Weeknieuws 2022-10

VUT-groep: Met de voorspelde temperatuur van 16º C een fraai zonnetje en een licht tot matige ZO wind zijn uitstekende ingrediënten voor een fietstocht. En dat was voor enkeling zelfs de uitnodiging om in zomer fietstenue aan de start te verschijnen voor route 80 VUT over ca 62 km. Om 13.30 hadden zich 13 TWCers verzameld bij  De Mêrthal en voor de veiligheid werd de groepen opgesplitst. De route was eigenlijk een slechtweer route want bij slecht weer kon je weer snel in Horst zijn. Via het tuinbouw gebied Californië ging het naar Grubbenvorst waar Lei nog aansloot en daarna terug naar Interchalet om dan via Lottum langs de Maas naar Broekhizen te koersen voor de koffie bij het Brouwershuis waar het zonnetje het terras verwarmde en we dus buiten plaatsnamen. De uitbater was blij met zijn plotselinge terras bevolking maar dat was aan zijn tempo niet te merken, zelfs met extra hulp duurde het toch even voordat voor de 14 fietsers het bestelde was uitgeserveerd. Dus het werd een extra lange koffiestop en bij het afrekenen ontstond een file van 14 TWC’ers die geduldig op hun betaalbeurtje stonden te wachten volgende keer maar extra tijd inplannen voor deze stop.

Toen eindelijk iedereen had afgerekend werden de pedalen vastgeklikt en ging het via Swolgen, Gun, Blitterswijck, Meerlo naar Tienray het wisselen van richting zorgde wel voor een variatie in tempo maar iedereen kon prima volgen. In Tienray gingen Miek en Geert via de Meerlose Baan naar huis de overgeblevenen maakte nog een extra ommetje via Melderslo naar de finish in Horstwaar we na ca. 62 km om 16.30 uur finishten. Een mooie rit met lenteachtige temperaturen. (door Lei K.)

A.s. donderdag route 9 voor ca. 63 km vertrek 13:30 uur

A-groep: Dit stukje is eigenlijk niet geschikt voor lezers onder de 18 en als ik de webredactie een advies mag geven, plaats het onder het afgeschermde gedeelte. De gemiddelde leeftijd van de TWC leden is immers 70+.

Waarom weer een stukje van de Razende Reporter niet meer in opleiding?? Dat vraag ik mij eigenlijk ook af. Na een jaar stage had ik voor mezelf besloten om geen deel uit te gaan maken van de Roddelpers van TWC. Maar….onze grootste roddeltante alias Peperazzi is er niet en dat geldt ook voor de Bike Girl. Niemand weet waarom, echter denk ik dat menigeen na het lezen van dit stukje wel kan invullen wat er in huize Peperazzi gaande was. Ook zijn eerste vervanger Rubbere Robbert geeft aan geen inspiratie te hebben. Dat komt ervan als je de avond voorafgaande aan onze epische rit op je stalen enkel aan het ‘Jiven’ bent. En en passant de nodige gele rakkers achterover hebt geslagen.

Voordat ik koers zet richting de Beurs maak ik nog een klein lusje en zie ik een verbaasd kijkende Piet Miep. Als ik dan uiteindelijk bij de Beurs aankom staat er een hele clan rood gele Aaas, Beees, Ceees, Dees, F-jes en FC Blerick. Ook onze Captain Jack is er al en vraagt zich af of het nog geen 9 uur is. Ja, dat komt ervan als je eens een keer te vroeg bent. Enfin er wordt aanstalten gemaakt om weg te gaan en ik twijfel nog of ik bij de Dees aansluit. Zij drinken namelijk koffie onderweg in tegenstelling tot de Aaas die de koffieronde hebben afgeschaft.

Uiteindelijk zetten we koers richting Venlo. Lange Roel heeft zijn poes achtergelaten in Grubbie en ook Hammie heeft de weg teruggevonden richting de Aaas. Verder heeft Zwabber Frank ook weer aansluiting na een uitstapje samen met Lange Roel vorige week. Ook Opa Hay is er gelukkig weer bij na zijn schuiver vorige week. Het heeft alleen een gedeukt ego opgeleverd en een gebroken shifter. Maar geen probleem voor Opa Hay, hij rijdt ondanks de historisch hoge benzineprijzen ff 100 kilometer (enkele reis) om een setje op te halen en deze vervolgens door Lomme Dave te laten installeren. Gelukkig is Lomme Dave al weer voorbereid om de nodige reparaties uit te voeren. Samen met Rubbere Robbert zit ik op kop en net achter ons zit de Heilige Arnoldus. Als we dan een van de molshoopjes in Venlo opdraaien hoor ik direct achter mij een gekraak van jewelste. Eerst dacht ik dat Opa Hay wederom kennis heeft gemaakt met het asfalt. En dat hij zijn broze gestel in stukjes breekt maar nee, het is onze Heilige. Hij is het noodlot aan het tarten en test de kwaliteit van zijn groep. Al krakend en knarsend valt hij terug in het peloton.

