Weeknieuws 2021-47

MTB A-groep: Deze week enige commotie over welke rit er nu gereden moet worden. Uiteindelijk volgen we het, aangepaste, programma en doen we dus route 2. Mensen die dit gemist hebben, hebben dus route 1 op hun Garmin staan. Is weliswaar ook Venray, maar dan andersom, maar hier en daar zijn het toch echt andere paadjes, dus TurboTim heeft qua navigatie vandaag een dag vrij en kan/moet gewoon volgen. Verder heeft TankLeo de laatste versie van de site gedownload, maar die is toch echt anders dan bij anderen. Sabotage van PappieBram? Die er vandaag zelf niet bij is vanwege carport bouwwerkzaamheden met schoonpa. Het is maar waar je je prioriteiten legt natuurlijk. Het voordeel dat we vandaag route 2 doen, terwijl we enkele weken geleden nog Geijsteren gedaan hebben is dat enkele moeilijke afslagen nu bekend zouden moeten zijn. KnuffelHenk laat ’s morgens op de app weten teveel last te hebben van zijn rug en er dus niet bij te zijn. Misschien goed om je vriendin te vragen voor een goede massage ipv het normale dagelijkse werk. Verder hadden we natuurlijk gehoopt op een stukje met de spannende verhalen uit huize PeCo van vorige week, maar ook zij zijn er deze week niet bij. Een romantisch week-endje in de Eiffel. Op vrijdag lekker met de MTB en daarna genieten in het hotel, terwijl er buiten sneeuw ligt. Dat moet volgende week nog betere verhalen opleveren.
Om 9uur staan er dan weer 8 Asses tussen al die andere vele fietsers, want ondanks de voorspellingen is het echt druk. Er staan namelijk ook nog 8 WannaBees, met een speciaal welkom voor TurboGerrit (red: hij heeft nu net zo’n dikke benen als TurboTim) die het weer komt proberen. En verder nog een heleboel dunne banden. Net voor de klok slaat gaat de hele meute dezelfde kant op. Dat maakt het formeren dan ook wat lastig, maar bij Kloosterhof scheiden de routes zich en lost dit probleem zich vanzelf op. Op naar Risselt I en daar gaat het al meteen mis qua navigatie. De ene helft volgt de route rechtsom de flat, terwijl de andere helft linksom gaat. Even later missen de voorsten de weg het talud op en op het eind mist iedereen, behalve LatexTwan (red: dit slaat niet op zijn tubeless rijden, maar zijn extra handschoenen) de bedoelde afdaling. Vervolgens om de vijver van de Kasteelse Bossen. Bij het strandje zitten een aantal diehards er echter ook in. Echte bikkels dus. Wij pakken het paadje direct aan het water. BabbelFrank laat zien dat hij nog wat onwennig is, dus bij de boom die het pad versperd valt hij bijna stil, met als gevolg dat TankLeo echt valt. Mooi de helling naar beneden, de fiets aan 1 kant van de boom en onze tank aan de andere kant. Gelukkig verder geen schade. Wanneer we het bosje uitkomen komen de WannaBees net over het brede pad gereden. Tot zover ons geloof dat zij altijd netjes de route volgen. We groeperen en dan erop en erover. Langs Aardbeienland en daarna de Lollebeek naar het grindgat. Daar heeft onze PH een mooi alternatief gevonden om het afstappen bij de slagboom te vermijden, maar ook daar ligt nu een boom. Onze ex-corona patient vindt echter een alternatief, zodat we hier verder geen last van hebben.
We vervolgen onze weg en LatexTwan vindt meestal wel de nieuwe weggetjes die PH voor ons uitgekozen heeft. Bij de ons bekende moeilijke passages presteert Ruud het om toch weer verkeerd te rijden. Eerst bij de Meerlosche Heide en vervolgens ook in het bos naast Parc de Witte Vennen. We gaan door naar Boschhuizen, en ook daar gaat het niet helemaal zoals op de route staat, maar deze keer is het alternatief ook een mogelijkheid. Langs de A73 zakken we weer af naar het zuiden. En in de Hooghebroekse Bossen moet er ineens gestopt worden. Blijkbaar doen we toch een korte bananen pauze, maar dan zonder bananen deze keer. Aangezien het erg vroeg is, spreken we tevens af om de rit iets langer te maken door ca 3/4 van de Schaak mee te pakken. We vervolgen onze weg, en nadat het nog zeker 2x niet voor iedereen helemaal volgens de oorspronkelijke route gegaan is, leidt Ruud ons netjes naar de Schaak. Daar gaat het tempo lekker omhoog, want de baan ligt er heel veel beter bij dan gisterenmiddag. Helaas is er wel nog behoorlijk wat ander verkeer, maar we kunnen ons toch lekker uitleven. Bij de Gussenweg hergroeperen en vervolgens om Meterik heen en terug naar de Beurs. Daar staat Kim ons al op te wachten voor de QR code en een lekkere koude chocomel en een iets minder koude Tongerlo of een warme koffie. Al met al weer een heerlijke morgen fietsen. En voor volgende week staat de Belgenhoek op het menu, dus dat wordt ook weer smullen. En wanneer Henk door zijn vriendin lekker verwend is, onze tortelduifjes de weg naar de Merthal ook weer gevonden hebben en de afdeling Serum ook weer present is, moeten we dan ook weer met een grotere delegatie dan 8 zijn. (door Robert)

A.s. zondag route 5, Belgenhoek, van 58 km. Vertrek om 9:00 uur.

 

MTB B-groep: Onder prima omstandigheden deze morgen vertrokken met 8 bikers voor een mooie route welke ons via Tienray, Meerlo, Oostrum naar Venray bracht. Op een enkele stop bergop na, verliep deze tocht prima en werd er zeer sociaal gefietst. Mannen geweldig zoals jullie je onderling steeds maar weer aanpassen. Even een bananen pauze achter het Crematorium en dan verder. Binnendoor na Leunen, Castenray en op naar de Schadijkerbossen waar we nog een fijn stuk van de vaste route mee namen en van daaruit via Meterik binnendoor naar de Beurs. Al met al een leuke tocht met ook nog de mooie bijkomstigheid dat onze biker Gerrit weer present was na zoveel maanden van blessure leed. Hij genoot er weer echt van.
Tot zondag, dan gaan we naar de Belgenhoek. (door Daan J)

A.s. zondag route 5-B van 52 km. Vertrek om 9:00 uur