Weeknieuws 2022-22

Jubilarissen en ereleden: We hebben dit jaar 1 jubilaris die 40 jaar lid is te weten Martin Crooijmans en 3 jubilarissen die 25 jaar lid zijn te weten Johan Dorssers, Paul van Enckevort en Frans Poels. 

Het bestuur heeft ook voorgestelt om 2 ereleden te benoemen. Dit werd tijdens de jaarvergadering unaniem goedgekeurd door de leden.
De heren Lei Keursten en Peter Hermans zijn beiden met een bloemetje door onze voorzitter gefeliciteerd!

VUT-groep: Omdat wij afgelopen zondag maar met 2 fietsers vanuit Sevenum waren gekomen had wegkapitein Jan S. besloten om ons vandaag maar eens tegemoet te komen. Helaas waren wij vandaag ook maar met zijn tweeën.

Vandaag stond een rit van 80 km op het programma met halverwege koffie met gebak van de club. Dit vooruitzicht lokt meestal wat meer TWC’ers. Zo stonden er toch 15 renners aan de start klaar en worden 2 groepen geformeerd. Groep 1 met 6 personen en groep 2 waar ik mij bij aansluit 9 man.

Het was fantastisch weer, de zon scheen volop en er stond bijna geen wind. Het Poels peloton werd in twee gedeeld. Groep 1 bestond uit 6 fietsers en de overgebleven 9 renners vertrok als groep 2. Wij beide “verslaggevers” besloten om in groep 2 te vertrekken. Het was even niet duidelijk wie er in onze groep wegkapitein zou zijn vandaag maar het werd weer Jan S.    

We hielden de voor ons gestarte groep 1 in het zicht en in een goed tempo fietsten we via Tienray door Meerlo, Blitterswijck naar de Koninginnebrug over de Maas. Daarna over de Wezerweg naar de grens met onze oosterburen. Nu eens over het fietspad en vlak over de grens over de door ons nog niet vaak bereden houten fietsbrug. Rechtsaf over de Venweg door de kleine Ortschaft Am Bruch naar Wemb. Nu in het voorjaar laat de natuur zich van de mooiste kant zien en wij genoten dan ook van het prachtige landschap. Over heel mooie landwegen achter Kevelaer om via Winnekendonk draaiden we af richting onze pauzeplaats Wetten.

Hier bij Dorfbäckerei Sebastian Steegmann konden wij genieten van een lekkere kop koffie met ook een stuk hausgemachte Kuchen. Na dit presentje van de club vertrokken we voor het tweede deel van onze rit. Via onder andere het dorpje met de leuke naam, Lüllingen, koersten we weer richting Limburg. Langs grote statige boerenhoeves in het Duitse land en de prachtige natuur reden we de grens weer over naar Wellerlooi.  De rijksweg over en via de Geysselberg richting Well om weer over de Koninginnebrug Mooder Maas over te steken. Het tempo ging hier nog even zoals gebruikelijk omhoog. Linksaf naar Blitterswijck en via een niet geplande korte afkorting naar Meerlo.Van hier uit ging het met hoge snelheid terug naar Horst. Na een heel mooie rit over goede berijdbare binnenwegen langs weilanden, akkers en door prachtige natuur kwamen we hier om 17.00 uur aan. Wel hebben we 2 km. “gefoeteld” vanwege een wegomleiding in Meerlo. (Verslag Wilma en Giel).  

A.s. donderdag 9 juni , route 34  van 73 km met vertrek om 13:30 uur.

