Weeknieuws 2022-32

VUT-groep: Op deze warme morgen stonden toch 11 TWC,ers en gelegenheids fotograaf Wim v.d.M. klaar voor de ”Merthal”. Ondanks de te verwachten tropische temperaturen was gekozen voor route 62 over een afstand van ruim 80 kilometer.

Vanuit Horst werd er vertrokken in een direct al hoog tempo maar iedereen kon goed volgen en de rijwind zorgde ook voor een beetje verkoeling. Bij Schoor sloegen we linksaf nadat we in het Schadijkerbos nog hadden kunnen genieten van de schaduw.  Richting Merselo door buurtschap Daland door het uitgestrekte Peellandschap met vooral links en rechts van de weg maïspluimen en naar watersnakkende aardappel- en bietenvelden. Verder naar Westerbeek en via een kleine omweg naar Stevensbeek om vervolgens de weg te nemen richting Sambeek. We staken hier de voorrangsweg over en na een klein stuk langs de Maas te hebben gefietst bereikten we eerst Vortum-Mullen en daarna over mooie rustige binnenwegen Groeningen.

Jan J. en zijn kompaan Jan V. dachten als we het tempo iets verhogen zorgt de rijwind zeker voor meer verkoeling. Onze wegkapitein Theo B. dacht daar echter heel anders over en het duurde dan ook niet lang voordat het waarschuwende fluitje klonk. De hond van een wandelende mevrouw zag de kuit van Jan S. aan voor een lekker hapje en deed een onverwachte uithaal in Jan,s richting. Door snel uit te wijken hapte de hond gelukkig mis. Er wachtte ons nog een heel slecht stuk fietspad langs de grote doorgangsweg naar Vierlingsbeek voordat we onze koffieplaats “de Vier Linden” bereikten.

Buiten op het terras in de schaduw konden we genieten van een lekkere kop koffie. Hugo R. koos bij deze hoge temperatuur weer voor zijn gebruikelijk alcoholvrij biertje. Nog een wijze raad van Thei S. Als er een wesp op je borst zit moet je die niet proberen te killen met een elektrische vliegenmepper. Gewoon wegjagen want anders neemt dat beestje direct wraak en zorgt voor een pijnlijke gezwollen tepel.

Na de pauze ging het met een hoog tempo via Holthees naar Geysteren. Van hieruit koersten we boven langs Wanssum door Meerlo en toen via Swolgen naar het Rozendorp Lottum. Horst kwam in zicht en na 82 km. bij tropische hitte waren we blij weer thuis te zijn. Alweer een erg mooie rit van ons programma en alweer zonder enige malleur.

A.s. donderdag 18 augustus, route 048, afstand 75 km. Vertrek om 13:30 uur.

Pas op! Dit kan nog veranderen!

A-groep: Nadat de wekker op een onmenselijk vroeg tijdstip af gaat hijs ik mij in de TWC outfit. Uiteraard niet voordat we een overheerlijk bakkie gescoord hebben. Ondanks dat onze CondomieBram een nieuwe pauzeplaats heeft geregeld is het maar de vraag wat de kwaliteit van het zwarte goud daar is. Veel slechter dan bij de Beurs zal het wel niet zijn maar toch. Onze vorige stop in Buggenum staat nog vers in ons geheugen gegrift omdat de appgroep overuren maakt. De Waard die al moest zuchten en kreunen zodra er een groepje renners neerstrijkt op zijn terras en aangeeft dat je met zo’n grote groep (we waren volgens mij met een man of 12) van te voren moet bellen. Hij belt vervolgens moeder de vrouw uit bed omdat wij ook graag vlaai bij de koffie hebben, ook dat nog. Resultaat en chagrijnige moeder de vrouw en appeltaart van buiten warm en van binnen bevroren. De route van vandaag is boven de 120 km en gaat door als de “Strade Bianche Bhagwan Route”.

