Weeknieuws 2022-29

VUT-groep: A.s donderdag route 62 van 82 km. Vertrek om 13:30 uur.

A-groep: Wiki-RR is nog steeds op zoek naar koffie in Noorwegen. En ik weet niet wat er vorige week op het TWC weekend allemaal gebeurd is, maar onze standaard RR is gisteren met onze bikegirl en supersub RR en enkelen anderen van hun donderdagavondrondjeclubje op bedevaart naar Banneux geweest. Mag ik deze week weer in de pen klimmen. Het is deze zondagmorgen wat rustiger dan anders, babbelFrank is blijkbaar weer naar Mallorca. Het is wel wat drukker, want ook de wannaBees vertrekken om 8uur. Bij het luiden van de klokken gaan zij richting noorden en blijven er nog 10 man over, voor onze mooie en uitdagende route 98. Heen en terug over de rug naar Hinsbeck. Met tankHenk vantevoren even besproken waar het vorige week mis ging, want deze week komen we er dus 2x. We vertrekken richting Grubbenvorst en daar staat heiligeRoel ons op te wachten. Blijkbaar heeft hij nog zin in een toetje na de hoogmis van gisteren. Op naar Venlo en dan kunnen we los.

Aangezien de kopbeurten een stuk korter zijn dan vorige week zit ik daar al op kop. Voordeel is dat ik kan temporiseren, zodat we de eerste heuvels en group naar boven kunnen rijden. Na de 2e gaat het echter al mis. Nu is het niet onze babbelFrank die iets moet lozen (zie de 2 stops van vorige week), maar nu heeft onze heiligeRoel lek. Vergeten gisteren een gebedje te doen, of zijn zijn benen na gisteren nog toe aan wat rust? Feit is dat we boven op de hei eerst een bandje moeten wisselen. Na het bekende gezwets, beste stuuyrlui staan aan wal, en een stuk minder schunnige grapjes dan anders, kunnen we relatief snel onze weg vervolgen richting Herongen. Daar weer de wegopbreking omzeilen en verder met de beklimmingen. Allemaal nog steeds mooi en group. Dat gaat goed t/m Hinsbeck, want daar kan tankHenk zich niet meer inhouden. Niet echt handig, want het mooie verband in de groep is nu wel weg, en dat groeperen kost iedere keer veel moeite. Bovendien loont deze rit met vele hoogtemeters er zich ook niet voor om te vroeg te knallen. Dan loop je het risico om op de laatste beklimming volledig geparkeerd te staan, omdat je tank helemaal leeg is.

We rijden echter na groepering en koppen tellen door tot bij de radiotoren van vorige week, en wanneer we daar de 2e keer zijn, stoppen we voor een korte pauze. Vervolgens dus alle heuveltjes nog een keer de andere kant op. Het blijft wat ongelijkmatig, maar is nog wel te doen. Wat betreft het rijden van blinde bochten is er echter nog wel wat verbetering mogelijk. Blijf aan je eigen kant van de weg. Ga gestaggered fietsen, zodat we makkelijk kunnen ritsen indien er toch iets aan komt, dus wanneer de anedr dat gat laat vallen of maakt, er niet weer naast gaan rijden, zodat je beide niet uit kan wijken. En liefst gaat de buitenbocht ook even kijken “door de bocht heen”.

Na Herongen mogen we deze keer weer wind in terug naar Horst, waarbij we in Velden nog te maken krijgen met een wegomleiding. We vinden echter toch de weg naar het veer. Zetten heiligeRoel af in Grubbenvorst. En alle andere 10 gaan voor de 3e helft bij de Beurs. @PietMiep Bedankt dat je er bij bent komen zitten. Was gezellig. Deze RR gaat de komende week zijn rubberen laarsjes en latex pakje weer gebruiken voor andere doeleinden, dus hopelijk zijn de andere RRs er volgende week weer. (door Robert)

A.s. zondag route 154. Dit is een nieuw route richting Uden van 122 km met pauze in Volkel (Brabantse Hoeve) na 70 km. Vertrek is om 7:30 uur.