A-groep: Als we de pastoor geloven dan rijdt vandaag de Heilige Geest met ons mee want die is op 2e Pinksterdag teruggekomen. Weer met de sandalen (die dingen heten toch niet voor niks Jesus Nikes) op de grond. Hopelijk heeft ie ook laarzen want het is overal prut en modder na de zondvloed van 1e Pinksterdag. Kwestie van slechte planning en ongestructureerde projectorganisatie, zou ik zeggen. Eigen schuld dikke bult ! Maar ja, het is de Heilige Geest en die komt al eeuwen op deze dag terug op de aardkloot. Dus hij zal er wel weer een bedoeling bij hebben. Ondoorgrondelijk voor gewone stervelingen en TWC Oranje fietsers. De enige die de redenen zou kunnen duiden is onze eigen Apostel en hemel beklimmer Arnoldus. Maar helaas is die er vandaag niet bij. Zal wel op klus zijn voor zijn heilige hoge baas. Zou Arnoldus gisteren boven op de hemelzolder per ongeluk de kraan hebben open laten staan bij de wasmachine? Of misschien expres omdat ie een hekel heeft aan allerlei feesten in de regio. Rowwen Héze zal na dit weekend wel helemaal van hun geloof zijn gevallen. Eerst verkloot een soort zondvloed het zondags festijn en op maandag kwakt Tren met z’n trekbuul van het podium. Dan is het lastig te blijven geloven in al het “goede” dat van boven komt. Gelukkig heeft Arnoldus vandaag in opdracht van zijn baas de kraan weer netjes dicht gedaan. Het is lentefris en prachtig droog bij de start.

Voor mij en mijn vrouwelijke begeleidster is het nog effe wennen op die dunnere bandjes na ruim 1 week alpentoppentrappen in Zwitserland. Ondanks het feit dat we op de racefiets beiden 20 – 25 kilo bagage minder mee hebben dan op de trekking fiets valt de power nog tegen. De benen zijn wellicht nog moe van de lange pas-sages. Tijdens de afwezigheid van ondergetekende verslaggever hebben zelfs 2 aspirant pennenlikkers voor jullie verslag gezorgd. Ze hebben blijkbaar goed opgelet. Of veel fantasie. Fijn om zo’n assistenten achter de hand te hebben. Prima aspirant collega’s! Bijna rijp voor de Weekend, Flair, Story of andere zoetsappige glossies.

Klokslag 8 gaan 9 A-rijders richting het Stedje van Plezeer om daar langs de Koel en oude Kraal de Keulse Barrière over te gaan op Deutsche Boden. We koersen lekker met regelmatig stevig de wind in de rug. Af en toe een stuk wind flink tegen. Het is een heel geslinger over de “anlieger freie” veldwegen rond Viersen. De route is volgens het koersboek 98 km. Dus iets te weinig voor een echte koffiebreak.Een bron van frustratie voor Koffieboontje Ralf. Hij ziet alle potentiële koffielocaties alleen in de verte. Aanhoudend zeuren bij koers regisseur Bram Pappie heeft geen resultaat. Ralfie moet het vandaag doen met een natte koffie droom. Tip: neem voor onderweg wat van die rechthoekige horeca koffiesnoepjes mee. Als je die ook nog op de juiste plek in de koersbroek stopt zijn ze bij de bananen pauze lekker warm. Net warme koffie. Dit keer houden we pauze op ongeveer 60 km bij de Radio/TV toren bij de Mülldeponie voor het heuvelgebiedje achter Lobberich richting Hinsbeck.

Na een kort bermpraatje met banaan of reep klikken we in de pedalen voor de laatste 40 kilometers. Eerst enkele bekende heuveltjes en dan om Hinsbeck via Krickenbecker Seeën naar de grens op de Hei. Bij de kopbeurt van Babbel Frank kiest hij ineens en heel verassend een stuk gravelroute met fiets werende obstakels. Het peloton strand in het hoge gras voor het hekje. Frank is niet onder de indruk van deze misser en babbelt gestaag verder. Rond Krickenbeck en op de Hei is het rond 11 uur al flink druk met wandelaars, scootmobiels, kinderwagens, skaters etc. Goed bellen en opletten dus om botsingen te voorkomen. We passen onze snelheid aan op de situatie en groeten veelvuldig netjes en vriendelijk. Goodwill kweken bij de niet wielrenners. Heel belangrijk.