Bhagwan mag ik van RubbereRobbert niet meer Wikiën, dus zoek zelf maar zelf ff uit wat die spirituele beweging in Vlodrop allemaal uitgespookt heeft. Bij de Beurs aangekomen staat er toch al een grote groep die ondanks de verwachte hitte zin heeft om in Buggenum koffie te drinken. 14 TWC-ers en één “illegale” uit Grubbenvorst, Tie-wrapGert. Deze 15 man zetten zo rond 7.30 uur koers richting Venlo. Ook nu weer missen we onze CaptainJack weer. Hij zit ergens bij Madam Tussauds gezien onderstaande foto. Zoek zelf maar ff uit wie de echte is.

Bij het gebrek aan een echte leider, ik denk dat  bij deze route zelfs CaptainJack geëindigd zou zijn in een lijder. ZwabberFrank heeft daarom weer vrij spel en neemt als enige de rotonde bij Mol over het fietspad om vervolgens met een kamikaze actie weer in het peloton te schuiven. Gedurende deze enerverende rit kom ik er toch wel achter dat er in Grubbenvorst geen opticien zit. PoesRoellie op kop en eerst een verkeerde afslag nemen, maar het is hem vergeven. Ik heb weer een mooie koffieplek gespot. Echter als er obstakels en/of drempels komen, nota bene zeer duidelijk aangegeven met verkeersborden met nummer RVV J38, dan is het wel zo handig dat je dit -het liefst tijdig- aangeeft. Als je wat slechtziend aan het worden bent wordt dit lastig. Nog mooier wordt het als hij op zoek gaat naar kattenbakvulling. We fietsten een of ander gehucht uit, staat er “Anfang Fahrradweg”, dat is Duits voor begin fietspad voor diegene die de Duitse taal nog niet helemaal machtig zijn. Dit negeren we volledig en blijven lekker op de weg fietsen totdat hij uiteindelijk tot de constatering komt dat er een mooi geasfalteerd fietspad ligt. Hij geeft netjes aan “fietspad” en vliegt door een gravelstrook, Max zou er jaloers op zijn, het fietspad op. De rest van het peloton redt het gelukkig allemaal net. Dit blijkt de opmaat te zijn om verderop een mooi stukje gravelstrook te krijgen. We nemen de nodige veeroosters en andere obstakels en komen uiteindelijk weer op een geasfalteerde weg uit.

Bord RVV C15, oftewel gesloten voor fietsers, missen we ook. Gelukkig is RubbereRobbert weer hersteld van zijn infectie en zo helder van geest om het peloton te laten keren. Het duurde ff, zeker omdat er weer een aantal de blaas moesten legen, voordat iedereen de hint doorhad. Zonder al te veel hele gekke dingen, afgezien van het negeren van straten van rechts, komen we bij de koffie. Het assortiment vlaai was goed en de koffie krijgt een zesje wat mij betreft mag deze opgenomen worden in de lijst van stops.

Het betalen gaat vlot in het digitale tijdperk totdat MiepPiet aan de beurt is. Hij heeft zijn spaarpot omgekeerd en betaalt in contanten, wellicht is in Venray het internet nog niet doorgekomen. Na de financiële afwikkelingen en het vullen van de bidons (inclusief ijsklontjes voor Hammie) zetten we koers naar Horst. Na een kleine 100 meter blijkt onze BabbelFrank geen power meer te hebben. Hij is denk ik de accu van de fiets vergeten op te laden en na een Great Reset sluit hij weer aan. De laatste kilometers gaan gezien de temperatuur op een hoog tempo. CondomieBram en WhiteshoeGuus geven in Zerum aan direct naar huis te fietsen. Zodra wij linksaf vanaf Broek de Vorst moeten opdraaien roepen beide heren “succes en fijn weekend”. Nou dat hebben we wel nodig. Bijna 1 kilometer gravel en dat met deze temperaturen. Onze routeman CondomieBram heeft de route geleend van een of andere club uit Zerum. Nou ik denk dat dit bij nader inzien niet zo’n heel goed idee was. Na het stofhappen eindigen we op het terras bij de Beurs om nog ff na te praten (bepaalde gesprekken staan wederom achter het afgeschermde deel van de site).
O ja, mijn redacteur geeft aan dat ik de volgende keer Duct tape mee moet nemen zodat er niet teveel geouwehoerd wordt en hiermee het weekverslag aanzienlijk ingekort kan worden.

