Weeknieuws 2022-11

VUT-groep: A.s. donderdag route 47 van 66 km. Vertrek om 13:30 uur.

A-groep: Overloon 80 km

DNF: Dat was het ontluisterende bericht over onze Max
Achteraf heeft de oproep van mijn baas om op zondagmiddag en avond als gastheer voor onze Oekraïense gasten in De Berkel te zijn, mij blijkbaar flink wat frustratie voor de TV bespaart.

Het moet niet veel gekker worden. 2 van die Italiaanse roestbakken op het podium. Gelukkig wel vóór “Sir Hammie” (niet onze Hammie).

DNF (Did Not Finish).
Dat denken we ook als A-Groep als Opa Hay al na 15 kilometer meldt dat het niet lekker gaat en afdraait naar huis voor een korte “nap” op de sofa en een warm bakkie.
Mijn longen werken vanmorgen helaas ook nog niet echt mee.
Die hebben stevig moeite om uit de echt koude wind de door mijn lichaam gevraagde zuurstof en dus brandstof te halen. Zo’n weekje echte Covid met koorts onder de wol blijkt een belabberde basis voor een race tocht met de A’s.

DNS: Din’t Start?
Dat is bijna het passende onderschrift bij de start van Henk S.
Stel je voor: Max komt op 2 slappe achterbanden als een waggelende Deux Cheveaux, vanuit de pit op de grid aanhobbelen!  No way! Echter niet voor onze Henk alias Flatfoot Sparrow (vanaf vandaag). Die komt met een slappe achterband bijna op de velg aan de start gestuiterd. Maar goed dat Lommen Dave altijd oog heeft voor de technische details bij het materiaal van zijn klanten. 7 dagen in de week. Flatfoot Henk wordt snel naar huis gestuurd voor wat meer druk in zijn tube. DNS wordt dus toch IR (in race).

Gelukkig heeft de hele A groep de stichtelijke en heldere instructies van Captain Jac bij de start onder de helm in de koude oren geknoopt. 17 Asses volgen vandaag de instructies van Capitan Passo Jacco netjes op. En de paar afwezige wattage kanonnen (Turbo Tim, Rubberen Robert) met Eminentie Grise zullen zeker de Kanon in de app El Capitan boven het bed hebben hangen.

Er wordt de hele rit voorbeeldig gekoerst. De groep blijft (ook na het afzwaaien van Hay) prima samen rijden. Een mooi constant en passend tempo voor het seizoenbegin en rustig en veilig bij bochten en kruisingen. Wel jammer voor onze Rubberen Robert alias Forrest Gump. Is ie eindelijk na veel geplaar en doorzetten verlost van het overbodige ijzerwerk in z’n enkelgewricht. En gaat de laatste testrit redelijk oké. Gooit zijn lieftallige echtgenote “het kontje tegen de krip”. Maar ja een huwelijk is geven en nemen. Een bekende van mij zegt wel eens: “ik heb een echt sprookjeshuwelijk, mijn vrouw is de heks*/fee*”  (* doorhalen wat niet van toepassing is)

Wat verder opvalt:
RRRR (Reserve Racende Reporter Ralfie) zit glimlachend en bijna fluitend op zijn fiets. Die heeft volgens mij vanmorgen al een halve liter espresso achterover gekloekt. Later kom ik erachter dat hij gewoon blij is dat ik er weer bij ben en vooral de aanname dat hij voor deze rit niet in het potlood hoeft te duiken.
Maar het moet gezegd: die knul leert snel. Qua lengte van het verslag haal ik het al niet meer van hem. En qua inhoud levert hij ook altijd een mooi en smeuïg verhaal. Ik hoor positieve reacties: vooral zo door gaan Ralfie!

Het is ook vandaag, op de dag vóór het begin van de lente, toch een echte koude handen en voetenrit. Toch heeft Piet met Miep nog steeds geen handschoenen aan. Die Miep van hem is toch wel een echt ijskonijn van een vrouw. Zonder morren en tegenstribbelen laat ze haar Pietje rustig “aan friemelen” op haar frontje. Echte liefde!

Tot ieders verrassing haakt Opa Hay in de buurt van Ysselsteyn weer aan in de groep. Hij is ons na een dutje op sofa weer tegemoet gefietst. De powernap heeft hem blijkbaar goed gedaan. Niet dat hij er knapper of jonger van is geworden maar hij sluit weer netjes voorin aan. PS: als je van slapen jonger en knapper zou worden dan was ik na die week onder de wol nu weer 40 en net zo knap als jaren teug 😊

Enfin:
We sluiten de rit zonder malheur met een compleet peloton af. Nog een drankje en wat quatsch bij De Beurs. Laat de lente nu maar komen.