Helaas gaat de route ook via de Casinoweg terug naar de Kaldenkerkerweg en dwars door Venlo over de Koninginnesingel. En dat is niet prettig wielrennen. Het lukt nu zonder ongelukken en zonder dat we lekke banden op lopen door kapot gegooide flessen etc. Voorstel: volgende keer terug via ’t Ven en Zwarte water naar ’t veer in Velden. In Grubbenvorst pakken we dan de route weer op. Eerst langs huize Obers (Frank is blijkbaar thuis nog niet welkom want hij rijdt z’n eigen huis al babbelend zonder blikken voorbij). Ook het geleur van Koffieboontje Ralf voor een koffiestop bij huiscafé Obers vindt geen enkel gehoor. Logisch. Als Frank er thuis nog niet inkomt, waarom dan wel een hele troep bezwete koffie slurpende wielrenners?

Intussen is bij Woeste Henk het heilig vuur weer in de benen. Tot aan Grubbenvorst hebben we hem niet op kop gezien. Wellicht gisteren toch teveel en te hard voorop gesleurd. Maar voor een woesteling zoals Henk is maat houden altijd lastig. Los is los. We kachelen dus met flinke snelheid (wind in) over de Witveldweg terug naar Horst voor het natte napraatje.Bij gebrek aan zon en overvloed aan wind gaan we beschut binnen zitten. Alweer een mooie rit. (door Peperazzi)

A.s. zondag route 132 van 128 km met vertrek om 7:30 uur. Deze gaat richting de Holleweg en na 72 km koffiestop bij Eigenweijs in Groesbeek (van de club!)

A-groep: Zondag 1ste Pinksterdag

We stonden met 6 Aaaas aan de start bij de Beurs.
Géén Peperrazi, géén Razende Reporteren ook géén Roel om een verslag te schrijven. Toen werd mij de Heilige door Opa Hay gevraagd dit voor mijn rekening te nemen. 
Ook waren we zonder wegkapitein Jac, die nog volop bezig was met de Roparun, respect daarvoor.
 
De eerste kilometers ging Opa Hay op kop. Daarna was het mijn beurt samen met Opa Hay. Echter in America aangekomen wilde ik wat drinken en kwam erachter dat de fles nog thuis op het aanrecht stond. Twan van Rens kwam mij redden en gaf mij meteen één van zijn Bidons, waarvoor dank. Daarna was het veel wisselen door Twan, Tim, tank Leo, Turbo Henkie, Opa Hay en ondergetekende. Het ging soepel. Op een gegeven moment zei Turbo Henkie ff bananen pauze bij Bronlaak. Na de pauze zat ineens Opa Hay weer 2 km op kop. Het leek op nieuwe energie, maar dat was maar ff. Daarna liet hij zich weer terugzakken in de groep. Echter bij Turbo Henkie ging de diesel nu pas lopen en de laatste kilometers liet hij zich niet meer van de kop verdringen. Zelfs Twan en Tim konden niet mee over. Opa Hay was de eerste die zei dat het iets rustiger moest. Even later moest ook ondergetekende zeggen dat het rustiger moest. Tank Leo hield daarbij alles onder controle. Uiteindelijk hadden we toen we bij de Beurs aankwamen toch een gemiddelde snelheid van 30,8 km/h wat toch met stukken wind in een mooi gemiddelde is.
 
Getekend de heilige Arnoldus

B-groep: A.s. zondag route 101 van 90 km. Vertrek om 8:00 uur.

C-groep: zondag 1ste Pinksterdag

De verschillende weerberichten waren het niet allemaal eens, dus het was maar gokken of het droog zou blijven. Op goed geluk naar de Merthal waar al verschillende TWC’ers stonden.  Ze hadden het nog druk over de wandeling door hun Horst van gisteren. Een heel geslaagde leerzame wandeling door de uitleg van historicus Wim Moorman en natuurlijk door het mooie weer. Na afloop was er dan ook een welverdiend applaus van de 16 deelnemers voor de organisatrice Jet A. We hadden er ook vertrouwen in dat het droog zou blijven volgens buienradar tot ongeveer 12.00 uur . Allemaal bekende C rijders totdat Hans vd H. aan kwam fietsen. Had hij zich verslapen? Nee hij was nog aan het revalideren, we hoefden ons geen zorgen te maken; “ik ben nog in de opbouwfase”.

