Weeknieuws 2022-31

VUT-groep: A.s. donderdag route 37 van 70 km. Vertrek om 8:30 uur !!

A-groep: Na mijn welverdiende vakantie in Noorwegen zet ik deze ochtend op een zeer acceptabel tijdstip via een klein ommetje koers richting de Beurs. De temperatuur is hier van dien aard dat ik geen mouwstukken of iets dergelijks moet aantrekken. Op dat moment dacht ik nog dat  a: het een rustige koffie ronde zou worden en b: ik geen reporter zou zijn. Voor diegene die veel moeite hebben om langere teksten te lezen het volgende advies: lees de samenvatting onderaan het verslag.

Bij de Beurs aangekomen staat een hele meute TWC-ers klaar en ik nog denken dat het animo voor de Aaas tijdens mijn vakantie wel aanzienlijk is gegroeid. Blijkt toch het overgrote deel uit Wannabees te bestaan. Wel nieuw, voor mij in ieder geval, is WhiteshoeGuus. Hij heeft zijn gympen ingeruild voor blinkend witte bordeelsluipers en is vanuit Zerum komen afzakken.

Met een man* (het sterretje betekent dat er onderin nog een toelichting staat) of 14 vertrekken we deze ochtend richting onze oosterburen inclusief een koffiestop. Onze geblesseerde NicepaardenHenk staat ons volop uit te zwaaien. Wellicht dat hij onze Barista volgauto kan gaan besturen zodat wij tijdens de veelvuldige sanitaire stops van onze 70+ groep met de zwakke prostaat gelijk voorzien kunnen worden van een bakkie pleur. Als we dan de auto van LommeDave ombouwen  tot deze Barista volgauto is het koffie probleem ook direct opgelost immers de koffie bij LommeDave is gratis.

Zeker vanwege die koffie die mij in het vooruitzicht is gesteld heb ik mij maar aangesloten bij de Aaas ook in de hoop dat het wat een rustige rit zou worden vanwege de vakantieperiode. Helaas is deze hoop snel vervlogen. Het gaat op een wel heel rap tempo richting de grens en die k…heuveltjes. Onze captain is er voor mij helaas deze week niet bij, zal wel ergens op een schip de koers aan het bepalen zijn. Ik mis hem nu node omdat de snelheid begint met een 3. Normaliter krijg ik op mijn donder als we dit soort snelheden halen, maar helaas. CondomieBram heeft wel een tip: zorg dat je voor de heuveltjes van kop af bent zodat je in de groep kunt uitrusten. Deze tip heb ik dan maar eens opgevolgd. 

Op richting de bakker in Sonsbeck. Als we een van de vijf heuveltjes gehad hebben zegt mijn gevoel dat we het ons wel erg moeilijk aan het maken zijn om van het zwarte goud te gaan genieten. In plaats van links richting Sonsbeck af te dalen draaien en keren we in alle windrichtingen en zie ik op de borden dat we steeds verder weg geraken van Sonsbeck. Het zal toch niet dat ik weer geen koffie ga krijgen. Gelukkig stelt mij, onze vandaag wel erg stille, RubbereRobert gerust. Alleen nog de Hertenwei (heb er nog nooit herten gezien dus waar die naam vandaan komt, Joost mag het weten) en dan komen we in Sonsbeck. 

Als we aan onze welverdiende koffie zitten toch maar eens vragen waarom onze RubbereRobert zo stil is. Ik dacht namelijk dat hij zijn rubberen outfit gewisseld had in een latex pak gezien zijn Afternoon Workouts op Strava. Blijkt hij in de Egyptische wateren een of andere bacterie te hebben opgelopen. Onze HandigeHans probeert ook nog eens zijn buitenband te verpatsen aan MiepPiet. Eigenlijk mocht ik er niet over schrijven maar omdat hij zelf over de roze boormachine van zijn vrouw begint toch maar ff het verhaal van Winterberg. Wij (overige namen mogen uit privacy gronden niet vermeld worden) vertrekken voor een lang weekend fietsen in Winterberg. De eerste korte rit op donderdag verloopt goed maar als we vrijdagochtend willen vertrekken zien we toch wel hele vreemde banden onder het stalenros van HandigeHans zitten. Het lijken wel de slicks van Max waarop hij een hele race gereden heeft. Het kevlar komt al naar buiten. En HandigeHans maar zeggen “volgens de fietsenmaker kan ik er gemakkelijk de zomer mee doorkomen”. Deze zal wel na analogie van Brian Adams de zomer van ‘69 bedoeld hebben. Wij een nieuwe band erop leggen en HandigeHans aanschouwt het tafereel vanaf een veilige afstand. Zeker omdat hij regelmatig te horen krijgt dat het poetsen van de fiets het verwisselen wel een stuk eenvoudiger maakt. Enfin onze handen zijn zo zwart als Zwarte Piet waarbij onze HandigeHans zegt “die van mij niet”. U begrijpt het vandaar de naam HandigeHans. Overigens hebben we deze band achterin de auto gelegd (het klinkt wat vreemd als we zeggen dat het eigenlijk anders is gegaan) zodat ie verkocht kan worden aan MiepPiet.

