Weeknieuws 2022-21

Fietsen stallen bij de Beurs: Bij deze het verzoek om na de rit de fiets niet op het terras van de Beurs te stallen, zoals tegen de windschermen of stoelen. Dit om beschadigingen te voorkomen. Dus graag na de rit de fiets aan de overkant bij de Merthal te plaatsen.

Wandeling Horst: Op zaterdag 4 juni worden degene die zich hebben opgegeven verwacht om 15:00 uur bij de Beurs in Horst. Onder het genot van een kop koffie en een stukje verse vlaai kunnen we dan gezellig bijpraten. De club trakteert en verzorgd twee consumpties en een stukje vlaai.

Om 16 uur start de wandeling door Horst onder leiding van Wim Moorman, historicus en bekend met allerlei wetenswaardigheden over Horst. De wandeling zal duren tot ongeveer 17:00 uur.  Gezellig jullie allen zaterdag te zien!

 Namens de activiteitencommissie van TWC

 A-groep: Donderdag 26 mei, Hemelvaart: The Coffee ride

De TWC app ontploft….CondomieBram heeft bedacht dat we de rit van vandaag een koffie en vlaai stop doen, yes!!!! Over de locatie verschillen de meningen. RubbereRobbert adviseert om op een of andere camping te stoppen. Nou koffie op de camping is denk ik iets voor onze Pepperazi. Gelukkig wordt het starttijdstip niet aangepast zodat we op een acceptabel tijdstip zonder de lampen op de fiets te hoeven monteren vertrekken. Het is dan ook eindelijk tot de top van de TWC routeplanners doorgedrongen dat je niet kunt fietsen zonder koffie, zo dadelijk hierover meer. Toch vanmorgen thuis nog maar een bakkie scoren voordat ik richting de Beurs ga. Er staan vandaag zeven Aaas en De Heilige klaar voor een route richting het koude noorden. Onze Heilige wordt separaat (voor de analfabeten onder ons, dit betekent: ‘apart’ of ‘los’) genoemd omdat hij in een andere outfit staat. Hij heeft de Zeven voor Leven volbracht en denkt als we die kant weer opgaan en de Holleweg krijgen moet ik dit shirt aan. Helaas de route van vandaag is zo plat als een pannenkoek. Gelukkig staat er een lekker briesje zodat we wel een beetje kunnen trainen, het wordt anders wel heel erg saai.

Hoe kan het dat we maar met z’n achten zijn. Simpele verklaring het vakantiegeld is binnen dus dat moet direct worden uitgegeven. Peperazzi zoekt met zijn BananenschilBikeGirl Zwitserland op, gelijk een van de duurste landen in Europa. Zijn salaris zal wel van een niveau zijn dat dit goed te bekostigen valt. RubbereRobbert, ja diegene van de campingkoffie, gaat zich in zijn rubberen outfit hijsen en bezoekt de onderwereld. Helmpie is, voor zover ik weet, nog op trainingskamp in de Vogezen en CaptainJack zal nog wel in de rij staan op Schiphol. Onze PoesRoellie gaat vreemd en ik ben wel benieuwd wat zijn poes hiervan vindt. Hij gaat trainen in Z-Limburg door de Klimclassic te gaan fietsen.

In het uitgedunde Aaas Peloton is het echter niet rustig, BabbelFrank is terug van zijn wandelvakantie. Bij de start klaagt ie al over slechte benen. Voor mij een signaal om deze eens extra te testen gedurende mijn kopbeurten. CaptainJack is er toch niet en dan kan ik gerust een tandje extra erbij zetten 😉. Op naar de koffie, echter ergens langs de Maas missen we iemand, OpaHay (zo eigenwijs als ie is) kiest een andere route. PaardenNiceHenk geeft dit niet door zodat we na een kilometer of 10 hier pas achter komen. Draaien en op zoek naar OpaHay. In de verte doemt een grijze gestalte op. Is ie dit…….Nee, blijkt het wel een oud mannetje te zijn maar deze zit in een scootmobiel. Voor onze Opa is dit nog veel te vroeg. Uiteindelijk is de groep weer compleet en koersen we richting de koffie. We komen langs te campingkoffie van RubbereRobert en blijkbaar is de behoefte aan het zwarte goud van dien aard dat we vol in de ankers gaan. Onze CondomieBram moet het nog maar eens herhalen waar we stoppen. Een stukje verder op een leeg terras echter met een mooi blinkend koffie apparaat op de bar. Ondanks dat de eigenaar van dit etablissement op de hoogte was van onze komst was er geen vlaai. Een wel heel grote teleurstelling voor onze hongerige BabbelFrank. Hij had zich volledig ingesteld op de vlaai en daarom minder eten meegenomen. Moet ie vanaf de koffiestop met slechte benen en honger verder.