Klokslag 8.30 uur vertrokken we. Door veel kerkdorpen, over mooie rustige verkeersarme wegen. Er lag wel her en der veel kiezel op de weg en vooral in de bochten was het opletten dus. Na ongeveer 17 km onderweg klonk plotseling; ”lek”. Thei B. was de pechvogel. Het euvel werd snel gefikst. Vele handen maken licht werk luidt het spreekwoord. Maar er zijn toch altijd kompanen die liever toe kijken. Van Baarlo uit binnendoor naar Grubbenvorst waar koffiestop was gepland bij “Bij Toon”, maar die was pas open vanaf 12.00 uur. Dus dan maar naar het volgende terras bij” De Witte Dame”. Daar was men al volop bezig want er was Pinkstermarkt en er werd toch wel wat publiek verwacht. De koffie werd besteld en die smaakte heerlijk want we er al 47 km opzitten. Na een pauze van ongeveer 20 min, wilden we snel afrekenen. Maar dat was al gebeurd. Thei B. trakteerde want hij is komende week jarig. Bij deze Thei “ thanks” en nog vele gezonde jaren gewenst van ons allemaal.

Zo hebben we op de tijd iets te vieren en dat houden we er zeker in, en voor de thuisblijvers dat hebben jullie weer gemist. Hans vd H. heeft kunnen socializen, dat kan niet als hij met de A groep fietst en ook de koffiestop is een leuke bijkomstigheid. Bovendien een goede revalidatie en gezelligheid kan goed samengaan. Snel stapten we op want de lucht begon toch wat donker te zien en we moesten nog 30 km. Met een beetje geluk zouden we nog net voor 12.00 uur terug in Horst kunnen zijn. Miek D. fietste nog een stuk mee en draaide ter hoogte van Lottum af richting thuis. Wij trapten goed door want niemand wilde met een nat pak of met een smerige fiets thuiskomen. We korten nog 4 km af zodat de meesten droog thuis zijn gekomen en ik zelf op een paar druppels na ook. Ik had de deur nog niet vast of de hemelsluizen gingen open. Had ik toch maar weer geluk gehad. Ook deze morgen hadden we weer kunnen genieten van een erg mooie rit. (Verslag van Wilma en Giel).

C-groep: Maandag 2ste Pinksterdag

Vol met de wind van voren naar Horst. Het was gelukkig droog en daar aangekomen stonden er toch al enkele diehards te wachten. Ook sinds lange tijd was Mirjan weer van de partij. Als laatste sloot ook Hans vd H. zich weer bij ons aan. Hij zal gisteren toch wel goed hebben kunnen trainen en hij heeft het ook wel gezellig gevonden om met de C-Groep te fietsen. Niemand van de D-groep was er deze morgen, dus besloot Mirjan om met ons mee te fietsen. We waren nu met 8 TWC’ers die deze bonusrit meepikten.

De eerste kilometers met de wind mee, super tempo en er werd op tijd gewisseld. Deze meevaller duurde echter niet lang want we kregen te maken met de wind schuin van voren en niet veel later vol op de kop. Het werd een hele goede training voor onze beenspieren en het was nog wel een bonustour, normaliter is er geen rit op maandag. Na ongeveer 48 km bereikten we onze koffiestop voor vandaag bij” de Vier Linde” in Vierlingsbeek. Daar waren we ook wel aan toe, even op adem komen en we genoten van een lekker bakkie. De laatste kilometers steeds met een stevige zijwind schuin van voren en gelukkig nam Hans S. het meeste kopwerk voor zijn rekening. Hij bleef vooroprijden en de positie naast hen werd door ons gedeeld zodat hij iedereen om de beurt in de ogen kon kijken zoals hij dat zelf zei. Mirjan deed goed haar best en trapte goed door. Het was toch maar knap de eerste keer meefietsen en dan ook nog met deze wind. Chapeau . Om 11.45 waren we weer terug in Horst. Wij fietsten terug naar ons mooie Sèrum en de rest streek neer op het terras bij ”de Beurs”.(Verslag van Wilma en Giel).

Zondag; 12 juni route 45, afstand 80 km en we vertrekken om 8.30 uur.

Houd ook de app in de gaten daar staat dan ook op als er iets veranderd en ook op onze site de shoutbox.

D-groep: A.s. zondag route 101-D van 64 km om 8:30 uur.