B-groep: Om  acht uur in de vroege ochtend stonden acht mannekes op de race en man op de MTB gereed voor  route 108. Deze route gaat naar Sonsbeck over een paar heuveltjes. Aangezien deze route langs backerei Lensing  gaat hebben we  democratie”s  besloten van die gelegenheid gebruik te maken. In Tienray liepen we al  tegen een eerste wegblokkade aan , en de verkeersregelaars  gaven ons geen kansje om er effe langs te glippen. Dus maar een paar extra kilometertjes gepakt en over Swolgen gereden. Weer ff verder was  er iemand lek , niet de band  maar bereider van het  verhicle , dat krijg je namelijk  als je met een stelletje mannen van enige leeftijd op stap gaat.

Waarom  er eentje  toch maar de MTB had meegenomen werd al snel daarna duidelijk . Er was namelijk een volledige wegblokkade op de route. Onze MTB”r kon lekker door de weilanden crossen  en de rest op de dunne bandjes moesten de fiets op de rug nemen.
Naar de heuveltjes dus naar de kaffee mit kuchen bij de bakker , waar we nog ff een discussie hadden waar te stoppen na een klim , of boven stoppen of beneden , In dit geval hadden de eersten besloten om door te reiden naar beneden wat in principe niet de standaard is . Maar in dit geval steile afdaling ,smal weggetje  is het individueel veeeel veiliger dan in een groep  dalen. Allemaal geen punt als je het maar  goed afspreekt !
 
Na de pauze sloot zich nog een duitse  beauty bij ons aan , wat het gemiddelde testosteron  niveau in de groep wat deed oplopen. Net voor Twisteden stuiten  we weer op een blokkade waar zelfs onze MTB”r geen raad mee wist  , dus dat was weer omrijden geblazen.
Nog ff met het pontje in Arcen over en naar huis. Het “uitrijden” was nog een probleempje terwijl  de ene helft de riem er al af had gegooid,  reed de ander helft full speed door naar de beurs. Kortom,Mooie route, mooi weer, goed gezelschap, mooie pauze plek.
meer hoeft het niet te zijn.

Verslaggever van dienst  Hugo

A.s. zondag route 114 van 95 km. Vertrek om 8:00 uur.

C-groep: Wat boften we toch met het weer deze morgen, een fijne temperatuur om te fietsen vandaag. Gelukkig niet die zinderende hitte van de afgelopen dagen. Het was goed vertoeven binnen en sommige onder ons met airco voor extra afkoeling. De airco wordt ook al op afstand bedient, zag ik vanmorgen. Zo kom je bij thuiskomst al in een fris huis, wel opletten voor verkoudheid. Even was er nog wat onenigheid welke route in programma stond, maar onze wegkapitein had ons per app laten weten dat 24 juli route 45 (80KM)  gereden zou worden. De koffiestop was gepland bij Bauerncafé ”Zum  Schafstall” ,en wij volgden als makke schapen. Bij het vertrek bij de Merthal werd het drukker en drukker we hadden er zin in en van alle kanten kwamen ze aangereden.  Veel vakantiegangers zijn al terug dat was te merken.

Snel werden de groepen geformeerd, de C- groep met 13 en de D-Groep met 6 fietsers. Toen de klok om half negen sloeg zijn beide groepen tegelijk vertrokken. In Tienray kregen we al te maken met een wegversmalling i.v.m. met werkzaamheden aan de weg. Chapeau mannen en dat met deze warmte, zij zorgen er toch maar voor dat wij kunnen fietsen over een goed wegdek. In Meerlo was het nog een keer raak. Hier hadden ze het wegdek op meerdere plaatsen gefreesd en ze waren verderop ook al aan het asfalteren. Gelukkig hebben we verder geen obstakels meer gehad. Bij Well de Koninginnebrug over en toen richting Duitsland. Over mooie rustige weggetjes en er werd goed door getrapt. We hadden ongeveer 45 km. op de teller toe er plotseling “LEK” werd geroepen.  Guus H. was weer de pechvogel. Het was voor hem al de 3e keer dit jaar en hij was vorige week nog wel bij Lommen Dave geweest. Wat hij daar gedaan heeft mag Joost weten, alleen koffie gedronken misschien. Volgende keer maar eens alles goed na laten kijken en wat nieuwe bandjes kopen?

