Weeknieuws 2022-13

Club activiteit: Op zaterdag 4 juni willen we een club activiteit organiseren voor de liefhebbers. Zet dit alvast in jullie agenda! We zullen een wandeling rondom Horst gaan maken met koffie en gebak.

We zullen over 2 weken meer informatie per mail naar alle leden sturen.

Groet van de activiteitencommissie.

VUT-groep:  A.s. donderdag route 52 van 73 km, vertrek om 13.30 uur.

A-groep: Koud Hê ! Wat is ’t koud hê !
Toch staan er net voor 8.30 uur 12 Asses in wieleroutfit voor De Beurs. Het lijkt wel of ze allemaal in 1 week enkele kilo’s erbij gekweekt hebben. Maar dat zijn allemaal lagen fietskleding. Iedereen heeft de volledige TWC garderobe uit de kast gehaald tegen de vrieskou. (Ikzelf: 4 lagen shirts, dikke sokken in de MTB schoenen en wintermuts onder de helm + een buff rond de hals en mond).

Een paar Asses zijn er niet met een speciale reden. Zwabber Frank heeft op zaterdag de 260 km van de Ronde van Vlaanderen volbracht in hagel en sneeuw. Een bevestiging dat hij bepaald geen watje is. Een superprestatie. Arnold laat net voor vertrek weten dat ie wat problemen heeft met de darmflora. Gelukkig zonder verdere details. Misschien volgende keer ’n dopje Pokon voor de florale balans. En Jacco Passo. Die haalt de MTB van stal voor ’n solo rondje door het bos.

Volgens de digitale Pelleboer wordt de vrieskou snel verdreven door de voorjaarszon. En de hagelbuien komen pas ’s middags. Met z’n 12 nemen we de gok om ondanks de vrieskou toch route 101 op de racefiets te rijden. Het eerste half uur van de tocht begrijp ik de keuze van Jacco. Maar na een klein halfuurtje wordt het al warmer. Het lichaam raakt op bedrijfstemperatuur en de buitenlucht warmt ook lekker op door het zonnetje boven ons

Route 101 is een lekkere doorfiets route. Veel lange stukken over brede wegen/fietspaden met goed lopende ondergrond. Natuurlijk met uitzondering van het kl….. stuk van America naar Griendtsveen. Een prima route om een constant en keurig tempo aan te houden. Zeker als er in de groep renners zitten zoals Leo Tank. Die heeft sinds zijn grote revisie sowieso een getunede motor en flink lichtere carrosserie. En nu ook nog een mooie bling bling nieuwe racefiets. Die gaat tegenwoordig meer als een V8 dan als een tank.

Voor de bananen pauze na 50 km vinden we een prima plek. In het zonnetje en uit de wind. Bomen langs de kant als fietsenstalling aan de voorkant en urinoir aan de achterkant, een greppel voor de fruitschillen en een bank voor Cherlock Henk. Wel een bankje met een speciaal reukje “odeur du cochon mort”. Zeg maar Chanel Knorrie. Henk’s troon vandaag: Groen van buiten en hol van binnen. En als je eronder ligt dan knor je niet meer. Rara wat is dat voor een bankje? Henk maakt het niks uit. Hij zit er prinsheerlijk bij op zijn varkens troon.

Na de pauze gaat het met de wind mee terug naar Horst. Roelie heeft last van een loopneus. En dat is zeker lastig op de fiets. Stel je voor; zo’n uit de kluiten gewassen natte neus loopt zo het peloton in: catastrofe ! Ik waarschuw de rest alvast dat ze kunnen opletten op Roels wegloopneus. Maar het gaat goed. De neus druipt wel een beetje maar blijft keurig op z’n plek inclusief de druppel die eronder hangt.  Bij Wanssum komen we een halve B-groep tegen. De andere helft heeft een alternatieve dikke banden route gekozen vanwege de kou. De watjes. De race Bees koersen richting Horst. Wij maken nog een lus van 15 kilometer via Blitterswijck, en binnendoor over De Legert naar Swolgen en via Tienray naar Horst. Op de Heerenbosweg krijgen we een hele kolonne auto’s als tegenligger. Dus veel inschikken en ritsen. Al snel zien we de oorzaak voor deze drukte. De Carbootsale, We redden het om zonder averij bij De Beurs te raken. Nog een paar drankjes met napraatje en dan snel voor de TV. Kijken of onze Matthieu weer iedereen kan verbazen. En misschien zien we onze Frank nog langs de kant op de Oude Kwaremont waar hij zich als toeschouwer heeft gepositioneerd. (door Peperazzi)

A.s. zondag route 109 van 95 km. Vertrek om 8:00 uur.

B-groep: A.s. zondag route 130 van 71 km, vertrek om 8.30 uur.  

C-groep: Ondanks dat het 4 graden onder 0 was ben ik toch naar Horst gefietst. Er stond al een hele ploeg klaar om te starten. Door de winterse temperatuur waren er ook verschillende leden die voor de dikke banden hadden gekozen. Na de groepsindeling bleek er maar 1 D-groep fietser te zijn, alleen Mart Voesten maar die had deze morgen voor de mountainbike gekozen. D- groep wegkapitein Lei zorgt nog voor zijn Mia die weer pas is ontslagen uit het ziekenhuis en hersteld van de 2e operatie. Maar waar is de rest? Lekker warm thuis voor de kachel?

Wij van groep-C startten met 6 personen 4 DAMES en 2 HEREN. Ja jullie lezen het goed! Dat is toch ook voor de eerste keer. Heren waar waren jullie? Ja, het was fris maar de zon stond toch hoog aan de hemel. Fris maar bijna windstil. Dat wou dus zeggen we hadden de wind mee tot bijna bij de pauzeplaats. Via Grubbenvorst, waar Miek ons al tegen kwam fietsen, richting Venlo. Over de Maasbrug door de “stad”, dat doe je met plezier op zondagmorgen. Langs de jarige ”Koel” de grens over door de grensstreek over mooie, rustige landweggetjes naar de grens bij de Reuver. Onze koffieplaats deze morgen was ”de Witte Stein”. Het was goed vertoeven op het mooie terras, lekker uit de koude wind in de zon. We genoten allemaal van een lekkere warme kop koffie.

Terug met de wind op kop, heb ik zelf een paar keer even op kop gereden. Gelukkig waren voorrijders die dat veel beter konden. Al gauw door de Reuver en bij Beesel (geloof ik) met de veerpont weer terug over de Maas naar Kessel. Toen langs de mooie rivier richting noorden. Voorbij mooie bomen die volop in bloei staan en het vee dat weer in de wei staat. Het was genieten. Alleen het laatste stuk last verzuring en daardoor vermoeide benen. Veel te weinig gedronken (water).

Voor volgende week zondag hebben 2 dames zich al afgemeld. Dus zorgt dit dan voor evenwicht in de C-groep? Familietreffen, met de kinderen en kleinkinderen naar een Familie park met zo,n huisjes of bungalows en, ik hoop, een tropisch zwembad. Ze hebben allebei wat te vieren. Ik zelf ben er ook niet volgende week zondag. Ik ga een weekje wandelen bij Bad Schandau. Groetjes Wilma.

A.s. zondag route 113 van 64 km, vertrek om 9.00 uur.   (Vergeet niet het mondkapje, de rit gaat weer naar Duitsland.)

D-groep: A.s. zondag route 130-D van 58 km, vertrek om 9.00 uur.