PS voor Henk: In die ronde dingen onder je met die ijzeren spielletjes zit ergens een gaatje met een schroefje en daar kun je met een fietspomp lucht in pompen. Echt! Als je het niet kunt vinden ga dan op de zaterdagen ff bij Lommen buurten voor wat lucht.

Tot fiets. Peperazzi

A.s. zondag route 112 van 90 km richting Gennep. Vertrek om 8:30 uur.

B-groep: Met 13 man vertrekken we met de wind op kop richting Duitsland. Captain Daan J. kan z’n fluitje op zak houden. Het peloton rijdt met zelfdiscipline strak Duitsland in.  Maar dan, voor Kevelaer schieten een aantal renners illegaal het fietspad af, de weg op en snijden een bocht af en vluchten weg van het peloton. Iemand wil zeker als eerste een kaarsje opsteken. Op het fluiten wordt niet meer gereageerd, er wordt niet omgekeken en er valt een gat. Voor een kaarsje opsteken is nu geen animo meer, dan maar snel een banaan. Na deze pauze demarreert er weer eentje (ik noem geen naam -het is een gesjeesde A-). We laten hem maar rijden, waarna hij schuldbewust weer in de moederschoot van het peloton schuift. Gelukkig herstelt de groepsdiscipline zich weer en gaan we met de wind in de rug en een zonnetje weer richting Nederland. Even zwaaien naar de Dees bij De Wellsche Hut om met de wind, die zich gedraaid heeft, weer op kop en wat hagel naar De Beurs voor de koffie of een bruine. (door Daan V.)

A.s. zondag route 4 van 65 km. Vertrek om 9:00 uur.

C-groep: A.s. zondag route 33 van 65 km. Vertrek om 9:00 uur.

D-groep: Het leek vanmorgen wel of Poetin vanuit Rusland een klimaatoorlog tegen ons was begonnen, er waaide namelijk een gure oostenwind. De gevoelstemperatuur was niet veel meer als 10 cm. 

Vanmorgen grijs maar buienradar belooft dat we het droog houden. Effe de neus buiten de deur en toch maar het wintertenue aan. Er waait een fris windje. Langzaam fiets ik in mij uppie naar Horst. De rest van de Sevenumse TWC,ers, hebben misschien vakantie of andere dingen te doen of ze vinden het te fris????

Bij “ de Merthal” staat al een hele grote groep Poelsmannen die toch willen trappen. Ik besluit mij bij de D groep aan te sluiten , ik wil op tijd terug zijn. Tot mijn  verbazing is Giel ook weer van de partij. Hij is herstellende van hartklachten en is gedotterd en er is bij hem een stent geplaatst. Top. 

B rijder Jan Jacobs sluit ook bij ons aan, hij is herstellende van corona. Zo bestaat de D- Groep vanmorgen uit 7 man of beter gezegd uit 2 dames en 5 heren. Als de kerkklok 9:00 uur slaat stappen we op. Mart Voesten neemt de taak van wegkapitein Lei Keursten over. Lei wil nog voor zijn Mia zorgen die nog niet zo mobiel is. Wij wensen haar beterschap !!!!

Het eerste stuk vanuit Horst tot Klein Oirlo ging snel omdat de stevige oostenwind gunstig stond. Echter toen we richting buurtschaap Megelsum fietsten kregen we de wind vol op de kop en verloren we de groep TWC,ers voor ons al snel uit het oog. Er wordt op tijd gewisseld en goed opgelet want we willen om ongeveer 10:15 bij de Wellse hut zijn voor de koffie.

Door Blitterswijck naar het nieuwe fietspad langs de Maas. Toen we het water over waren reden we aan de andere kant via de Geijselberg de rijksweg over naar Wellerlooi. Rechtsaf en dan over lange Tuinstraat, met wind op de rug in hoog tempo, naar ons koffieadres.

Heerlijk warm binnen en wat zijn we toch bofkonten. We werden getrakteerd op koffie door Giel, hij is 70 geworden en of dat nog niet genoeg is trakteerde Mart Voesten ons op een 2e kop voor zijn verjaardag. Na een wat langere pauze stapten we weer op de fiets . We zouden toch de wind mee hebben werd er gezegd en gehoopt. Dat viel echter tegen, volle bak en de wind schuin van voren .Er waren er wel een paar die alle zeilen bij moesten zetten om het tempo te volgen. Na Tienray over de Makaayweg en de Herenbosweg naar ons eindpunt Horst. Onderweg kregen we nog als toetje een kleine hagelbui te verwerken maar we hebben het toch gered en rond half 12 waren we in Horst, waar een paar fietsers bij de Beurs nog wat gerstenat gingen proeven !!

Verslag door Wilma en aangevuld door Giel.

A.s. zondag route 004-D van 49 km. Vertrek om 9:00 uur.