Over koffie gesproken (wetenschappelijk citaat vandaar schuingedrukt en tussen aanhalingstekens, met bronvermelding):           

“Van koffie ga je beter fietsen, er gaat namelijk 30% meer bloed door je spieren stromen tot 75 minuten na je laatste bakkie. Dus voor de training een bakkie maar ook tijdens het fietsen werkt het en geeft het je een boost. Na het fietsen zorgt het voor een beter herstel”

Bron: eigen onderzoek door de RazendeReporter, 2022
Dus voor de theedrinkers onder ons (PoesRoellie, TurboTim en de Heilige) overstappen op koffie. 


Het laatste stukje richting Horst gaat op een aangenaam tempo, althans dacht ik. Maar onze BabbelFrank is stil geworden, een teken dat het snel genoeg gaat. Het mooie aan deze rit is dat we via de Caselse Vennen over Veld Oostenrijk terug komen. Omdat OpaHay geen kopbeurten heeft hoeven doen worden we uitgenodigd voor koffie. Gezien de wetenschappelijke feiten slaan we dit uiteraard niet af. We strijken neer in Huize TWCVoorzitter en genieten van een overheerlijk bakkie of twee. Ik moet toegeven deze smaakt naar meer, dus Mien……Ook deze week weer allen bedankt en tot volgende week. 

De RazendeReporter two times coffee without cake

A.s. zondag route 117 richting Elsendorp van 92 km. Vertrek om 8:00 uur.
A.s. maandag, 2e Pinksterdag route 139 richting Waldniel van 96 km. Vertrek om 8:00 uur.

A-groep: zondag 29 mei

Door junior journalist. Een off-day van de zon.

Het was vandaag niet alleen een off-day m.b.t de zon maar ook een off-day qua het aantal A-rijders en ook qua verslaggevers was het een day not on the bike. Om onze website toch van een kort verslag te voorzien vroeg onze senior rider Hay mij, junior journalist om elke woorden via mijn toetsenbord toe te vertrouwen aan een word/pdf bestand. Zodat onze websitebeheer het World Wide Web toch van wat extra bits and bytes kon voorzien. 

Om 8 uur stonden er het gigantische aantal van 5, ik noem ze bikkels, sommige zullen zeggen gekken “Wie gaat er nu met dit weer fietsen” bij de “Beurs”. Mocht je tijdens het lezen van dit stukje z’n mooi retro fietspetje op hebben, neem dat dan maar even af voor deze Bikkels.

Onder leiding van onze nog niet helemaal herstelde wegkapitein “Jack” begonnen we aan een van de rondjes Brabant die de routecommissie uit hun hoge hoed hadden getoverd en wel route 40. Het werd met dit 5 tal dus wat meer met de wind in de neus fietsen dan we gewend zijn.

We begonnen in Horst met een nat wegdek maar gelukkig nog geen regen van boven. Echter door het hemelwater wat reeds op de weg lag en door onze bandjes weer richter de hemel werd gespat werden we toch beetje bij beetje natter. Zodra we aan het lusje in Brabant begonnen en Captain “Jack” en onze 7 heuvelenstijder Arnold het kopwerk op zich namen kregen we dus toch ook wat meer druppels van boven.Gelukkig viel de periode en het aantal druppels die naar beneden vielen overall wel mee. Aangezien het met deze twee strijders op kop best wel lekker ging, vergaten we bijna om te stoppen voor de bekende bananen/plaspauze. Na wat overleg binnen het voor ze zondag gereduceerde peloton werd er besloten om rond de 65 km onze aluminium/carbone ros tot stoppen te dwingen. Tijdens deze stop werd er druk gefilosofeerd of de auto/motor/tractor die een stevig olie spoor had achter gelaten wel nog thuis is gekomen.

