Weeknieuws 2022-28

VUT-groep: Geen co-verslaggeefster en ook geen tegenfietsers vanuit Horst deze morgen. Voorspellingen over tropische temperaturen vandaag waren wel wat overdreven geweest, het was zelfs vrij fris er waaide een koude noordenwind.Het viel dus erg mee met de temperatuur maar er was toch vooraf besloten om weer om 8.30 uur te vertrekken. Vandaar dat we met zijn negenen op dit tijdstip klaar stonden, de crème de la crème van de VUT-Groep was present. Ondanks dat we de wind in het begin van voren hadden zorgden de kopmannen voor direct al een hoog tempo. Het was nog stil op de weg en alleen bij de oversteek van de Lorbaan werden we even opgehouden omdat de doorgang verspert werd, men was hier de bomen aan het snoeien. Al snel bereikten we Griendtsveen en langs de spoorlijn koerste we naar het westen en sloegen toen linksaf via de Pannenschop richting de Snoertsebaan. Er werd nu koers gezet richting Meijel maar voor dat we hier waren kwamen we door buurten met namen die ons wel wat vreemd zijn zoals, de Vieruitersten, Donk, de Katsberg en aan de andere kant van de Roggelsedijk het Platveld. Hier zagen we veel boeren en tuinders die het erg druk hadden met de regeninstallaties, want het gewas snakt naar water. Dus voor hun geen tijd om te demonsteren. 

Bij “De Stoep” was vandaag onze koffiestop. Buiten op het terras konden we genieten van een heerlijke kop koffie en van de zon die nu wel lekker warm scheen. Na de herstart fietsten we direct na de rotonde linksaf, via de Witdonk en de Heibloemseweg naar Panningen. Net voordat we hier waren ontstond er enige verwarring in het peloton. Moeten we nu linksaf, een paar reden rechtsaf en de rest rechtdoor. De wegkapitein commandeerde iedereen rechtdoor, dit was de juiste weg en daarmee basta. Volgens Mart J. zouden zulke situaties alleen komen door al die k.t navigatie apparaten. Snel, nog een beetje namorrend, de Ninnesweg over, via de Vosberg en het Loo richting Koningslust. Via de Koningstraat naar de andere kant van de Maasbreeseweg en toen algauw linksaf via Dekeshorst naar het Heeske. Hier staken we bij de rotonde de Provincialeweg over om over de Breetse Peelweg in Sevenum op het Most terecht te komen. Ik werd deze morgen netjes tot bijna voor het huis gebracht en was de rest van het peloton daar erg dankbaar voor. (Verslag door Giel).

A.s. donderdag 21 juli, route 088-VUT, afstand 71 km. Vertrek om 13:30 uur.

Hou het TWC- nieuws in de gaten i.v.m. de aangepaste vertrektijd!

A-groep: Wat zal het deze week worden met het aantal Asses die het rondje om de kerk gaan doen? Onze vaste RR (Reizende Reporter) is namelijk met onze BikeGirl mee op TWC weekend, om elders de wegen te verkennen. En ik heb vernomen dat er zeker 6 Asses mee zouden zijn. En daar zit supersubReporter kittenRoel ook bij. Onze Wiki-RR (Razende Reporter) is in Noorwegen op zoek naar koffie, maar ik heb vernomen dat hij dat slecht voorbereid heeft, want gedurende de 20km lange wandelingen zijn er nergens koffiestops te vinden. Onze pappieBram heb ik op zaterdag voorbij zien komen op Strava met een ritje genaamd “Omdat ik zondag geen tijd heb”. En ook Henk op de Macht blijkt daar een test ritje gemaakt te hebben voor zijn knie, zonder het resultaat te vermelden. Gevolg is in ieder geval dat ik de reportage mag maken deze keer. Blijft me in ieder geval de grapjes over rubberen schoentjes en strakke pakjes bespaart. Beide had ik gisteren bij de jubileumduik van Quintus al gebruikt, en met dit weer is het bij TWC ook helemaal niet nodig, dus lekker met korte mouwen en korte broek.