De samenvatting:

De route vergt denk ik nog enige aanpassing en dat geldt zeker voor de meute van vandaag. De koffie en vlaai in Buggenum zijn qua prijs-kwaliteitverhouding goed. Het was route 146 en is zelf te downloaden op de site en te bekijken hoe we gefietst zijn. Wederom allen bedankt en tot volgende week.

De Razende Reporter met koffie en vlaai tegen een acceptabele prijs.

A.s. zondag route 125 richting Weert van 114 km. Met koffie en gebak van de club in het Truckerscafe…Vertrek om 7:30 uur.

B-groep: 13 mannen hadden zich verzameld voor een tochtje naar de oosterburen. Onze MTB’r was weer op zijn raspaardje welke inmiddels was gerepareerd. Op klokslag 8 uur werd er vertrokken , wat we bij vertrek nog niet door hadden was dat een route uit de  “ouden doos”.

Wat onzen Lambert ut Blerich  meteen van het hart moest, hij  was weer eens  opa  geworden. Lambert van harte !!!
(ps ik hoop dat de kapstok om de naam te onthouden gewerkt heeft  , anders sorry ) Nadat we ons goed en wel op gang hadden getrokken werd er al voor de eerste keer een een afslag gemist. Dus als je goed leest zul je begrijpen dat het daar niet bij zou blijven. Dus trap trap trap weer verder , bruggetje over bij Wansum en  verder de route volgen. Goed en wel in de  “Heimat”  aangekomen  zegt de route  rechts en zegt het bordje ,

Het was van grote afstand al te zien dat de weg  cq  bruggetje  nog was afgesloten. Dat men daar inrijdt is nog dat daar aan toe , maar dat men al vergeten is dat we drie weken eerder  voor hetzelfde  bruggetje recht omkeert hebben moeten maken was men reeds vergeten .
( in medische kringen wordt het omschreven als dementie )
Slechts twee lieden waren zo slim om netjes te blijven wachten tot de schaapjes weer zouden terug keren, we hebben nog netjes aan een passant  gevraagd of men er langs kon , en dat kon volgens hem echt niet.  Affijn ; na  10 minuten wachten  kwam er nog niemand terug en hebben de twee wijzen dan toch maar besloten om in dezelfde richting te vertekken. Daar bleek dat er nog een geiten  paadje was die ze maar hebben genomen. Wat kilometers verder  zijn ze er toch nog achter gekomen dat ze er een paar kwijt gespeeld waren en hebben  ze toch nog gewacht. 

Netjes de route verder gevolgd en die liep over nogal wat onbekende  kleine weggetjes. Weliswaar leuke weggetjes maar veel zand en grind in de vele bochten. Nog weer eens een keer een afslag gemist , maar deze was toch ook wel een  beetje de schuld van  de Garmins , (garmin zegt LA naar 200 mtr  terwijl de afslag en route aanduiding  op 20 mtr  was). Toen we  er aan toe waren om onze magen wat  bij te vullen zei onze lijder  dat hij  wel een mooi plekje op de hei wist. Eenmaal daar aangekomen bleek dat we midden in een wespennest zaten. En ik weet niet hoe die bijen het wisten maar diegene die verantwoordelijk  was van het verstoren van hun rust hebben ze eens flink te grazen genomen. Weer een stukje  verder trappen en  er werd weer eens  een  verkeerde afslag genomen, dus tempo verlagen wachten , en nog eens wachten  en nog langer wachten , maar er kwam niemand terug . Dus na enige tijd onze tocht ( route )  dan maar voortgezet  , maar wat schetste onze verbazing  op het volgende hoekje stonden de heren te wachten  , het bleek dus dat de heren maar  een stukje hadden afgesneden. Nou moet ik toch eerlijk zeggen dat het de laatste 20 km  zonder noemenswaardige problemen ging. 

