRazzi en onze BSM zijn er ook beide niet. Ook zij liggen waarschijnlijk nog in bed. Strava laat zien dat ze later toch nog met z’n 2-en gereden hebben. Misschien kunnen we volgende week lezen wat er zich vanmorgen in huize Peters-Cox heeft afgespeeld. Hoewel onze fantasieen (incl die van Peter) waarschijnlijk sappiger zijn dan de realiteit. SmalLegHammie kiest meestal de krenten uit de pap. Hans dan heb je deze toch echt laten liggen, want zo’n ZHT op het programma betekent echt ca 2 1/2 uur genieten. Ozze Ties oet Vorst is er vandaag ook weer niet, en ik zie hem verder ook niet op Strava verschijnen. Hopelijk heeft de corona daar niet verder toegeslagen en is hij er volgende week weer gewoon bij.

Daarmee houden we dus het mooie aantal van 8 Asses over voor een schitterende versie van de ZHT, ook bekend als route 16; 52km puur genieten. Het heeft vanmorgen nog wel iets geregend (TurboTim heeft zijn 30km Warming-Up daarom maar op de Tacx gedaan), maar de route ligt er in het algemeen super bij. En met 8 man stroopt het zich eigenlijk nergens en in
het algemeen worden de heuveltjes ook goed genomen, dus dat rijdt lekker door. Hoewel PappieBram en CaptainJac (eventueel gehinderd door mensen voor hen) toch een paar keer met de voetjes aan de grond moeten, of nog iets erger. Wat bij TurboTim ook de uitspraak ontlokt: “We hebben net al pauze gehad, je kunt gewoon door fietsen hoor.”

Na enige aarzeling is deze pauze uiteindelijk toch bij het cross terrein in Lottum genomen en net voor we willen wegrijden worden we getrakteerd op de uitlaatgassen van 3 crossmotoren en 2 quads. Dit was nog wel een leuk schouwspel, want dit waren duidelijk geen personen die normaal volle bak om een circuit rijden. Wij maken het bekende rondje over de zo bekende wegen af en komen goed op tijd bij de Beurs aan, waar KimBar ons voorziet van wat vocht. De schele wazel en energetische gesprekken doen we verder zelf. Net als het direct betalen. Het was al met al weer een heerlijk begin van de zondag. Alles thuis wassen en poetsen en dan hopelijk genieten van de volgende battle tussen Max en Lewis. (door Robert)

A.s. zondag route 2, Venray linksom, van 47 km. Vertrek om 9:00 uur.