Na de break zijn we gesterkt door een banaan en lange stukjes wind uit weer richting onze mooie provincie gereden. Onze Tim en deze Junior journalist hebben toen de rest van de groep via de mooie landelijke wegen richter Horst geloodst. Net buiten het altijd gezellig/mooi/rustieke Grashoek kregen we toch nog even wat meer druppels van boven dan gehoopt, echter dit weerhield de kopmannen er niet van om stevig door te trappen. Blijkbaar was onze 7 heuvelenstrijder nog niet helemaal hersteld van de strijd tegen de hoogtemeters afgelopen zondag, want op het einde begin het in eens te piepen en te kraken en het was niet zijn fiets. Gelukkig nam onze Hay zijn wel bekende vaderrol op zich en waarschuwde de twee kopmannen dat het piepen en kraken van de beentjes gestopt moest worden, dus even het tempo wat verlaagt. Om even in de Engelse termen te blijven: “Overall” hebben we best geluk gehad met het weer en zijn deze 5 bikkels, voor andere misschien gekken keurig en veilig gearriveerd bij de “Beurs” en daar nog genoten van een wel verdiende hot chocolate.

“Junior journalist”

B-groep: Zondag 29 mei 

Te veel fietsers kijken naar de buien radar en zijn weer terug het nest in gedoken. Met een 6-tal vertrokken we toch voor een mooie tocht 109 naar onze Oosterburen. Op de brug over de Maas werden we ingehaald door de traumahelikopter welke wij korte tijd later weer voorbij reden. Ernstig ongeval net voor het ziekenhuis in Venlo, boom compleet afgebroken en auto helemaal in de prak. Wij laveren erlangs en gaan verder richting het Duitse land. Voordat wij aan de eerste helling gaan beginnen vraagt Geert voor een tussenstop bij een kapelletje, vlgs mij weet hij alle kapelletjes te liggen. Hij heeft kaarsjes in zijn zak en steekt er altijd een aan. De hellingen worden genomen en zo fietsen we weer naar ons eigen platteland waar we op tijd moe en voldaan aankomen bij de Beurs voor de cappuccino in combinatie met die zwarte pater. (door Daan J.)

A.s. zondag route 112 van 90 km. Vertrek om 8:00 uur.
A.s. maandag route 92 van 92 km. Vertrek om 8:00 uur.

C-Groep: Donderdag, Hemelvaartsdag. Route 72, 85 km.

Hoewel de rit op donderdag is vertrokken we als op zondag om 8:30 uur. Het was niet voor iedereen duidelijk welke route we vandaag zouden fietsen. Na wat op en neer geappt te hebben meldde zelfs Theo B.  vanuit Disneyland Parijs dat toch route 72 gereden moest. De koffiepauze was gepland in Breyel bij Bäckerei Stinges. Dus op zijn Brabants zo moest er gefietst worden en daarmee basta .

We vertrokken met 8 TWC’ers. Er werd van tevoren gezegd, let op het tempo zodat we niet te vroeg in Grubbenvorst zijn.  We konden pas om 9:00 uur met het veer de Maas over. Maar met een stevige wind in de rug liep het zo lekker dat we 10 minuten te vroeg waren dus hadden we hier al onze eerste pauze. Jac J kreeg zodoende nog de tijd om een babbel te maken met een oude bekende uit Horst.

Via Hasselerheide en Schandelo reden we over de Straelseweg Duitsland binnen. Hier vierden die Väter op Christi Himmelfarhrt vandaag Vatertag.  En dan wil Vater graag op stap, zo hoort dat in Duitsland. Maar omdat het Hemelvaartsdag was waren alle Cafés jammer genoeg dicht.

Het liep prima, de wind mee dus een goede snelheid. Hoewel het bewolkt was bleef het gelukkig droog. Op de Brüxkenerstrasse waar de weg omhoog loopt moest er even wat ingehouden worden omdat de schrijver dezes het een beetje te moeilijk kreeg. Zijn hartslagmeter gaf alarm dus werd er even tempo terug genomen. Toen we voorbij Herongen aan de drukke voorrangsweg bij de verkeerslichten voor het rode licht stonden te wachten stond ook de Polizei daar. Ze maakten ons erop attent dat de start van de Tour de France de andere kant op ging. Sie waren an diesen Morgen sehr gut gelaunt.