Als we de grens over zijn is de tot op dat moment homogene groep toch niet meer zo homogeen. Ook het communiceren lukt niet meer. Een voordeel van geen communicatie maar ook geen organisatie is in ieder geval dat er geen sprake kan zijn slechte communicatie en organisatie.Gelukkig hebben we Babbel Frank in ons midden zodat we op een door Condomie Bram (leg ik zo wel uit) godsverlaten plek stoppen. Hij is immers op leeftijd en heeft last van zijn prostaat. Midden in een veld tegen de wind in probeert menigeen zijn blaas te legen. Echt succesvol lijkt het niet te zijn. Gelukkig is de Bike Girl niet van de partij want het is goed te zien waar gestopt is. Na de stop worden vakkundig straten van rechts genegeerd en dat geldt ook voor de auto’s. In Tegelen roept Opa Hay iets onverstaanbaars zodat we, ik dacht, met z’n allen stoppen. Blijken we onderweg Piet Miep te hebben gelost. Hij beweert ondanks zijn futuristische uitziende navigatie knutselplank dat wij de foutieve route rijden. Vanaf nu dus een andere naam: Miep Piet.

Vanaf het ziekenhuis zit Captain Jack weer voorin en lijkt alles goed te verlopen en ploffen we op het terras bij de Beurs. Condomie Bram (alias Pappie Bram) trekt zijn op condoom lijkende overschoenen uit en geeft ook nog aan dat ze nat zijn….Tsjaa….als dan Tank Leo zegt dat de batterijen van een of ander hulpmiddel van zijn vrouw/vriendin* leeg zijn dan zult u begrijpen dat de gesprekken onderweg toch van een hoogstaand niveau waren. (*zelf te kiezen) Nadat ik mijn koffie op heb, komt Rubbere Robbert nog aanzetten. Blijken wij hem ook gelost te hebben althans dat is zijn lezing. Wat hij in zijn rubberen pak onderweg uitgespookt heeft laten we dan maar in het midden. Tot volgende week. De Razende Reporter ai (Ralph R.)

A.s. zondag route 85 van 80 km richting Overloon. Vertrek (voor de laatste keer in 2022) om 9:00 uur.

B-groep: Met z’n negenen vertrokken we deze morgen richting Baarlo en Kessel, het weer was weer fantastisch en het liep allemaal gesmeerd. Er waren enkele positieve afmeldingen en ander ongemak maar dat mocht de pret niet drukken. Het groepje fietste lekker constant en de fluit daar hoefde ik ook deze morgen geen gebruik van te maken. Het is een voorbeeldige groep, die B groep.  En op het einde konden we dan ook weer lekker gebruik maken van het terras en genieten van die donkere pater. Zo volhouden mannen, tot zondag.  Daan J.

A.s. zondag route  113 van 64 km. Vertrek om 9:00 uur.

C-groep: Het was de tweede start van het wegseizoen van de C-groep. Wij vertrokken met 2 dames en 5 heren na 20 km was de eerste Lekken band van (Mart J) na een aantal minuten zaten we weer op de fiets richting Helden we hadden eerst de wind van voren.

Maar elkaar goed aflossen kwamen wij op tijd aan in Kessel voor de koffie bij ijssalon Clevers op het terras in de zon, zeer aangenaam. Daarna ging het langs de Maas terug richting Hout-Blerick naar Boekend daar was het weer mis daar reed (Theo B) ook lek. Dus was mekaar even helpen en snel weer op de route richting Sevenum om 12 uur waren wij terug nog even nakaarten. Bij cafe De Beurs het was een fijne fietsdag.

A.s. zondag route  114-D van 62 km. Vertrek om 9:00 uur.

D-groep: Vandaag staat route 138-D op het programma met een vertrek van 9.00 uur en we hoopten op een zon overgoten ochtend maar dat kwam even iets anders uit want een wolkenlucht zag nogal dreigend maar het bleef gelukkig droog en klaarde snel op zodat het optimisme voor een goede fietsdag toenam. De startlocatie ia na carnaval toch niet echt veilig voor onze dunne bandjes want deze is redelijk bezaaid  met glas splinters een terreinknecht met goede bezem  of stofzuiger kan hier positief werk verrichten.

Tegen 9.00 uur had zich toch een aardige groep TWCers verzameld en voor de D waren dit er 7 bij de start. Na het startsein zetten alle groepen zich in beweging voor ons richting Kranenveldweg en op de Tongerloseweg moesten we bij de spoorweg overgang eerst even de ICE laten passeren. Daarna richting Kronenberg terug naar Sevenum maar de ZO wind bood behoorlijk wat tegenstand waardoor het toch extra kracht kost wat een beetje tegenviel. Na Sevenumvia de steeg naar Frankrijk en daar gaf onze Annie aan dat zij een andere route nam want het koste haar te veel inspanning om te volgen. Wij vervolgde onze rit via het Serums Broek naar de Lange Heide naar Boekend met een tempo dat door de sterkste bepaald werd door goed kopwerk zodat iedereen kon volgen. Via de kassei stroken van De Berkt en Dubroek ging onze rit naar Maasbree, en nu hadden we de wind mee, voor een welverdiende koffie bij Café de Pool.

Bij de koffie kregen we de indruk dat Frans plotseling emotioneel werd omdat wij dachten dat er een traan uit zijn oog rolde maar het was zijn contactlens die een poging deed uit zijn oog te schuiven gelukkig was het probleem zo opgelost en kreeg Frans weer het volle zichtveld. (door Lei K.)

Na de koffie reden we door het centrum van Bree naar de kasseien van de Sevenumse dijk naar Tongerlo waar belsignalen ons er op attendeerde dat de B groep ons wilde passeren, loat doan laot gaon. Wij vervolgde onze rit via de Kleefsedijk naar Sevenum om dan het laatste stuk bijna tegengesteld aan de start naar de finish bij De Beurs te koersen waar we even voor 11.30 finishten.

A.s. zondag route 113 D voor ca. 48 km vertrek 9:00 uur.