Na de koffie gaat het ook weer op hoog tempo richting Horst. Ik denk dat PoesRoellie toch aan de doping zit na zijn Tour de France. Ook Twan le Grise heeft het op zijn heupen gekregen en geeft vol gas op zijn oude dag. Op het veer toch ff gevraagd waar hij het vandaan haalt. Hoe ouder hoe gekker blijkt het dus te zijn.

Op het terras bij de Beurs nog ff napraten (bepaalde gesprekken staan achter het afgeschermde deel van de site) en blijkt dat onze TankLeo toch niet naar een parenclub gaat maar een paardenclub. Wat een paar letters toch al niet kunnen uitmaken.

De samenvatting (voor diegene die een korte span of control hebben)

Leuke rit, af en toe wat ongeorganiseerd mede door de afwezigheid van CaptainJack. Koffie in Sonsbeck en net geen 30 gemiddeld. Route te downloaden op de site en zelf te bekijken hoe we gefietst zijn.

Wederom allen bedankt en tot volgende week.

De Razende Reporter met koffie

* deze week missen we onze Bikegirl. Als ik mij goed heb laten informeren is ze samen met onze Peperazzi richting het oosten. Wellicht denkt de reporter dat hij daar wat wijsheid kan gaan ophalen immers alle wijzen komen uit het oosten. Of is hij opzoek naar nieuwe inlichtingen methodes? Een bezoekje aan de KBG? Over een aantal weken zullen we het weten.

A.s. zondag route 146 van 122 km richting Vlodrop. Vertrek is om 7:30 uur met pauze na 82 km bij cafe het Veerhuis in Buggenum.

B-groep: A.s. zondag route 65 van 90 km. Vertrek om 8:00 uur.

C-groep: A.s. zondag route 85 van 80 km. Vertrek om 8:30 uur.

D-groep: Het programma gaf voor 7 aug. route 47 aan. En bij het zoeken naar een koffieplaats kwam enkel Overloon na ca. 26 km in aanmerking en dat is wel vroeg in het traject. De oplossing werd gevonden in het omgekeerd fietsen van de route met als resultaat dat je een schijnbaar hele nieuwe route fietst met als resultaat dat aan de start de D groep plotseling een peloton stond van 9 deelnemers en dat was een verrassing want wij waren groter dan onze C rijders.

Om klokslag 8.30 uur werd er vertrokken en door een kleine aanpassing was het fietspad van de Venrayseweg er uit gehaald via de Wittebrug en het peeldijkje kwamen we op het bekende stuk Kreuzelweg. Er werd een goed tempo neergezet omdat we enkel B en C rijders in het peloton hadden maar iedereen kon goed volgen, wel werd er gezegd moeten we toch eens vaker doen een route andersom fietsen dan zie nog eens nieuwe dingen alleen met het andersom fietsen kijk je elkaar toch niet in de ogen. Via Oirlo, Oosterum, Geijsteren, Maashees, Holthees ging het naar het station Vierlingsbeek het tempo bleef goed en de wissel volgde elkaar naar behoefte op. Na Westerbeek zette we koers naar Overloon voor de koffie bij de welsprekende uitbater van het “Koffie en IJshuisje” De Papegaai die ons als extraatje slagroom toetje bij de koffie gaf omdat het zondag was en betalen kon ook al met kaart en telefoon hij was met de modernste betaalmethode uitgerust. Het uitnodigende springkussen lieten we voor vandaag maar even met rust.

Na de welverdiende koffiestop werd de route weer snel\opgepakt ne ging het richting Merselo, Ysselsteyn, Veulen en De Schaak naar de Meterik we hadden op dit stuk de wind mee en dat was aan het tempo te merken, de kopmannen roken de stal, want de Senior in de groep vroeg om een beetje matiging want tegen de 30 km vond hij wel wat pittig. Op de Meterik werd Cristel en Frans thuis afgezet en vervolgende wij het laatste stuk naar de finish bij De Beurs waar we tegen 11.30 op de klep neerstreken en ik had gelukkig het stuk naar Grubbenvorst nog om uit te fietsen.

A.s. zondag route 65-D voor ca. 64 km, hopelijk weer veel liefhebbers is altijd leuker dan met 4 personen, vertrek om 8.30 uur. (door Lei K.)