Bij de Beurs aangekomen blijken we uiteindelijk met 7 Asses te zijn. Als eerste regenJac. Hij wordt als eerste vermeld, terwijl hij altijd als laatste aankomt. En ook omdat hij altijd de eerste kopbeurt voor zijn rekening neemt. En deze keer heeft hij een nieuwe bijnaam. Om een goede verdeling van de Garmins te krijgen ben ik namelijk achter hem gestart. En ondanks de rijwind en de hoge temperatuur en zon is dit het kledingstuk dta je nodig hebt om op die positie droog te blijven. Het blijft me een raadsel hoe hij dat voor elkaar krijgt. Als tweede babbelFrank. Hoewel ook die nadrukkelijk solliciteerde naar een nieuwe bijnaam. Natuurlijk hoor je hem al 5min voordat hij arriveert bij de Beurs aankomen. En wanneer je naast hem fiets hoef je alleen maar te luisteren. Maar verder is hij natuurlijk berucht om de vroege pitstops die hij moet maken. Normaal gesproken is de vele rode wijn de avond tevoren de smoes. Echter niet deze week. Route 69 gaat linea recta naar de brug in Well, en wanneer we vervolgens langs de Maas rijden komt de smekende vraag of we aub even kunnen stoppen. Hij blijkt vanmorgen een paar extra glazen water en een koffie gedronken te hebben ivm het warme weer. Maar met een kleine blaas is dat natuurlijk vragen om problemen. Maar dit kan ook de eerste stap van een masterplan geweest zijn. Wanneer we niet veel later Herongen gepasseerd zijn en de eerste beklimming achter de rug hebben en vol in de afdaling zitten knijpt hij vol in de remmen. Wanneer ik de rest heb bijgehaald verzoek ik voor een volgende pauze. RegenJac kan ons vermelden dat hij geen plas pauze nodig heeft, maar dat hij een groot stuk zwart zoemend vlees heeft binnen gekregen en dat deze niet uit zijn keel verwijderd wilde worden. Even later komt hij kuchend en proestend weer bij de groep. Verder is er over babbelFrank weinig te melden deze rit. Het masterplan bestond er namelijk uit om een rit van 120km te rijden, zonder kopwerk te doen. Dat is niet helemaal gelukt, want na een dikke 100km hebben we hem toch maar eens op kop gezet. Kon hij zich toch nog even amuseren met de wind op zijn snufferd.

Verder waren ook de Twans van de partij. MecTwan had deze keer zijn werk thuis goed gedaan, zodat hij zich tijdens de rit op het fietsen kon richten. En zoals MecTwan zijn spullen op orde had, was er ook niets mis met de gezondheid van Twan de Grise. Beide waren in staat om Henk op de Macht uit de tent te lokken. Dat brengt me dan meteen bij Piet en Miep. Voor zijn eigen gevoel iets minder stoemper dan andere jaren, maar natuurlijk een hele grote bagage wanneer het gaat over training, voeding en afstelling. En aangezien Henk op de Macht wat last van zijn knie heeft, en zijn crank beschadigd is van zijn schoen was er het aanbod om een en ander bij de pauze uit te leggen. Ik weet nog steeds niet waar en waarom het precies mis gegaan is, maar ergens tussen Dornbusch en de televisietoren zijn we Henk op de macht kwijt geraakt. We hebben een stuk van de route gedubbeld en vervolgens eindelijk telefonisch contact gekregen. En wij stonden echt bij de toren, maar ik heb geen idee bij welke toren onze Henk stond. Opgegeven reden was een kramp aanval in de laatste beklimming waardoor hij de aansluiting verloren is, en vervolgens een verkeerde afslag genomen heeft. Ik vermoed echter dat zijn ego gecranked was, doordat hij niet als eerste boven was, en hij als politieman niet gediend is van anderen die hem vertellen hoe het moet. Waarop hij ervoor gekozen heeft om zelf de weg naar huis te zoeken.

De andere 6 zijn nog lekker doorgereden naar de Witte Stein voor een heerlijk stuk vlaai en groot glas cola. En daarna de route via Kessel, langs de Maas en over de bikeway, met een mooi alternatief over het industrieterrein, afgemaakt naar de Beurs. Waar ik als enige nog even naar de andere TWC-ers gezwaaid heb, zodat ik op tijd thuis was voor mijn eigen tuinfeestje. Volgende week weer lekker met de gehele groep en dan wel weer na ouwehoeren bij de Beurs, zodat ook het stukje niet zo lang hoeft te worden. (door Robert)

A.s. zondag route 98 van 100 km richting Hinsbeck. Vertrek om 8:00 uur

B-groep: A.s. zondag route 108 van 92 km. Vertrek om 8:00 uur

C-groep: A.s. zondag route 116 van 75 km. Vertrek om 8:30 uur

D-groep: A.s. zondag route 108-D van 63 km. Vertrek om 8:30 uur