Gelukkig hebben een paar behulpzame mensen zich met het wisselen van de band bemoeid zodat de klus snel geklaard was. Wanneer ze Guus alleen aan zouden laten “plaren” waren ze bang dat ze zeker niet op tijd thuis zouden zijn. Nadat het wiel er ook nog eens bijna verkeerd in was gezet kwam het peloton er vrij snel achter dat Guus ook hard kan vloeken. De anderen hadden intussen kunnen genieten van een korte extra pauze. We moeste nog ongeveer 10 km. tot aan de inmiddels erg gewenste koffie. Er was alweer een jarige onder ons, dit keer was Jan Seegers aan de beurt en hij trakteerde ons op een kopje koffie. Luidkeels werd nu ook weer lang zal hij leven gezongen. Nog vele gezonde gewenst Jan van ons allen. 

Na de stop hadden we nog 26 km te gaan. Alles ging verder zonder problemen en na een heel mooie rit waren we om ongeveer 12.15 uur terug bij de Beurs. De A,s en de B,s hadden al heel wat plaatsen bezet. Bij een inmiddels bijna tropische temperatuur hebben we nog gezellig wat na gekletst.

Komende zondag, 31 juli, route 124, afstand 75 km. Vertrek om 8:30 uur. Hou de app in de gaten !!!!!

D-groep: Vanuit Sevenum naar Horst waar 6 renners, Giel, Mart, Frans, Christel, Annie en Hein de D-groep vormden na een oproep van Hallo via de app. Met Hallo (Annie en Hein) ging het richting Meerlo, waar we het trottoir moesten opzoeken wegens wegwerkzaamheden. Hierna werd via Blitterswijck naar de brug van Well naar Wellerlooi gefietst. Daarna was Wetten aan de beurt waar we dachten koffie te nuttigen. Je kunt het bijna raden, de vooraf geplande koffiestop ging niet door, de bakker was op dit vroege uur nog gesloten. Marts woordenboek voor Duits werd aangesproken en aan een passant gevraagd waar we ergens koffie konden nuttigen. 1e re, 1e li, daarna doorfietsen tot wegwijzer koffie en deze blijven volgen. Dus van de route af. Na ongeveer 6 km kwamen we bij een landelijke boerderij. Bauernhofheide “Binnenhof” kwam sommige van ons wel bekend voor. Langs de ingang stonden overal leistenen bordjes met daarop veel mooie spreuken. Ook waren van allerlei en kunstvoorwerpen te zien. Daarna namen we plaats op 2 banken met dikke kussens voor zes personen. De bestelling werd opgenomen door Mart en we zouden zeker 10 minuten moeten wachten i.v.m. de drukte. Ondertussen werd er druk gepraat over kerstdagen, kerstballen, wespen, muggen en niet muggen ect. Verder mag ik er niet over schrijven. Op een schaal op tafel werd de aangestoken rotzooi, koffie en kruidnagel, flink aangewakkerd om de wespen te weren. De kannetjes koffie werden na een tijdje geserveerd en de betaling gedaan door Christel die weer een jaartje ouder
was geworden.

Na de gesprekken en koffie weer terug naar de route met een mannenplas stop onderweg. Bij Lüllingen na de Gartenmarkt Thielen was de weg naar het bij ons allemaal bekende houten rammel bruggetje opengebroken. We moesten een omweg kiezen en reden toen maar linksaf langs het Nierskanaal. Echter bleek deze keuze niet al te gelukkig want na ongeveer 2 kilometer hield de verharde weg op. We reden dan maar terug naar de grote weg om na een paar kilometer weer op de route te komen. In Arcen met de veerpont over
Mooder Maas en richting Horst. De hitte begon zijn tol te eisen . Maar met een rustig tempo kwam iedereen na 75 km in Horst aan. Nog even samen via Meterik om Cristel en Frans naar huis te brengen en vandaar naar Sevenum. In totaal waren we nu 85 km verder met een leuke en zeker gezellige pauze.  Netjes gereden waarbij Mart en Giel af en toe lieten zien toch echte C-groep fietsers te zijn . Toch fijn dat jullie met ons meereden deze morgen. (Verslag van Hein, aangevuld door Giel).

A.s. zondag 31 juli, route 114-D, afstand 62 km. Vertrek om 8:30 uur.