 Na 35 km getrapt te hebben waren we in Breyel bij Bäckerei Stinges. De bakkerijwinkel was open maar we waren niet welkom Er was geen koffie werd ons door 3 dames nogal onvriendelijk gezegd. Het was niet de eerste keer dat we hier niet erg vriendelijk zijn behandeld dus dit adres maar schrappen in het programma lijkt mij.

 Gelukkig wist Mart J. in Bracht een kleine bakkerij waar we ook al vaker waren geweest. We konden buiten plaats nemen en we kregen een goede bak koffie voor een superprijs. En nog voornamer we waren hier wel welkom. Dus dit wordt hopelijk ons nieuwe koffie adres? Dat het hier ook flink waaide kun je op de foto aan het kapsel van Mart J . zien.

Na de pauze werd er veel tegenwind verwacht, maar dat viel achteraf nog mee. Er werd op tijd gewisseld en het liep als een tierelier. Op de Kaldenkerkerweg naar Tegelen moesten we nog een stuk klunen en Mart V. moest nog even een geschikte dikke boom aandoen voor een plasje. Door Egypte in volle vaart naar beneden richting Zuiderbrug. Via Hout-Blerick over de Hoverhofweg naar de Boekend. Van hier uit door het kassengebied over de Zonneveldweg naar Sevenum. Nog een kort ommetje over de Zeesweg en hier draaide Giel S. af naar huis.

Na een mooie rit waren we om ongeveer 12.00 uur weer terug in Horst. (Verslag, Wilma en Giel.)

Donderdag 2 juni route 45 van 80 km en koffie van de club. Vertrek om 13:30 uur.

C-Groep: Zondag 29 Mei. Route 039 afstand 70 km.

De weersvoorspellingen waren niet zo best voor vandaag als je de weermannen moet geloven. Snel even de buienradar checken, er komen een paar buitjes voorbij. Het blijft toch maar gokken dus stap ik op mijn stalen ros en trapte naar Horst. Ik was helemaal alleen, niemand die mij vergezelde. Sèrum liet het af weten vanmorgen. 

Voor dat het half 9 was waren we toch met 6 TWC,ers gelukkig. Jan S was onze wegkapitein en klokslag half 9 vertrokken we richting Panningen. Via Heibloem naar Ospel tot Ospel Dijk. Hier hielden we een korte bananenpauze en er werd even geschuild voor een korte bui. Verder via Meyel naar Evertsoord waar we koffiedronken in de vroegere kerk bij de dames van P.I. Ter Peel. We werden vriendelijk ontvangen, heel anders als afgelopen donderdag in Breyel, daar heb ik nog een kater van geloof ik. Bestelling werd snel opgenomen en we kregen een lekker bakkie koffie. Ook werd ons nog een rondleiding aangeboden maar die hebben we vriendelijk afgeslagen. Die bewaren we maar voor een volgende keer en dan in nette kleding. Het is zeker een aanrader om daar een stop te maken vlak bij huis en de bediening is erg gastvrij. We hadden nog even wat gebabbeld met de dames daar. Dit was voor beide partijen erg leuk.

Nog 10 km. hadden we voor de boeg. Om 11.45 uur waren we bij “de Beurs”. Nog snel even mijn administratie bijwerken in opdracht van Theo B. Of we na het seizoen een presentie lintje krijgen? We wachten het af. Al met al een mooie rit, we hebben het bijna droog gehouden, toch wel wat wind en niet te vergeten een leuk koffieadres. Tot de volgende rit. (Verslag Wilma en Giel.) 

Zondag 5 juni route 54 van 78 km,  vertrek 8:30 uur  1e pinksterdag
Maandag 6 juni route 10 van  77 km, vertrek 8:30 uur  2e Pinksterdag

D-groep:

Zondag 5 juni route 1 van 70 km,  vertrek 8:30 uur  1e pinksterdag
Maandag 6 juni route 92-D van  69 km, vertrek 8:30 uur  2e Pinksterdag