Kort samengevat: lekker weer, goed gezelschap, veel  “fout ” gereden, weer veel beleefd, En allemaal weer heel thuisgekomen .
Verslaggever van dienst Hugo.

A.s. zondag route 41 van 90 km met koffie en gebak van de club. Vertrek om 8:00 uur.

Hierbij ook alvast wat info over de Marathon van 11 september: 

De is route  +/- 145 km richting Wesel – Rees  aan de noordzijde  vd rijn. Vertrek is om 8:00 uur.
Kaffee  kuchen  in Wezel (Q stal ), hapje o.i.d. bij  Jan ad Fahr. Dan zijn we ruim voor 16 uur terug.
Deelname ff doorgeven aan Hugo R. via de B-groep appgroep.

C-groep: A.s. zondag route 13 van 75 km met koffie en gebak van de club. Vertrek om 8:30 uur.

D-groep: Na het succes van vorige week waren de verwachtingen voor vandaag 14-8 hoog gespannen. Voor vandaag stond rit 065-D op het programma over ca. 64 km. Met de tropische temperaturen in het vooruitzicht waren we niet verbaast met een duidelijk lagere opkomst maar uiteindelijk bleven er voor de D-groep 6 personen over gelijk aan de C. De C had de koffie gepland bij IJssalon Clevers in Overloon en de D bij IJssalon Latino in Walbeck en zo zie ja maar hoe snel er toch snel overeenkomsten te vinden zijn tussen de groepen. Toen de torenklok het sein van vertrek gaf werden de pedalen vastgeklikt en via de Hoofd- en Torenstraat vertrokken wij over de herenbosweg naar Tienray met een lichte oostelijke tegenwind werd er toch gelijk een goed tempo neergezet. De aaanloop naar Blitterswijck ging nu eens via Swolgen en de Keuter en in Blitterswijck werd het nieuwe fietspad naar de brug genomen. Via Wellerlooi naar onze oosterburen om via Gerberweg, Am Bollenberg, Maasweg en Tünnstrasse over het bij elke TWCer bekende houten rammelbrug, die tijdens WO2 niet was opgeblazen, naar Intermarkt Thielen te gaan maar de brug was nu opgeblazen en door de start van herstelwerkzaamheden dwongen ons om via een niet aangegeven omleiding weer op onze geplande route te geraken. Via de Julicher Weg ging het snel naar Walbeck waar onze koffie stop gepland was waar we klokslag 10.00 uur arriveerde het openingsmoment van Latino IJs Café en wij door de serveerster vrolijk werden verwelkomt en zij gelijk een schaduwhoekje voor ons inrichtte zodat wij zon vrij van ons verdiende bakje koffie/cappuccino konden genieten en Mart V. zijn Italiaans taalvocabulaire, vakantie ervaring, gebruikte om de serveerster te bedanken voor haar uitstekende bediening. Dat ik er ook was blijkt wel uit onderstaande opname.

Na de koffie werden de pedalen snel vast geklikt om de route via fraai geasfalteerde veldwegen te vervolgen naar de Grenzweg bij “Wiesental” en zo weer op Limburgs grondgebied te komen via Schandelo naar Lomm en het veer naar Lottum waar een drukte van belang was i.v.m. “Het Feest van de Roos”. Lei ging in Lottum rechtstreek naar huis en wenste de 5 nog een goed laatste stuk zodat zij met de wind mee rond de klok van 11.45 uur de finish bij “De Beurs” wel bereikt zullen hebben en het verloren vocht door de tropische temperatuur nog even hebben aangevuld. (door Lei K.)

A.s. zondag route 037 voor ca. 70 km vertrek 8.30 uur.